Digiarjessa-blogi

Innostusta oppimalla - kokemuksia Digian Integraatioakatemiasta

placeholder_200x200

Keväällä 2017 Digia järjesti toistamiseen yrityksen ulkopuolisen Integraatioakatemian. Koulutukseen osallistunut Daniel Lillqvist kirjoitti kokemuksistaan.

integraatioakatemia.jpg

Vaikka koulutukseni sai tietynlaisen päätöksen, kun valmistuin tietojenkäsittelytieteen maisteriksi viime vuoden puolella, olen pitkään ymmärtänyt, että oppiminen on elämänpituista. Koska oppimani yliopistolta on pitkälti pohjustettu tieteen teoreettisella tasolla, on arvostus kasvanut käytännönläheiseen tekemiseen. Tämä arvostus ja into kohdistuvat erityisesti tekemiseen, joka hyödyntää teoriaa, jakaa ratkaisuja ja kehittää tapoja käsitellä tietoa.

Tietyllä tavalla jokaisen jakson lopussa on aina uusi alku. Minun kohdalle uusi alku sattuikin kurkistuksena integraatioiden avaruuteen Integraatioakatemian kautta. Digia järjesti ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua integraatioiden ja kasvavan API-talouden hallitsemisen pariin. Syntyi innostunut tarve selvittää, mistä ihmeestä on kyse ja kuinka tärkeää tietoa kyseisellä yrityksellä on.

Integraatioakatemia tutustutti käytännön työhön

Integraatioakatemian luennoilla esiteltiin teoriaa ja käytännön esimerkkejä pätevien luennoijien johdattamana. Koulutusillat menivät vauhdilla harjoituksiin perehtyessä. Harjoitukset raapaisivat pintaa siitä, mitä integraatio-osaajan käytännön työ voisi olla. Kaiken kaikkiaan kuuden päivän koulutus oli erinomainen mahdollisuus tutustua aiheeseen, työkaluihin, Digialaisiin ja muihin kurssilaisiin.

Vaikka tietämys ja periaatteet ohjelmistojärjestelmistä olivat itselleni selvät jo ennen Integraatioakatemiaa, en kokenut, että olisin pystynyt muodostamaan tarpeeksi ymmärrystä siitä, millä tasolla teoriaa sovelletaan tuotteissa ja palveluissa, jotka pyörittävät digitaalista arkipäivämme. Mikä olisikaan parempi keino, kun hankkia yrityksen järjestämässä koulutuksessa relevanttia kokemusta siitä, että miten käytännössä tietoa hyödyntävää arkea oikein väännetään?

Ymmärrykseni API:en roolista kehityskomponenttina vahvistui Integraatioakatemian kuluessa.

Yksi keskeinen komponentti, jota Integraatioakatemiassa käsiteltiin tiedon hyödyntämiseen, oli Application Programming Interface, lyhyesti vain API. Kyseinen käsite kuvaa sitä rajapintaa, jota ohjelmoija hyödyntää kun se ohjelmoi applikaatioita. Mahdollisuus implementoida uusia ratkaisuja ja prosesseja kasvaa, kun rajapintoja on jatkuvasti enemmän tarjolla verkon kautta. Nämä web-API:t ovat sen tähden hyvin keskeisessä roolissa kaikissa organisaatioissa, jossa halutaan integroida järjestelmiä ja tarjota mahdollisuuksia kehittää tiedon käyttöä. Ymmärrykseni API:en roolista kehityskomponenttina vahvistui Integraatioakatemian kuluessa.

Integraatioakatemia nosti konepeltiä ja näin putket ja tietoväylät. Tieto kulkee niissä, mutta kuinka tarkkaan tiedetään mitä tietoa menee ja mitä se merkitsee? Kysymykseen sisältyy kirjoittajan jatkuvaa innostusta selvittää, miten tiedosta opitaan ja miten opittua hyödynnetään parhailla mahdollisilla menetelmillä. Kuskin paikalla täytyy tietää, jotta voi ohjata oikein. Kuukauden jälkeen Systems Developer roolissa Digialla on innostus kasvanut entisestään kehittää integraatioratkaisujen toteutuksia kaikkia osapuolia huolien.

 

Digian avoimet työpaikat


integraatio   rekrytointi


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi