Media-ala murroksen kourissa, miten muutosta johdetaan?

Mobiilit, aina internetiin yhteydessä olevat päätelaitteet kuten tabletit ja älypuhelimet, kasvattavat digitaalisten sisältöjen suosiota ja tuovat ne lähelle kuluttajaa. (Mobilisoitumisesta voit lukea lisää täältä.) Digitaalisuus tarjoaa median kuluttajille myös mahdollisuuden olla uudella tavalla vuorovaikutuksessa median kanssa ja osallistua sisältöjen tuottamiseen.

Media-alalle tämä kuluttajakäyttäytymisen muutos on aiheuttanut suuria muutospaineita. Mediamarkkinat ovat siirtymässä verkkoon. Sähköisen viestinnän liikevaihto on vuosituhannen vaihteesta kaksinkertaistunut. (Lähde: Tilastokeskus)

Teknologia jatkaa kehittymistään edelleen ja median muutos jatkuu. Median liiketoimintaan tarvitaan jatkuvasti uusia ajatuksia kehitettäessä tuotteita, joita voidaan kilpailukykyisesti tarjota globaalin verkon ehdoilla, paikallisia kuluttajia kuunnellen. Esimerkiksi Helsingin Sanomat tuo tänä syksynä kuluttajien testattavaksi aivan uudenlaisen lehden.

Median muutoksista ja muutosjohtamisesta haastattelimme toukokuisessa Digia Day 2013 -tapahtumassa Allerin toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälää. Katso haastattelu alta:

palveluiden mobilisointi   digitalisaatio
Aki Kortesniemi | Liiketoimintakonsultti

Aki Kortesniemi | Liiketoimintakonsultti

Aki tietää, kuinka kuluttajat ostavat ja missä kanavissa. Akin ydinosaamista ovat asiakaslähtöiset ja monikanavaiset palvelukonseptit, joista hänellä on yli 15 vuoden kokemus. Digialla Aki toimii konsulttina ja johdon neuvonantajana sähköisen asioinnin ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämisessä viestinnän ja kaupan toimialoilla sekä julkishallinnossa. Ennen digikanavien syövereihin sukeltamista Aki starttaa usein päivänsä parin kilometrin vetäisyllä uima-altaassa.

Kirjoittajan kaikki blogitekstit

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube