Digiarjessa-blogi

Yhteispelillä tehoa graafiseen suunnitteluun - 4 vinkkiä

Graafinen suunnittelu on pohjimmiltaan ongelmanratkaisua. Ongelmanratkaisu vaikeutuu huomattavasti, kun työkalut ongelmanratkaisuun viedään pois. Miten voit helpottaa suunnittelijan tehtävää ja varmistaa, että hänellä on kaikki eväät parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi?

graafinen-suunnittelu.jpg

"Toimitusjohtaja ei pidä pyöreistä muodoista graafisissa elementeissä, joten älä käytä niitä."

Kun sain nuorena suunnittelijanalkuna kuulla tämän virkkeen, en ymmärtänyt, mikä järki pyynnön takana oli.

Eihän siinä ollutkaan mitään järkeä. Ei ole järkeä sitoa suunnittelijan käsiä laatimalla perusteettomia sääntöjä suunnittelijan työlle.

Graafinen suunnittelu on pohjimmiltaan ongelmanratkaisua. Ongelmanratkaisu vaikeutuu huomattavasti, kun työkalut ongelmanratkaisuun viedään pois. Pyöreitä muotoja tarvitaan, kuten myös kaikkia muita muotoja sekä myös kaikkia värejä.

Suunnittelijan tehtävänä on ratkaista, mitä graafisen suunnittelun elementtejä käyttämällä saadaan aikaan toivottu tunnereaktio ja haluttujen viestien perillemeno.

Kenenkään, ei edes suunnittelijan itsensä, henkilökohtaisilla mieltymyksillä pitäisi olla väliä, kun tavoitellaan parasta mahdollista lopputulosta.

Miten suunnittelijaa voi auttaa pääsemään toivottuun lopputulokseen?

Miten sitten voit helpottaa suunnittelijan tehtävää ja varmistaa, että hänellä on kaikki eväät parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi? Muista ainakin nämä neljä ohjetta:

1. Kerro suunnittelijalle, minkä viestin haluat välittää

Muista mainita tavoite, kohderyhmä sekä esimerkiksi lopputuotteen muotoon tai käytettävissä olevien värien määrään liittyvät rajoitukset. Toimita yrityksesi graafinen ohjeistus, logo sekä muut visuaaliset rakennuspalikat heti projektin alussa.

2. Auta suunnittelijaa työssään

Yritä kertoa mahdollisimman täsmällisesti ajatuksistasi, mutta anna suunnittelijalle vapaus toteuttaa suunnitelma hänen mielestään parhaalla tavalla. Kun suunnittelija kysyy sinulta kysymyksiä, kuuntele ja vastaa kaikkiin kysymyksiin. Kaikilla kysymyksillä on oma tarkoituksensa ja ne auttavat suunnittelijaa työssään.

3. Toimita materiaali valmiina

Jos lopputuotoksessa on teksti- tai kuvasisältöä, toimita se täysin valmiina. Keskeneräisen sisällön avulla suunnittelu tarkoittaa turhaa työtä. Suunnittelija voi hahmotella jotain, mutta todennäköisesti suunnittelija joutuu muuttamaan  montaa asiaa saadakseen suunnitelman toimimaan, jos sisältö vaihtuu. Alkuperäisen sisällön luomat ongelmat eivät ole välttämättä samoja kuin lopullisen sisällön.

4. Kommentoi rohkeasti

Kun saat eteesi ensimmäisen version suunnitelmasta, älä pelkää kertoa mielipiteitäsi. Kuuntele kuitenkin suunnittelijan perusteet valinnoilleen. Ensimmäinen versio ei ole aina välttämättä täydellinen, mutta sitä hiotaan yhdessä. Palautteen antaminen on tärkeätä. Se on tehtävä ajoissa eikä sen jälkeen, kun lopputuotos on julkaistu. Silloin se on auttamattomasti myöhäistä.

Näillä eväillä varmistat oikean viestin perillemenon oikealle kohderyhmälle. Kiitos että kuuntelit – ja tavataan yhteisten projektien parissa!

Kohti tuloksellista yhteiseloa, pyöreillä muodoilla tai ilman.


palvelumuotoilu


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi