Esimiehen silmin: menestystarinat syntyvät intohimosta

Mistä syntyvät parhaat innovaatiot sekä taloudellisemmat ja uudelleen käytettävät tulevaisuuden ratkaisut ja palvelut? Vastaus on: intohimosta.

Toistakymmentä vuotta olen toiminut lähiesimiestehtävissä, rekrytoijana, coachaaja ja henkilöarvioijana. Lukemattomia haastatteluja, kehityskeskusteluja ja vuorovaikutustilanteita läpikäyneenä mieleenpainuvimmat hetket ovat taaksepäin katsottuna olleet ne, kun intohimo työhön on läsnä.

Rekrytilanteessa, kun hakija kertoo omasta osaamisestaan, ja silmissä kiiluu intohimon nälkä päästä näyttämään. Kehityskeskustelussa, jossa henkilö kertoo paatoksella löytämästään teknologiasta, tai kahvihuoneessa, kun joku silmät loistaen kertoo edellispäivän kokeiluista uusilla työkaluilla.

Esimiehen tehtävä on mahdollistaa

Nykypäivänä esimiehen tärkein tehtävä on mahdollistaa yhdessä tekeminen. Poistaa esteitä, ja antaa edellä mainitun lauman intohimoisia ihmisiä loistaa. Menneet ovat ne ajat, jolloin esimies kertoi, miten asiat tehdään. Tilalle on tullut esimies, jolle tullaan kertomaan miten asiat tulisi tehdä – ja miten esimies voisi auttaa asiassa. Esimiehestä on tullut palveluntarjoaja. Ei ole väärin puhua lähiesimiespalvelusta.

Yhdessä yhä kovempia onnistumisia

Kun ammattilaisille luodaan työympäristö, jossa on mahdollista onnistua ja ylittää itsensä, näkyy se kunnianhimona ja intona työhön. Viime kädessä kaikki hyötyvät, ei vähiten asiakas. Tavoitteeni on rakentaa työympäristöä, jossa ammattilaiset luovat asiakkaalle palveluja, ymmärtävät asiakasta yhä paremmin ja jakavat halun luoda yhdessä asiakkaan kanssa yhä onnistuneempia ratkaisuja.

Digiassa lähiesimiestyötä ja rekrytointeja tehdessäni edellämainitut seikat ovat niitä, joita etsin ja yritän tunnistaa. Intohimo työhön on avain itsensä ylittämiseen. Otetaan joukko intohimoisesti työhön suhtautuvia ammattilaisia, ja myös asiakastyytyväisyys on taattu.

rekrytointi
Henry Hiltunen | Senior Manager, Leadership development

Henry Hiltunen | Senior Manager, Leadership development

Henkilöesimiehenä työskentelevä Henkka haastaa mielellään olemassa olevia prosesseja ja rakenteita – häneltä löytyy vuorenvarmasti vaihtoehto mille tahansa luutuneelle toimintatavalle. Henkan ”out of the box” -ajattelu pohjautuu pitkään kokemukseen esimiestehtävistä, joita on kertynyt ensin 15 vuotta hotelli- ja ravintola-alalla sekä sen jälkeen toistakymmentä vuotta IT-alalla. Henkka uskoo siihen, että parhaat käytännöt syntyvät kokeilemalla ja yhdessä tekemällä. Niinpä hänet löytää aina sieltä, missä tapahtuu.

Kirjoittajan kaikki blogitekstit

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube