Digiarvoa 2019: Voittoideasta käytännön toteutukseen

analytiikka digitalisaatio

Digiarvoa-blogi

Kesällä 2019 Digia järjesti Digiarvoa 2019 -kilpailun, jonka voittaja sai palkinnoksi 100 000 euron arvosta ammattitaitoa digitaalisuden kehittämiseen. Kilpailun voitti Suomen Punainen Risti, joka saa käyttöönsä Digian palvelumuotoilun ja analytiikan ammattilaisia. Voittoratkaisu tuo lisää automatiikkaa vapaaehtoisten ja avuntarvitsijoiden yhdistämiseen.

Digiarvoa 2019 -kilpailu huipentui voittajan julkistamiseen viime vuoden syyskuussa, ja yhteinen suunnittelu voittajahankkeen toteuttamiseksi käynnistyi pian sen jälkeen. Projektitiimin muodostamisen jälkeen olemme tehneet tärkeitä rajauksia projektin tavoitteista ja käytännön toteutuksesta. Yhdessä Punaisen Ristin kanssa olemme löytäneet kohderyhmät ja toteutustavat, joissa yhdistyvät Punaisen Ristin tarpeet, Digian ammattitaito ja toimintakentän trendit ja haasteet.

Tärkeimmät megatrendit, joihin halutaan reagoida ovat nuorten muuttoliike suuriin kaupunkeihin sekä heidän luonteva navigointi digitaalisessa maailmassa. Projektilla pyritään tehostamaan vapaaehtoiseksi pääsemistä digitaalisten kanavien kautta liityttäessä.

Senior Trainee janoaa uusia haasteita

Oma roolini projektitiimissä käsittää analytiikkakonsultoinnin ja uutena aluevaltauksena projektipäällikkönä toimimisen. Digian kulttuuriperiaatteiden mukaisesti sain mahdollisuuden laajentaa työnkuvaani haluamaani suuntaan.

Jaetussa projektipäällikkyyspestissä pääsen seuraamana lähietäisyydeltä kokeneen projektipäällikön taidonnäytettä ja samalla testaamaan miten hyvin projektipäällikön hattu sopii omaan päähän. Loputtoman tiedonjanoisena henkilönä arvostan suuresti vastaavia mahdollisuuksia omien taitojen kartuttamiseen ja monipuolistamiseen. Samasta syystä poikkialainen yhteistyö palvelumuotoilijoiden kanssa on arvokasta henkilökohtaisella tasolla.

Punaisen Ristin matkassa töissä ja vapaa-ajalla

Ilmoittauduin heti, kun kuulin, että  Punaisen Ristin kanssa tehtävälle projektille haetaan projektipäällikköä. Oma historiani Punaisen Ristin kanssa on alkanut seitsemän vuotta sitten, kun ensin tein opinnäytetyöni Turun kulttuuriystäville. Kuusi vuotta sitten aloitin vapaaehtoisena Turun nuorten turvatalolla. Nuorten turvatalot täyttävät tänä vuonna 30 vuotta ja useat turvatalojen työntekijät ja vapaaehtoiset ovat olleet mukana alusta saakka.

Itselleni vapaaehtoistyö on antanut paikan upeassa yhteisössä, jonka minä tunnen ja jossa minut tunnetaan. Sittemmin olen päässyt vapaaehtoiseksi myös Vantaan nuorten turvatalolle sekä Sekasin-chattiin, ja siten pääsen tukemaan nuoria monien eri kanavien kautta. Vapaaehtoistyössä olen läsnä tavallisena ihmisenä, jolla ei tarvitse olla erityisiä taitoja, ainoastaan aikaa, myötätuntoa ja halu auttaa. Digiarvoa 2019 -kilpailun ansiosta voin tarjota arvostamalleni järjestölle myös ammattitaitoani.

 

Tilaa Digian blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi


analytiikka   digitalisaatio

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa