← Pääsivulle

Dell Boomi World Tour London 2018

Digia Oyj2. toukokuuta 2018

Dell Boomi World Tour -tapahtumaa vietettiin 18.-19.4. Lontoossa. Digian tiimi kävi paikan päällä kuulemassa tuoreimmat uutiset. Lue Martin Helinin ja Isto Kaitosaaren analyysit tapahtumasta.

boomi-world-tour

Dell Boomi on noussut viime vuosina selkeästi enemmän esille Suomen markkinoilla kiinnostavana integraatio-/ API-alustan tarjoajana (ns. iPaaS-alusta eli integration platform as a service). Kiinnostusta ei ole mitenkään vähentänyt Boomin jatkuva menestys esimerkiksi Gartnerin analyyseissa yhtenä johtavana iPaaS-alustatarjoajana. Boomin mukaan asiakasuskollisuus on myös hyvin korkealla tasolla.

18.-19.4. Lontoossa järjestettiin Dell Boomi World Tour -tapahtuma, jossa kuultiin niin asiakastarinoita kuin tietoa Dell Boomin tulevista kehityssuunnista. Tapahtumassa mukana olleet Martin Helin ja Isto Kaitosaari tekivät omat yhteenvetonsa tapahtuman annista.

Martin Helin: Eurooppa on nosteessa ja GDPR-kotiläksyt tehty

Dell, joka osti Boomin vuonna 2010, panostaa nyt entistä enemmän Eurooppaan. Osoitus tästä oli kautta aikojen ensimmäisen EMEA-alueen (Eurooppa, Lähi-Itä, Afrikka) tapahtuma Lontoossa. Tunnelma oli taatusti lämmin, sillä tapahtuman ajaksi osui lämpimin huhtikuussa mitattu lämpötila Iso-Britanniassa (29,1 C) sitten vuoden 1949.

Digian paikalla ollut tiimi kuuli Boomin kumppanina noin sadan muun kumppanin edustajan kanssa ensin palveluntarjoajille suunnattuja uutisia, minkä lisäksi pääsimme tapaamaan Boomin ylintä johtoa, jonka edustajia Yhdysvalloista oli kiitettävästi paikalla. Puheenvuoroista itselleni jäi mieleen erityisesti hollantilaisen Boomi-kumppanin Dataconin lausahdus, että hollantilaiset yritykset haluavat ostaa hollantilaiselta toimittajalta. Kuulostaa kovin tutulta meidänkin kotimarkkinalla.

Torstaina oli mukaan liittynyt noin 150 asiakkaiden edustajaa, mukana meille digialaisille ennestään tutut henkilöt Suomesta. Asiakkaiden tarinoista yhdistävänä tekijänä jäi itselleni mieleen kaikissa tarinoissa toistunut Boomin mahdollistama nopea ja tehokas liikkeellelähtö: jo päivissä tai muutamassa viikossa saadaan konkreettisia tuloksia aikaiseksi, kun alustan saa käyttöön vaivattomasti pilvestä ja kehittäminen on nopeaa. Tämä vastaa myös omia kokemuksiamme Digialla.

No, entäs se GDPR…!? Boomi suhtautuu asiaan vakavasti, kuten pitääkin, ja tämä tuli esille myös tapahtumassa. Haluttaessa datan prosessoinnin voi tehdä pilven ulkopuolella paikallisesti. Boomin houkuttelevuutta lisää samasta alustasta löytyvät API-hallintaominaisuudet, tuki ydintietojen hallinnalle (MDM) sekä varsinkin oma suosikkini perus-integraatiokyvykkyyden kylkeen: vähäistä ohjelmointia vaativa tuki työnkulun ohjaukseen.

Isto Kaitosaari: Boomi Marketplace lupailee mielenkiintoisia mahdollisuuksia

Monessa tapahtuman esityksessä esiteltiin Dell Boomia entistä kokonaisvaltaisempana tuotteena. Muun muassa Master Data Management (MDM) oli uudelleenbrändätty Master Data Hubiksi (tai tuttavallisemmin Hubiksi). Dellin viime vuona ostama ManyWho-tuote on nyt pelkkä Flow, ja se kytketään entistä paremmin Boomin muihin tuotteisiin, mitä on odotettukin yritysostosta lähtien.

Puheenvuoroissa kuultiin myös tulevasta Boomi Marketplacesta. Valitettavasti sitä, mitä kaikkea siellä voi myydä ja millä ehdoilla ei vielä kerrottu. Kuitenkin idea siitä, että kolmannet osapuolet voivat tuottaa ja myydä laadukkaita connectoreita eri järjestelmiin keskitetysti on loistava. Digialla olemme jo kunnostautuneet omien Boomi connectoreiden tuottamisessa omiin projekteihimme, ja niistä tosiaan saa yhtä laadukkaita ja helppokäyttöisiä kuin Dell Boomin tarjoamista.

API:t olivat tänä vuonna ison fokuksen alla myös Boomissa. Muun muassa developer-portaali on tulossa uudistuneena (mahdollisesti Boomi Flown tuottamana) ja käytönhallintaan on tulossa parannuksia. Tilaa olisi myös yksinkertaistukselle. Tällä hetkellä APIen liitos integraatioprosesseihin on toki helppoa, mutta mielestäni siinä on turhia välivaiheita. Varsinkin kun julkaistuja rajapintoja on kymmeniä, niiden hallinta tuo turhia läpikulkuprosesseja kirjastoon. Vähemmälläkin pärjäisi. Vastaavasti APIen testaus voitaisiin sallia ilman varsinaista API-kutsua normaalein Boomi-testivälinein. 

Isot kehityskohteet Boomissa ovat lähitulevaisuudessa tekoäly, koneoppiminen, ”edge” ja lohkoketjuteknologiat. Selkeästi koneoppimisella saavutetaan Boomi Suggestin kaltaisista toiminnallisuuksista entistä parempia ja hyödyllisempiä. IoT tuottaa jo nyt niin paljon dataa, ettei sitä pystytä tehokkaasti enää liikuttamaan. Boomilla analytiikka tuodaan lähemmäs dataa (edge). Lohkoketjut kiinnostavat tietysti myös fintech-yrityksiä.

Lue myös Iston aiempi blogaus "Integraatiot pilvessä - teknologiaesittelyssä Dell Boomi" >>

pilvipalvelut   integraatio


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi