Vesa Kovanen | Liiketoimintakonsultti

Mielikuvamörkö paloiksi – Oikein käytettynä big data on valtaa

Tieto on valtaa – tai digiaikana valtavaa, kuten Jani Niipola kirjoitti Kauppalehdessä 15.9.  Niipolan mukaan tiedolla johtaminen on käynyt entistä vaikeammaksi. Tieto on kuitenkin digiaikanakin valtaa, kunhan sen hyödyntäminen on tavoitteellista ja suunniteltu tuottamaan arvoa myös asiakkaalle.

[Lue lisää]


Pekka Pulkkinen | Myyntijohtaja

Miksi integraation laadulla on merkitystä?

 

Tietojen reaaliaikaisesta saatavuudesta on tullut perusedellytys liiketoiminnan kehittämiselle. Se on kuitenkin suuri haaste organisaatioille, joissa järjestelmien ja niissä olevan datan määrä kasvaa jatkuvasti.

Haasteeseen voidaan vastata integraatiotoiminnon keskittämisellä. Vakaa, keskitetysti ja hallitusti rakennettu integraatioarkkitehtuuri tarjoaa toimintavarmuutta ja jatkuvuutta. Saumaton tiedonkulku on avainasemassa myös kilpailukyvyn ja sitä kautta kasvun rakentamisessa.

Kun integraatiokokonaisuus on toteutettu liiketoimintalähtöisesti, olennainen tieto on nopeammin ja hallitummin hyödynnettävissä kaikkialla, missä sitä tarvitaan.

[Lue lisää]


Milla Danielsen | Head of Design

Voiko robottiin rakastua?

Amazonin varastoissa työskentelevät robotit laskevat yhden varaston kustannuksia viidenneksellä. Operatiivisen johtajan sydän on myyty. Robotiikka tekee tuloaan kaikille elämänalueille. Kohta myös naisystävät ja omaishoitajat voivat olla robotteja – ja tekevät sen paremmin kuin me itse.

Ystäväni Brandon kehittää työkseen robotteja Pentagonin laskuun. Hän hyödyntää onnettomuuksissa kuolleiden eläinten ruhoja, saa testeissään niistä irti massiivisen määrän dataa ja analysoi liike-energian vaikutuksia raajojen liikkeisiin. Hänen tekemiensä analyysien avulla tulevaisuuden roboteille rakennetaan mahdollisimman luonnolliselta näyttävä liike.

[Lue lisää]


Vesa Kovanen | Liiketoimintakonsultti

Yritysjohtajat ja poliitikot tekevät päätöksiä ilman tarpeeksi kauaskantoista tietoa

Teemme päätöksiä usein intuitiolla, vaikka arvailun painoarvoa päätöksenteossa ei mielellään tunnusteta. Vaikka tulokset eivät olisikaan katastrofaalisia, ne olisivat parempia, mikäli ymmärtäisimme paremmin, mitkä asiat vaikuttavat tavoitteiden saavuttamiseen.

Etlan Timo Seppälä kommentoi Talouselämässä (3.10.2014) Venäjä-pakotteiden todellisten vaikutusten arvioinnin haasteista. Jutussa Seppälä väittää, että poliittiset päättäjät tekevät kauaskantoisia päätöksiä ilman tarpeeksi täsmällistä tietoa.

[Lue lisää]


Vesa Kovanen | Liiketoimintakonsultti

Hyödynnä analytiikkaa: Kriiseistä ja kipukohdista kohti unelmia

Tietoviikko kirjoitti alkuvuodesta, kuinka analytiikka pelasti Fordin. Kyse on tiedon valjastamisesta liiketoiminnan johtamiseen ja kehittämiseen. Kun uutisia seuraa, uudenlaiselle toiminnalle tuntuu olevan tarvetta monissa organisaatioissa: Kesko sulkee Anttiloita, SOK aloittaa yt-neuvottelut käyttötavarakaupassa, Itella irtisanoo, Lemminkäinen vähentää väkeä.

[Lue lisää]


Vesa Kovanen | Liiketoimintakonsultti

Talousjohtaja, johdatko tiedolla vai tunteella?

Tietoviikossa kysyttiin 26.5., tuleeko talousjohtajasta teknologi.

[Lue lisää]