Digiarjessa-blogi

Digiarjen Sankarin tarina: Hannu Haanpalo saa parhaat fiilikset timanttisista kollegoista ja yhteen hiileen puhaltamisesta

Digia Oyj9. elokuuta 2017

Digiarjen Sankarit -blogisarjassa saamme kurkistaa työntekijöidemme digiarkeen. Tässä kirjoituksessa esimies Hannu Haanpalo kertoo, mikä hänen arjessaan innostaa, ja miten työkierto on vienyt hänen uraansa eteenpäin.

uratarina-haanpalo.jpg

Aloitin Digia-urani Sentera-haarassa toukokuussa 2005 Microsoft-teknologioiden parissa. Olen nähnyt urani aikana, miten iso paikka Digia loppujen lopuksi on, ja miten työnkierto avartaa katsetta. Minulla ei ole ollut mitään tarvetta vaihtaa työpaikkaa, koska saman konsernin sisältä on löytynyt erilaisia maailmoja, joita kuitenkin yhdistää tutut Digian prosessit.

Työkierto mahdollistanut asiantuntemuksen laajan hyödyntämisen ja syventämisen

Tittelini on kautta aikain ollut projektipäällikkö, mutta reilu kymmenen vuotta työni sisälsi teknisen osaamiseni myötä monipuolisesti määrittelyä, suunnittelua, toteutusta, testausta, ylläpitoa, arkkitehturointia, myynnin tukea, konsultointia, asiakasrajapinnassa työskentelyä sekä prosessien kehittämistä. Hiljalleen mukaan tuli myös hallintotehtäviä. Myöhemmin käväisin vuoden verran tietoliikenneasiakkuudessa projektia vetämässä. Siellä ollessa katkesi napanuora aiempaan Microsoft-tekemiseen ja jatkoin työkiertoa Järjestöt-yksikköön Java- ja OpenSource-touhuihin.

Tällä hetkellä toimin Järjestöt-alueella esimiehenä vajaalle parille kymmenelle yksikön ammattilaiselle. Lisäksi vastuullani on projektitoimitusten valvonta, ohjausryhmätyöskentely sekä Digian prosessien jalkauttaminen ja soveltaminen yksikön tekemisen meininkiin.

Yksin ei puurreta, yhdessä onnistuminen on parasta

Digiarjessani parasta ja välttämätöntä ovat timanttiset kollegat. On ollut upeaa kerta toisensa jälkeen huomata, että vaikkei kaikkia työtehtäviin liittyviä henkilöitä aina ennalta tunnekaan, voi hyvin luottaa siihen, että yhteiseen hiileen puhalletaan asiakkaiden ja joskus omienkin ongelmien ratkonnassa. Yksin ei kannata kenenkään koettaa puurtaa, vaan kicksejä saa parhaiten tiimityöstä ja yhdessä onnistumisesta.

Vapaa-ajalla valmennusta ja urheilua yhdessä lasten kanssa

Vapaa-aikaani kuuluu urheilu. Kävin pitkään yksin punttisalilla ja pyöräilin työmatkat. Kun molemmat poikani innostuivat jääkiekosta, tajusin loistavan mahdollisuuden koittaneen. Irtisanoin kalliin kuntosalijäsenyyden ja lähdin mukaan joukkueiden toimintaan juniorijääkiekkovalmentajaksi. Yhdellä logistiikalla ja ajankäytöllä saan harrastaa kuntoa erittäin hyvin ylläpitävää lajia ja oheisharjoitteita yhdessä lasteni kanssa. Aivan älyttömästi kärpäsiä yhdellä iskulla! Ja jos aikaa jää, rämpyttelen kitaraa ja suunnittelen seuraavaa äijäsukellusreissua jonnekin päin maailmaa.

Ystäväkirja:

Digiarjen Sankarina supervoimani on… systemaattinen ongelmanratkaisukyky. Yleensäkin ratkaisuhakuisuus on mielestäni IT-ammattilaisen paras ominaisuus. Kun ongelma on käsillä, on se väistelyn ja voivottelun sijasta ratkaistava sukkelaan ja jatkettava eteenpäin. Ongelmien määrähän on vakio, niiden laatu vain joskus vaihtelee.

En voisi elää ilman… lapsiani. Poikieni kehityksen seuraaminen ja siitä vastuussa oleminen on etuoikeus.

Fakta, jota ette tiennyt minusta ennen tätä… Minulla on lapsuusajan harrastuksen peruna melko kattava perhoskokoelma suomalaisista päivä- ja yöperhosista. Tosin enää en niityillä kirmaa haavin kanssa.

 

New Call-to-action


rekrytointi   uratarina


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi