Dell Boomin API Management modernin rajapintakehityksen työkaluna

pilvipalvelut integraatio API

API_computers

Dell Boomi on viime vuosina noussut yhdeksi markkinoiden kyvykkäimmistä ja kiinnostavimmista iPaaS -työkaluista (Integration Platform as a Service). Boomin ketterät Low Code -kehitysmenetelmät, kattava yhdistettävyys erilaisiin järjestelmiin ja aito hybridiarkkitehtuurimalli luovat vakaan pohjan integraatio- ja API-kehitykselle, jonka päälle rakennetut liiketoimintaprosessit skaalautuvat tarpeidesi mukaan.

Boomi ja sen pilvipohjainen AtomSphere-hallinta-alusta tarjoavat integraatioprosessien kehityksen lisäksi kyvykkyyttä esimerkiksi API-hallinnan, Master Datan ja Customer Journey -tyyppisten käyttöliittymien alueilla. Tässä blogissa esittelemme tarkemmin Boomin API Managementin ominaisuuksia.

Työkalu rajapintojen kehitykseen, julkaisuun ja hallintaan

API:t eli rajapinnat mahdollistavat eri palveluiden ja sovellusten välisen saumattoman tiedonvälityksen ja datan hyödyntämisen. Ne mahdollistavat tiedon jakamisen lisäksi tapahtumapohjaiset ja reaaliaikaiset integraatiot eri tahojen välillä. Organisaatiolla voi olla käytössään lukemattomia rajapintoja, joten niiden järjestelmällinen hallinta on äärimmäisen tärkeää. Näitä tarpeita silmällä pitäen on kehitetty erilaisia ratkaisuja API-hallintaan, joihin viitataan usein termeillä API Management. Tämä erillinen hallintakerros helpottaa ja systematisoi rajapintojen käyttöä, vaikka niiden taustalla olisi useita eri teknologioita ja toteutustapoja.

API_management_kaavio

Boomin API Management on moderni työkalu rajapintojen kehitykseen, julkaisuun ja hallintaan. Rajapintojen ja niiden taustalla vaikuttavien integraatiokokonaisuuksien kaikki elinkaaren vaihteet hallitaan yhden pilvipohjaisen alustan, AtomSpheren, kautta. Työkalu tarjoaa välineet integraatio- ja API-kehityksen tarpeisiin perustuen Boomin muista osa-alueista tuttuihin intuitiivisiin Low Code -kehitysmenetelmiin. 

Deployed_APIs_kaavio

Boomin API Management tukee kattavasti REST-, SOAP- ja OData-tyyppisiä rajapintoja ja tarjoaa välineet myös teknisten palvelukuvausten (esim. OpenAPI, WSDL) hallintaan. Työlään manuaalisen kehityksen ja konfiguroinnin sijaan voit hyödyntää Boomin API Managementin kehittyneitä import-toiminnallisuuksia ja sisäänrakennettu versiohistoria nopeuttaa muutostenhallintaa. API Managementin käyttötapaukset eivät rajoitu pelkästään tarjoamaan rajapintoja Boomin integraatioprosessien käyttöön (API Services), vaan API-hallinnan piiriin voidaan ottaa myös olemassa olevia kolmannen osapuolen kutsupisteitä samalla hyödyntäen esimerkiksi Boomin API Managementin pääsynhallintaa (API Proxy).

Integraatiokyvykkyyden tehokas hyödyntäminen

Mikäli käytössä on jo Boomin integraatiokyvykkyys, pystytään API Management ottamaan käyttöön hyödyntämällä jo olemassa olevia komponentteja, kuten paikallisesti asennettua Atom-integraatiomoottoria tai pilvipohjaista Atom Cloud -ympäristöä. Tällöin Boomi pystyy muun muassa kuuntelemaan saapuvia API-kutsuja ja käynnistämään kutsun vastaanotettuaan integraatioprosesseja saadun syötteen perusteella.

Täyden hyödyn API Managementista saa kuitenkin ottamalla käyttöön erikseen asennettavat API Gateway- ja Authentication Broker -komponentit, joiden avulla pystyt hyödyntämään API Managementin kehittyneempiä ominaisuuksia kuten ulkopuolista API-autentikointia, API Proxyä ja API-kehittäjille suunnattua Developer Portalia, jonka kautta kehittäjät pystyvät selaamaan tarjolla olevia rajapintoja katalogimuodossa standardimuotoisine kuvauksineen, tilaamaan käyttöoikeuksia ja hallitsemaan käytössään olevia API-avaimia.

REST_configuration

Esimerkiksi Kokkolan Energia on ottanut käyttöön Dell Boomi - integraatioalustan yhtenäistääkseen järjestelmäintegraatioiden toteutusta. Lue lisää asiakastarinastamme >>

Dell Boomi osana Digian kattavaa työkalupakkia

Digia tarjoaa Pohjoismaiden ensimmäisenä Dell Boomi-jälleenmyyjänä käyttöönne sekä kokeneet asiantuntijat että tarvittavat lisenssit. Laaja palvelukatalogimme tarjoaa sopivat palvelut eri tarpeisiin, olit sitten vasta kartoittamassa eri teknologiavaihtoehtoja tai haluat jo integraatio- ja API-hallintakyvykkyyden käyttöösi.

Dell Boomi on tällä hetkellä yksi keskeisimmistä integraatio- ja API-teknologioista Digian työkalupakissa ja toimimme Boomin kanssa läheisessä yhteistyössä. Voit tutustua myös aikaisempaan esittelyymme Dell Boomin kyvykkyyksistä täällä.

Webinaarissamme kuullaan tarkemmin, mitä hyötyjä iPaaS-ratkaisuilla voidaan saavuttaa ja miten löytää oikea ratkaisu liiketoiminnan tueksi. Käymme myös läpi iPaaS-teknologioita ja tuomme esimerkkejä asiakastoteutuksistamme. Tilaa webinaarin tallenne:

ipaas-webinaari

 


pilvipalvelut   integraatio   API

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa