Digiarjessa-blogi

Integraatiot pilvessä – teknologiaesittelyssä Dell Boomi

dell-boomi

Dell Boomi -integraatioalustaa käyttää maailmanlaajuisesti jo 6000 yritystä. Tässä blogissa kerromme, miksi Dell Boomi on varteenotettava vaihtoehto integraatioalustaa valitessasi.

Yritysten liiketoiminta on pitkälti riippuvainen siitä, että tieto on siellä missä sitä tarvitaan. Olipa kyse sitten asiakkaiden, yhteistyökumppaneiden tai yrityksen sisäistä tiedonsiirtoa, kaiken ytimessä ovat tehokkaat integraatiot ja datan hallinta.

Pilvipohjainen palvelu on yhä useammalle ajankohtainen valinta uudeksi integraatioratkaisuksi. Sillä haetaan erityisesti nopeutta ja kustannussäästöjä. Parhaimmillaan pilvipalvelut tarjoavat uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Ne integroituvat helposti muihin järjestelmiin ja jo pienillä investoinneilla voidaan saavuttaa isoa etuja liiketoiminnan kehittämisessä.

 Erilaisia pilvipalveluita on tarjolla runsaasti, jolloin myös sopivan valitseminen voi olla haastavaa. Lisäksi yrityksiä saattaa arveluttaa niiden turvallisuus ja yksityisen datan säilöminen pilvessä.

Yksi varteenotettava vaihtoehto pilvipohjaiseksi integraatioratkaisuksi on Dell Boomi, joka ominaisuuksillaan pystyy taklaamaan mahdolliset ennakkoluulot.

Helppo ja nopea – ohjelmointitaidottomillekin

Dell Boomia käyttää maailmanlaajuisesti jo lähes 6000 yritystä. Kyseessä on kokonaisvaltainen pilvialusta, jonka avulla dataa voidaan hallinnoida yli sovellusten ja järjestelmien konesalissa tai pilvessä.

Dell Boomin kilpailuetuna on erityisesti nopeus ja helppous niin käyttöönoton kuin operoinnin osalta. Tavallisesti pienienkin muutosten läpivienti integraatioalustalla kehityksestä testin kautta tuotantoon vaatii monia välivaiheita ja moninkertaisesti aikaa verrattuna varsinaiseen muutostyöhön. Dell Boomin tapauksessa käyttöönottoon ja kehitykseen tarvittavat työkalut ja versionhallinta on sen sijaan integroitu suoraan web-käyttöliittymään, jolloin muutosten läpivienti käy kirjaimellisesti käden käänteessä.

Helppokäyttöisyytensä ansiosta nämä pienet muutokset voi tarvittaessa tehdä myös itse, ja pyytää asiantuntija-apua esimerkiksi integraatioiden suunnitteluun ja toteutukseen. Alustan käyttö ei myöskään vaadi ohjelmointiosaamista, joskin Boomin toiminnallisuuksia voidaan täydentää omilla komentosarjoilla. Dell Boomia voi tarvittaessa laajentaa myös Java-pohjaisilla laajennuksilla, jos valmiita yhteyskomponentteja ei integroitaviin järjestelmiin ole tarjolla.

Pilvikö turvaton?

Vaikka Dell Boomin työkalut ovat web-pohjaisia ja sijaitsevat pilvessä, arkkitehtuuri toteutetaan usein niin, että varsinainen integraatio- ja prosessimoottori Dell Boomi Atom asennetaan asiakkaan konesaliin esimerkiksi virtuaalikoneelle.

Tällöin voidaan taata, ettei mikään integraatioon liittyvä tieto tai viesti poistu asiakkaan omasta konesalista ulos. Vaikka integraatiojuhta onkin asennettu pilven ulkopuolelle, sen konfigurointi, ylläpito ja asennukset hoituvat silti Boomimaisesti suoraan pilvestä samoilla työkaluilla. Atom on myöskin aktiivinen osapuoli Dell Boomin pilveen päin, jolloin mitään palomuuriavauksia ei tarvita Internetistä sisäverkkoon.

Työkaluja ja moduuleja tarpeesi mukaan

Ratkaisu koostuu viidestä työkalusta, joista organisaatio voi valita itselleen olennaisimmat ja rakentaa omaan käyttöön parhaiten sopivan kokonaisuuden

Boomi AtomSphere

Boomi AtomSphere  on Boomin ydin. Pilvipohjainen integraatioalusta tarjoaa yhtenäisen työkalun integraatioiden kehittämiseen ja valvontaan. Alustaan pääsee käsiksi mistä tahansa ja millä tahansa modernilla selaimella. Boomin eri työkalut kytkeytyy saumattomasti AtomSphereen ja toiminnallisuuksia voi laajentaa kätevästi eri käyttötarkoituksiin ja toimintaympäristöihin.

Boomi EDI

Tilaus-toimitusketjun toimivuus on kriittinen osa monen yrityksen liiketoimintaa. EDI mahdollistaa automatisoidun ja standardoidun tiedonsiirron toimitusketjun osapuolien välillä, minkä ansiosta liiketoimintaprosessit tehostuvat. Boomin EDI työkaluilla EDI-integraatiot toteutetaan Boomi-tyyliin tehokkaasti ja aikataulussa pysyen.

Boomi API Management

Dell Boomin API Management -alustan avulla hallitset APIsi läpi niiden elinkaaren. Boomilla voit julkaista integraatioprosessit suoraan rajapintoina (SOAP, REST) ilman turhia kehitysvaiheita.

Boomi Master Data Management

Boomi Master Data Management -työkalulla hallitset dataa läpi organisaation. Työkalu helpottaa datan mallintamista, lajittelua ja hallinnointia, sekä auttaa suojaamaan dataa paremmin, asettamaan pääsyn tietyille tiimeille ja mahdollistaa kaikkien pääsyn muokkaamaan ja lisäämään dataa. Erillistä MDM-järjestelmää ei tarvita.

Boomi Flow

Boomin Flow (entinen ManyWho) työkalun avulla voit luoda automaattisia työnkulkupolkuja, joiden avulla on helpompi seurata esimerkiksi asiakkuuksiesi etenemistä ja prosessivaiheita. Erilaisten prosessien mallintaminen on helppoa ja ne voidaan suoraan kytkeä osaksi Boomin integraatioprosesseja. Boomi Flow tuottaa valmiit käyttöliittymät, joita voi käyttää myös natiiveilla kännykkäsovelluksilla (iOS ja Android).

Miten alkuun?

Dell Boomi -ratkaisu sopii erityisesti yrityksille, jotka toimivat jo pilvessä tai ovat sinne siirtymässä. Boomi sopii oivasti myös osaksi hybridipilvimallia. Aloituskulut ovat maltilliset ja asennus ja käyttöönotto hoituvat nopeasti.

Dell Boomin lisenssimalli on selkeä, sillä se perustuu lähtökohtaisesti integroitavien järjestelmien lukumäärään. Tämä helpottaa myös kulujen ennakointia suunnittelu- ja toteutusvaiheessa

Tutustu integraatiotarjoomaamme >>

Digia on Dell Boomin sertifioitu teknologiakumppani.


pilvipalvelut   integraatio


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi