Digiarjessa-blogi

Johtavan integraatiotalon tekijät paljastavat, mikä työssä innostaa

Digia Oyj14. elokuuta 2017
placeholder_200x200

Integraatiotekijäksi Digialle? Käytössämme on laaja kirjo eri teknologioita, ja projektit ovat monipuolisia. Eri teknologioiden parissa työskentelevät integraatio-osaajamme kertovat, millainen työskentely-ympäristö sinua Digialla odottaa.

Integraatiohaku.jpg

panu-tamminen.jpgPanu Tamminen: API-hallinta on nyt kuuma ja räjähdysmäisesti kasvava alue – vaihteleva kehitystyö palkitsee

APIt tarjoavat uusia tapoja integraatioiden toteuttamiseen, vaikkakaan kaikki APIt eivät tee perinteisen integraation hommia. APIt voivat olla tapa käyttää erillisiä mikropalveluita, IoT-dataa, botteja ja esim. kognitiivisia palveluita, kuten luonnollisen kielen tunnistamista. Ne voivat olla myös myytäviä digitaalisia tuotteita ja tapa ulkoistaa.

Perinteisempiä sanomapohjaisia integraatioita ja web services -rajapintoja tarvitaan vielä pitkään, ja suuri osa REST API -rajapinnoistakin käyttää perinteisiä integraatioita taustajärjestelmien kanssa keskustellessaan. Osa-alue kehittyy voimakkaasti, ja APIen hyödyntäminen liiketoimintoihin kasvaa. Ne ovat iskemässä läpi kaikilla toimialoilla. On erittäin mielenkiintoista olla mukana kehitystyössä. Erityisesti APIen hyödynnettävyys, automatiikka ja botit innostavat.

Olen ollut APIen kanssa tekemisissä nelisen vuotta. Alussa tekeminen oli kertaluontoisempaa ja manuaalisempaa. Nyt DevOpsin ja automaation myötä bisnes-apeja saadaan toteutettua tuottavammin. Olemme aktiivisesti asiakkaiden kanssa kehittäneet uusia kevyitä API-kehityksen ja hallinnan menetelmiä, joilla mm. liiketoiminnan tarpeet saadaan huomioitua ja dokumentoitua entistä helpommin. On palkitsevaa päästä tyhjältä pöydältä suunnittelemaan ja vaikuttamaan ratkaisuihin. Olemme koko ajan tiiviissä vuorovaikutuksessa ja yhteistyössä asiakkaan ja monitoimittajatiimin kanssa.

Digia järjestää syyskuussa API Hackatemian, josta voit lukea lisää täällä.

tuukka-drufva.jpgTuukka Drufva: Merkityksellistä työtä asiakkaan järjestelmien keskiössä IIB-teknologian avulla

Integraatioiden toteuttajana saan olla tärkeässä roolissa asiakkaan kriittisten järjestelmien keskipisteessä. On kiinnostavaa ymmärtää asiakkaan järjestelmien toimintaa. Itselläni on vuosikymmenen kokemus IIB-teknologiasta (IBM Integration Bus), joka on vakaa ja suorituskykyinen palveluväylätuote. Tekeminen on vaihtelevaa. Pitkän kokemuksen jälkeen edelleen oppii uutta.

Nykyisessä asiakasprojektissani olemme päässeet erityisen pitkälle DevOps-käytäntöjen rakentamisessa. Pitkälle automatisoidun sovelluskehitysprosessin ansiosta on mahdollisuus itse keskittyä kehitystyöhön käsin tehtävien rutiinihommien sijaan.

teemu-hautala.jpgTeemu Hautala: Oracle OSB:n ympärille rakennettuun CI-teknologia-stackiin pääsee nyt vaikuttamaan

Integraatiotyössä pääsee työskentelemään monien erilaisten teknologioiden kanssa alustasta riippumatta. Samat taidot ovat hyödyksi eri alustoilla. Minusta on hyvin mielenkiintoista työskennellä datan kanssa, koska tässä työssä sitä joutuu ymmärtämään eri muodoissa koko ketjun läpi.

Oraclen OSB on itselleni uusi tuttavuus. Eniten minua innostaa sen ympärille koottu CI-teknologia-stack, jolla kehittämisestä saadaan mutkattomampaa. Nyt on hyvä tilaisuus vaikuttaa uuden alustateknologian käyttötapoihin ja miettiä asioita kunnolla läpi sekä sisäisesti että asiakkaan kanssa.

Asiakastyössä parasta on päästä asioihin kiinni konkreettisesti ja saada suoraa inputtia käyttäjiltä. Tuotteesta hierotaan yhdessä jotain oikeasti toimivaa. Integraatiosta täytyy löytää joustavuutta, koska taustajärjestelmät harvemmin pystyvät muuttumaan yhtä ketterästi, jos ollenkaan.

pasi-hakonen.jpgPasi Hakonen: MULE-kehitystä itseohjautuvassa tiimissä jatkuvasti uutta oppien

Olen ollut puoli vuotta tekemisissä MULEn kanssa, joten kaikki on uutta ja hienoa. MULE on kohtalaisen helppokäyttöistä open source -teknologiaa, ja yllättävän ystävällinen käyttäjän näkökulmasta. Vuoden sisään on tulossa uusi versio, joka avaa lisää uusia ovia.

Tiimimme on nuori ja pieni. Teemme asioita tosi ketterästi ja itseohjautuvasti. Olemme kiinnostuneita toistemme tekemisestä. Meille on annettu vastuuta ja tilaisuuksia toimia itsenäisesti. Se on mahdollistanut kasvua kaikille tiimimme jäsenille.

Integraatio innostaa, koska itselleni on tärkeää päästä työn kautta vaikuttamaan isompiin asioihin. Olen alanvaihtaja, ja Digialla olen päässyt kasvamaan tekniseksi osaajaksi kiinnostavissa projekteissa. On myös ollut palkitsevaa, että olen päässyt täällä hyödyntämään aiemmin syntynyttä asiantuntemustani metsäteollisuuden toimialalta.

heikki-vaivila.jpgHeikki Vaivila: Microsoftin teknologioiden parissa pitkäaikaisessa ja korkean laatutason hankkeessa

Microsoftin monipuoliset integraatioratkaisut mahdollistavat toimimisen hyvin erityyppisissä projekteissa. Erityisesti Azuren toiminnallisuuksiin ja hybrid-ratkaisuihin panostetaan tällä hetkellä voimakkaasti. Myös BizTalk Serveriä kehitetään jatkuvasti.

Tiimimme toteuttaa työt osaamiskeskus-mallin mukaisesti, joten tukea ja uusia ideoita omaan tekemiseen on aina tarjolla. Teemme pääosin isoja asiakkuuksia ja pitkiä projekteja, joten yhtenäiset työskentelytavat, käsitteet ja ratkaisumallit mahdollistavat myös henkilökierron projektien välillä, jos joskus kaipaa vaihtelua tai uusia haasteita.

Nyt toimin pitkäaikaisessa hankkeessa, jossa on korkeat laadulliset vaatimukset. Merkityksellisyys, haastavuus ja monipuoliset tehtävät tekevät työstäni mielekästä.

 

New Call-to-action


integraatio   rekrytointi


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi