Digia Oyj / 26.05.2016

[UUSI OPAS] Mistä palveluliiketoiminnan tietojärjestelmät koostuvat?

Palveluliiketoiminta vaatii tietojärjestelmiltä erilaisia asioita kuin esimerkiksi teollinen liiketoiminta. Uusi oppaamme kertoo, miten palveluliiketoiminnassa mukana olevan yrityksen kannattaa valmistautua tietojärjestelmän hankintaan.

palveluliiketoiminta_toiminnanohjaus.jpg

Palveluliiketoiminnan merkitys kasvaa. Myös teolliset yritykset pyrkivät siirtymään palvelutoimintaan kasvattaakseen liikevaihtoaan. Perinteiset palveluliiketoimintayritykset taas kohtaavat maailman, joka on jatkuvasti monimutkaisempi ja vaikeammin hallittava. Palveluliiketoiminta vaatii yrityksen tietojärjestelmiltä erilaisia asioita kuin esimerkiksi teollinen toiminta.

Nykytilanteessa monen palveluyrityksen toiminnan- ja työnohjaus toimii hyvin alkeellisesti. Saattaa olla, että vuoroja suunnittelee työnjohtoporras manuaalisesti jopa ruutupaperille. Toimintatapa on näin hyvin henkilökeskeinen ja altis virheille, vaikka palvelu on tai siitä on muodostumassa yrityksen ydinliiketoimintaa.

Pulmaa lähdetään monesti korjaamaan hankkimalla IT-järjestelmiä. Palveluliiketoiminnan tietojärjestelmät eivät ratkaise pulmia, jos yritys hankkii asiakkuudenhallinta-, toiminnanohjaus- ja henkilöstönohjausratkaisut pistemäisesti miettimättä kokonaisuutta. Palveluliiketoiminnassa näiden ratkaisujen on toimittava yhteen. Siksi arkkitehtuuriin on kiinnitettävä runsaasti huomiota.

Ladattava oppaamme auttaa palveluliiketoiminnassa mukana olevaa yritystä:

  • arvioimaan itse omaa tietojärjestelmätarvettaan
  • hahmotat säästöpotentiaalin, joka hyvällä toimintamallilla voidaan tavoittaa
  • tunnet kokonaisarkkitehtuurin merkityksen 
  • ymmärrät, miten toiminnanohjauksen uudistaminen kannattaa viestiä organisaatiollesi

New Call-to-action

palveluliiketoiminta   toiminnanohjaus

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube