Digiarjessa-blogi

Digiarjen Sankari: Pia Pilliä innostavat hyvät urakehitysmahdollisuudet sekä työ hyvässä porukassa

Digia Oyj12. lokakuuta 2017

Digiarjen Sankarit -blogisarjassa saamme kurkistaa työntekijöidemme digiarkeen. Tässä kirjoituksessa Group Manager Pia Pilli kertoo, minkä asioiden eteen hän haluaa päivittäin tehdä töitä.

uratarina - pia.jpg

Olen Pia Pilli ja työskentelen Digian Helsingin toimipisteessä. Olen tullut taloon kaksi vuotta sitten. Tällä hetkellä toimin Group Managerina sekä Service Managerina Fullstack-tiimille.

Aloitin Digialla fronttikehittäjänä marraskuussa 2015. Nopeasti polkuni eteni lead-kehittäjäksi eräässä projektissa. Kesällä 2016 minusta tuli Group Manager ja samalla otin vastuulleni myös enemmän myös Scrum Master -roolia. Nykyisessä tehtävässäni olen toiminut kesästä saakka.

Group Managerina minulla on 15 henkilön tiimi, jonka esimiehenä toimin. Tehtävänäni on mahdollistaa heille hyvät edellytykset tehdä töitä parhaalla mahdollisella tavalla. Jokainen työpäiväni on erilainen, mutta jokaiseen päivään kuuluu asiakasyhteistyötä, töiden edistymisen seuraamista, töiden priorisointia, tulevien tehtävien määrittelyä ja työmääräarvioita. Tuntuu tärkeältä, että omaan päivittäiseen työhön on mahdollisuus vaikuttaa.

Tiimi puhaltaa yhteen hiileen asiakkaan parhaaksi

Kehittäjätiimillämme on yksi työjono, johon neljän asiakkuuden tilaukset tulevat. Itseohjautuvassa tiimissämme ideana on, että teemme tiimin kanssa hyvin tiivistä sisäistä yhteistyötä työjonojen purkamisessa. Henkilökriittisyys vähenee, ja porukka puhaltaa yhteen hiileen.

Työtehtävät pitävät sisällään myös paljon yhteydenpitoa asiakkaisiin. Pohdimme yhteistyössä tekijäporukan kanssa, mitä voimme tarjota ja missä ajassa. Asiakkaan odotuksiin vastaaminen luvatusti on tärkeää ja motivoivaa.

Poikkitieteellinen heimotoiminta yhdistää digialaisia

Olen päässyt työtehtävissäni oppimaan valtavasti uutta ja hyödyntämään minulle ominaisia taitoja. Muutoksen eteenpäin vieminen, turhan työn karsiminen ja lopulta avoimuus ovat asioita, joiden eteen haluan tehdä töitä. Työpäivässä parhaat fiilikset saa, kun tiimi onnistuu. Myös jokainen ratkaistu ongelma, jokainen onnistunut tuotantopäivitys ja jokainen onnistunut rekrytointi ja perehdytys tuovat mahtavia fiiliksiä.

Vaikka olen työskennellyt koko kaksivuotisen Digia-urani samassa yksikössä, olen kuitenkin työtehtävien kautta päässyt viemään osaamistani seuraavalle tasolle. Digia on yritys, jossa ihmisille tarjotaan vastuuta ja mahdollisuuksia myös urakehityksen näkökulmasta.

Digian kokoisen talon ehdoton hyöty on sen monipuolisuus. Loistavana esimerkkinä tästä on heimotoiminta. Heimot ovat poikkitieteellisiä, yksiköiden rajat ylittäviä tietyn aiheen ympärille rakentuneita yhteisöjä, joissa jaetaan tietoa ja mietitään parhaita keinoja tehdä asioita. Parasta Digiassa ovatkin täällä työskentelevät ihmiset.

Nuorkauppakamaritoiminta tukee työelämää

Vapaa-ajalla ulkoilen mieheni kanssa, pelaan frisbeegolfia, mutta eniten ehkä kuitenkin aikaa vie nuorkauppakamaritoiminta. Kuulun Havis Amandan Nuorkauppakamariin, ja meidät tunnistaa aina punaisesta väristä koulutuksissa ja tapahtumissa. Tämä sopii hyvin myös Digian väriteemoihin! Kamaritoiminnasta saan paljon vinkkejä työelämään ja taas toisin päin. Järjestämme koulutuksia aina projektin hallinnasta strategian luomiseen ja esiintymiskouluksiin.

Digiarjen Sankarina supervoimani on… Aidosti kiinnostunut kuuntelija ja periksiantamaton uudistaja

En voisi elää ilman… Hyvää ruokaa ja viiniä! Okei, puolisoa ja ystäviä, joiden kanssa herkut jakaa.

Fakta, jota ette tiennyt minusta ennen tätä… minulla on todettu burnout 4-vuotiaana.

New Call-to-action


rekrytointi   uratarina


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa