← Pääsivulle

Älä unohda asiakaskokemuksen ydinelementtiä!

Iso osa paremman asiakaskokemuksen rakentamista on viestintä. Viestinnän avulla asiakas pidetään tietoisena palvelusta ja tuodaan esille uusia vaihtoehtoja.

asiakaskokemus-1-066523-edited.jpg

Viestintä asiakkaalle ei saa olla vain markkinointiviestintää tai viestintää siitä, onko palvelutaso toteutunut. Viestintä ei saa päättyä siihen, kun kauppa asiakkaan kanssa saadaan solmittua.

Muista nykyasiakkaat

Yrityksissä helposti keskitytään uusiin asiakkaisiin, mutta vanhojen asiakkaiden pitäminen on myös tärkeää. Nykyasiakkaan hyvä asiakaskokemus vaatii jatkuvaa viestintää. Monissa yrityksissä seurataan vain sitä, paljonko tulee uusia asiakkaita, mutta ei pidetä huolta vanhoista asiakkaista.

Palveluviestintä voidaan tehdä teknologisesti samoilla välineillä kuin markkinointiviestintä, mutta sisältö, frekvenssi ja tapa ovat erilaisia. Palveluviestinnässä kerrotaan esimerkiksi palvelumuutoksista, uusista sisällöistä, jotka ovat tarjolla asiakkaalle ja palvelun arvosta, jota asiakas saa maksuaan vastaan.

Erinomaista viestintää ovat esimerkiksi automaattiset tiedot asiakkaalle palvelun vaiheiden etenemisestä. Proaktiivinen viestintä on arvokkainta parhaan palvelukokemuksen luomiseksi. On tärkeää luoda mielikuva: “älä huoli, me välitämme”.

Olemassa olevia asiakkaita voidaan palvella paremmin, kun järjestelmät pelaavat yhteen. Viestinnän tulee olla monikanavaista, eli viestin täytyy olla riittävän samanlainen kaikissa kanavissa.

Lataa opas: lunasta palvelulupauksesi


asiakaskokemus


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi