Boomi – Pilvipohjainen kokonaisratkaisu integraatiotarpeisiin

pilvipalvelut integraatio

dell-boomi

Boomi-integraatioalustaa käyttää maailmanlaajuisesti jo 10 000 yritystä. Tässä blogissa kerromme, miksi Boomi on varteenotettava vaihtoehto integraatioalustaa valitessasi.

Teksti on päivitetty 23.4.2020.

Yritysten liiketoiminta on pitkälti riippuvainen siitä, että tieto on siellä missä sitä tarvitaan. Olipa kyse sitten asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden tai yrityksen sisäistä tiedonsiirtoa, kaiken ytimessä ovat tehokkaat integraatiot ja datan hallinta.

Pilvipohjainen palvelu on yhä useammalle ajankohtainen valinta uudeksi integraatioratkaisuksi. Sillä haetaan erityisesti nopeutta ja kustannussäästöjä. Parhaimmillaan pilvipalvelut tarjoavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Ne integroituvat helposti muihin järjestelmiin ja jo pienillä investoinneilla voidaan saavuttaa isoa etuja liiketoiminnan kehittämisessä.

Erilaisia pilvipalveluita on tarjolla runsaasti, jolloin myös sopivan valitseminen voi olla haastavaa. Lisäksi yrityksiä saattaa arveluttaa niiden turvallisuus ja yksityisen datan säilöminen pilvessä.

Yksi varteenotettava vaihtoehto pilvipohjaiseksi integraatioratkaisuksi on Dell Boomi, joka ominaisuuksillaan pystyy taklaamaan mahdolliset ennakkoluulot.

Mikä on Boomi?

Boomi on pilvipohjainen, skaalautuva, suorituskykyinen ja nopeasti käyttöönotettava iPaaS-työkalu (Integration Platform as a Service), johon luottaa jo yli 10 000 asiakasta ympäri maailmaa.

Boomin web-pohjaiset työkalut mahdollistavat integraatioratkaisujen keskitetyn elinkaarenhallinnan suoraan selaimen kautta. Itse kehitys tapahtuu graafisin työkaluin eikä usein vaadi lainkaan ohjelmointiosaamista. Graafinen kehitysympäristö on helppokäyttöinen, mutta samalla monipuolinen ja mahdollistaa kattavien työpolkujen luonnin. Vaikka kehitys pääasiassa tapahtuu graafisesti, voidaan toiminnallisuutta laajentaa tarpeen tullen esimerkiksi Java- tai Javascript-pohjaisilla, räätälöidyillä komponenteilla.

Valmiita liittymäkomponentteja erilaisiin sovelluksiin ja palveluihin on yli 150. Liittymätoiminallisuudet eivät rajoitu kuitenkaan pelkästään valmiskomponentteihin, vaan Boomi mahdollistaa esimerkiksi erilaisten kolmannen osapuolen kirjastojen käytön liittymien rakentamisessa.

Vaikka Boomi on pilvipohjainen alusta, voidaan itse ajoympäristö, eli Atom, tuoda tarvittaessa omaan konesaliin, jolloin datan käsittely tapahtuu suljetusti omassa ympäristössä. Tässäkin tapauksessa kehitys ja hallinta tapahtuu samojen web-pohjaisten työkalujen kautta kuin pilvenkin kanssa operoidessa. Boomin osalta voidaan siis ottaa joustavasti huomioon erilaisia tietoturva- ja tietosuojavaatimuksia.

Komponentit eri tarpeisiin

Boomi on kokonaisuus, joka rakentuu erilaisista komponenteista. Kaikki komponentit ovat keskitetysti hallittavissa Boomi AtomSpheren kautta. Pilvipohjainen alusta tarjoaa yhtenäisen työkalun ratkaisujen kehittämiseen, julkaisuun ja valvontaan. Alustaan pääsee käsiksi mistä tahansa. Boomin eri komponentit kytkeytyvät saumattomasti AtomSphereen.

Boomi Integration

Boomi Integration -työkalun kautta kehität, julkaiset ja hallitset integraatiototeutuksiasi. Integraatiokehitys tapahtuu intuitiivisen graafisen käyttöliittymän kautta, jossa valmiit toiminnallisuudet ovat laajennettavissa tarpeen tullen perinteisen koodipohjaisen kehittämisen ja erilaisten kirjastojen kautta. Työkalu sisältää myös integraatioiden käyttöönotto- ja julkaisutyökalut sekä kattavat työkalut valvontaan.

Boomi EDI

Tilaus-toimitusketjun toimivuus on kriittinen osa monen yrityksen liiketoimintaa. EDI mahdollistaa automatisoidun ja standardoidun tiedonsiirron toimitusketjun osapuolien välillä, minkä ansiosta liiketoimintaprosessit tehostuvat. Boomin EDI työkaluilla EDI-integraatiot voidaan toteuttaa nopeasti ja tehokkaasti.

Boomi API Management

Dell Boomin API Managementin avulla hallitset rajapintasi läpi niiden elinkaaren. Boomilla voit julkaista integraatioprosessit suoraan rajapintoina (SOAP, REST) nopeasti ja joustavasti.

Boomi Master Data Management

Boomi Master Data Managementilla hallitset dataa läpi organisaation. Työkalu helpottaa datan mallintamista, lajittelua ja hallinnointia, sekä auttaa suojaamaan dataa paremmin, asettamaan pääsyn tietyille tiimeille ja mahdollistaa kaikkien pääsyn muokkaamaan ja lisäämään dataa. Erillistä MDM-järjestelmää ei tarvita.

Boomi Flow

Boomin Flow:n avulla voit automatisoida erilaisia työpolkua ja tarjota käyttöliittymän erilaisiin tiedonsyöttötarpeisiin. Toteutusten mallintaminen on helppoa ja ne voidaan kytkeä osaksi Boomin integraatioprosesseja. Boomi Flow generoi valmiit käyttöliittymät, esimerkiksi lomakkeet tiedonsyöttöön, ja ne ovat käytettävissä myös mobiililaitteilla.

Boomi Data Catalog and Preparation (Tulossa)

Boomi Data Catalog and Preparation (entinen Unifi) on datanhallinnan työkalu, joka mahdollistaa tiedon ja tietolähteiden keskitetyn hallinnan. Se sisältää myös työkalut tiedon yhdistelyyn ja rikastamiseen.

Kenelle Boomi sopii?

Boomi-ratkaisu sopii erityisesti yrityksille, joilla on kokemusta pilvimaailmassa toimimisesta. Boomi on kuitenkin hyvin monipuolinen työkalu, joten ratkaisu on mahdollista implementoida monenlaisiin ympäristöihin ja tarpeisiin.

Lisenssi ja kustannusmalli perustuu lähtökohtaisesti integroitavien järjestelmien määrään, joten kattavalla suunnittelulla kulut ovat hyvin ennakoitavissa.

Digia on Boomin sertifioitu teknologiakumppani ja vuoden kumppani 2019 EMEA-alueella.

Tutustu lisää Boomi-integraatioalustaan >>


pilvipalvelut   integraatio

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa