← Pääsivulle

Mitä sinun pitää huomioida integraatioista vuonna 2017?

Jäykät integraatioratkaisut eivät saa olla uusien, innovatiivisten tuotteiden este, mutta IT-järjestelmien luotettavuus täytyy turvata. Lue neljä poimintaamme, mitä integraatioissa tulee huomioida ensi vuonna.

integraatio.jpg

Integraatiot ovat digitalisaation ydin, sillä järjestelmien kyky viestiä sujuvasti, nopeasti ja ilman häiriöitä keskenään on edellytys toimiville digitaalisille palveluille. Integraatiot voivat kuitenkin pahimmillaan jäykistää digitaalisten tuotteiden kehityksen ja julkaisun.

Pohdimme webinaarissamme useita seikkoja, jotka vaikuttavat integraatioihin. Alla on neljän kohdan kiteytys siitä, mitä integraatiosta kannattaa huomioida vuonna 2017.

1. Huomio kulttuuriin

Integraatioita ajatellaan usein teknisenä kysymyksenä. Se onkin sitä, mutta kuten myös monessa muussa asiassa, oikea tekeminen vaatii oikeanlaista kulttuuria.

Suurin este siirtymisessä ketterään tekemiseen ja devopsiin on usein kulttuuri. Hallintamallikuvausten täytyy olla tehtynä, mutta ne jäävät usein pöytälaatikkoon pölyttymään, jos ei varmisteta, että tehtyä integraatiovisiota ymmärretään ja noudatetaan sekä valittuja työkaluja käytetään. Jos ymmärrys ei ole laaja ja jaettu, alkaa organisaation siiloutuminen. Asioita tehdään yksittäisinä ratkaisuina ja näin kasvatetaan teknistä velkaa. Tekninen velka hidastaa lopulta myös uusien palvelujen lanseerausta ja heikentää niiden laatua.

Kulttuurin täytyy jatkuvasti rakentaa ja ylläpitää: kulttuuria ei voi laittaa kerralla kuntoon ja jättää sitten oman onnensa nojaan. Se on jatkuvaa työtä.

2. Kiinnitä huomiota valmennukseen

Organisaatioihin kaivataan integraatiovalmentajia, jotka pitävät integraatiovision ja -strategian esillä ja elossa. He valmentavat organisaatioita ketterien integraatioiden ja devops-toimintamallin suuntaan.

Integraatiostrategian ei tule olla liian tarkka vaan sellainen, joka kertoo, mitä ylätasolla halutaan rakentaa.

3. Tähtää modulaariseen integraatioalustaan

Suuret yhtiöt eivät ole vielä siirtäneet integraatiota laajemmin pilveen. Pilvipohjaisten integraatioden rooli tulee kuitenkin merkittävästi kasvamaan 2-4 vuoden sisällä. Nyt kannattaa ottaa käyttöön modulaarinen integraatiorakenne, jossa integraatiokomponentteja on sekä omassa konesalissa että pilvessä.

4. Automatisoi se, minkä voit

Ihminen on suurin virheiden tekijä myös integraatioiden osalta. Siksi kannattaa automatisoida kaikki mahdollinen. Automatisointi vie aikaa eikä ole ilmaista. Siitä saatava voitto on kuitenkin moninkertainen.

Kuuntele lisää integraatioista Digian tuoreesta webinaarista:

Kuuntele webinaari!


integraatio


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi