Mika Myllymäki / 30.08.2012

Operaattorilta henkilökohtaista pilvipalvelua, kiitos!

Pilvipalveluiden suosio on kasvussa. Gartner ennustaa, että henkilökohtaiset pilvipalvelut korvaavat henkilökohtaiset tietokoneet vuoteen 2014 mennessä. Yhä useammalla päätelaitteella halutaan käyttää samaa tietoa, esimerkiksi kuvia tai kontakteja, joten kysyntää on. Pilvipalvelu myös helpottaa uuden päätelaitteen käyttöönottoa ja mahdollistaa automaattiset varmuuskopiot.

Ihmisillä voi jo olla käytössään esimerkiksi tabletti, älypuhelin ja PC, kaikki eri valmistajalta mutta samalta operaattorilta hankittuna. On siis syntynyt markkinarako, jota operaattorit eivät mielestäni ole ehtineet vielä hyödyntää. Kukin ekosysteemi on toki onnistunut tuomaan omia ratkaisujaan, esimerkkinä Apple iCloud. Myös yksittäisten käyttötarkoituksien ympärille on syntynyt mielenkiintoisia sovelluksia kuten Evernote, Box ja DropBox.

Ennen pilvipalveluita järkevä ja sujuva datan siirtäminen eri päätelaitteiden välillä oli hidasta ja kallista. Myös synkronoinnin toteuttaminen käyttäjää tyydyttävällä tavalla oli haastavaa. Nykyään dataa voidaan siirtää nopeasti, älykkäästi ja kustannustehokkaasti. Käyttäjäkokemuksen näkökulmasta tekniset ratkaisut tiedon sujuvaan synkronointiin ovat olemassa.

Operaattori voi tarjota asiakkailleen paljon enemmän kuin nykyiset, ekosysteemi- tai käyttötapauskohtaiset pilvipalvelut. Henkilökohtainen pilvi on ilmeinen lisäarvopalvelu, joka aidosti sitouttaa asiakkaita. Lisäksi se mahdollistaa paljon läheisemmän yhteistyön asiakkaan ja palvelun tarjoajan välille. Tämä on mahdollisuus, joka operaattoreiden tulee hyödyntää. Käyttäjän kannalta on etu kun tiedot ovat luotettavassa paikassa kuten paikallisilla operaattoreilla ja pilvipalvelut toimivat sujuvasti yli ekosysteemirajojen.

palveluiden mobilisointi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube