Digiarjessa-blogi

D365 for Talent haastaa HR-kentän

Samu Lipsanen | Konsultti10. huhtikuuta 2018

D365 for Talent on Microsoftin vastine HR-kentän irrallisille täsmäsovelluksille. Digian asiantuntija Samu Lipsanen kertoo, mistä D365 for Talentissa on kyse.

d365-for-talent

Microsoft osti vuonna 2016 LinkedInin 26,2 miljardilla dollarilla. Heti kaupan vahvistuttua alkoivat spekulaatiot siitä, miksi Microsoft puki ostohousut jalkaan. Yhtenä kaupan perusteluna käytettiin vanhahtavan Office-kokonaisuuden päivittämistä nykyaikaan yhdistelemällä sitä LinkedIniin, toisena syynä arveltiin olevan Microsoftin haluavan pysyä tietoisena siitä, kuinka yritykset ja niiden käyttäjät toimivat eri työkalujen kanssa netissä. Tämän tiedon avulla Microsoftilla olisi mahdollisuus kehittää ja kohdentaa tuotteitaan vastaamaan yrityksien tarpeita.

Yksi tällainen tunnistettu tarve tulee HR-rintamalta, jossa HR:n perustoimintoihin, kehityskeskusteluiden läpivientiin, rekrytointiin, osaamisen kehittämiseen sekä työsuhteen elinkaaren hallintaan löytyy lukuisia täsmäsovelluksia, jotka voidaan integroida sekä toisiinsa että toiminnanohjausjärjestelmään.

Microsoftin vaihtoehto erillisille sovelluksille on vuoden 2017 kesän lopulla julkaistu D365 for Talent. Talent sijoittuu D365 -perheeseen omana sovelluksenaan ja tuo hyötyjä erityisesti yrityksille, joilla on jo käytössä muita sovelluksia D365-perheestä helpon integroitavuuden ja lisenssikustannusten vuoksi. Talent on luontainen jatkumo niin Microsoftin LinkedIn-kaupalle kuin puheille kehittää omien tuotteidensa HR-ominaisuuksia.

Työkaluja hakijakokemuksen ja perehdyttämisen parantamiseksi

Ulkoasullisesti sekä toiminallisuuksien puolesta Talent on nykyaikainen pilvestä tarjottava sovellus, jossa pystytään huolehtimaan kaikista HR:n perustarpeista sekä tuomaan lisäarvoa toimintaan. Rekrytointi lukeutuu tähän osaan, sillä LinkedIn-integraatiot helpottavat hakemuksen täyttämistä hakijalle sekä tarjoavat lisätietoa haastatteluiden tueksi. Hakuprosessi on muokattavissa tehtäväkohtaisesti, jolloin prosessi pitää sisällään vain tehtävän kannalta oleelliset vaiheet.

Hakijakokemus on trendannut viime aikoina varsinkin ammatillisissa verkostoissa. Tämä ei ole mennyt Microsoftilta ohi tuotetta kehitettäessä vaan Talentiin on sisäänrakennettu hakijaportaali, jonka avulla hakija pystyy reaaliaikaisesti seuraamaan oman hakemuksen tilannetta sekä käymään vuoropuhelua rekrytoijien kanssa. Samalla helpottuu myös rekrytoijien työ etsiessä LinkedInin sadoista miljoonista käyttäjistä omaan yritykseen soveltuvia henkilöitä.

Valitulle henkilölle voidaan antaa pääsy perehdytysohjelmaansa jo ennen työsuhteen alkamista, jolloin hän saa tilaisuuden rauhassa tutustua materiaaleihin esim. pari viikkoa ennen työsuhteen alkamista. Näin ollen henkilö kokee olevansa osa organisaatiota jo ensimmäisestä päivästä lähtien ja pystyy keskittymään työsuhteen aikaisessa perehdytyksessä varsinaisen työn kannalta olennaisiin seikkoihin.

D365 for Talent Suomen markkinassa

Suomen HR-sovellusmarkkinaa ovat hallinneet muutamat joko kotimaiset tai hyvin Suomeen lokalisoidut sovellukset,jotka ovatkin hyvä vaihtoehto silloin kun koko organisaatio on Suomessa tai niissä tarvitsee soveltaa esimerkiksi suomalaisia työehtosopimuksia. Silloin kun organisaatio toimii useissa eri maissa tai palkanlaskenta, -maksaminen ja matkalaskut hoidetaan erillisissä sovelluksissa, on Talent kilvassa mukana ja erityisesti silloin jos yrityksen käytössä on jo muita Dynamics-tuoteperheen sovelluksia.

Digian Talent-toimituksissa käydään samalla läpi yrityksenne HR-prosessit sekä kohdennetaan ne vastaamaan sovelluksessa suoritettavia toimia. Samalla on loistava mahdollisuus saada digialaiset kehittämisen ammattilaiset katselmoimaan oman yrityksen HR:n ja prosessien tilan sekä saada nykyaikainen ja helppokäyttöinen sovellus vastaamaan HR:n nykypäivän koviin vaatimuksiin.

Tutustu myös Microsoftin julkaisuun "Supporting your EU GDPR compliance journey with Micrsofot D365 for Talent" >>

Tilaa Digian blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi


Microsoft


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi