Digia Oyj / 08.06.2017

[KATSAUS] Miten SOTE-uudistus toteutetaan asiakas keskiössä?

Asiakaslähtöisyys on SOTE-uudistuksen johtoajatus, mutta mitä ”asiakas keskiössä” sosiaali- ja terveyspalveluissa tarkoittaa ja miten se saadaan toteutumaan? Esittelemme näkemyksemme uunituoreessa katsauksessa.

sote-katsaus.jpg

SOTE-palveluiden järjestäjät ja tuottajat ovat dilemman edessä: palvelut on kyettävä tuottamaan tehokkaammin, mutta samalla palveluiden laatu on turvattava, ja palveluita pitäisi pystyä jopa kehittämään entisestään. Siilomainen malli, jossa toiminta on organisoitunut ennemmin palvelua tuottavasta organisaatiosta kuin asiakkaasta käsin, on korostanut ongelmia entisestään: asiakas ponnahtelee ongelmineen luukulta toiselle, eikä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilla ole kokonaiskuvaa asiakkaan tilanteesta.

Tästä syystä valtakunnallisessa SOTE-uudistuksessa sekä sitä tukevissa tietojärjestelmähankkeissa on lähdetty liikkeelle asiakkaan näkökulmasta, eli niin sanotusti asiakas keskiössä. Uudistuksen johtoajatukseksi on noussut palveluiden organisointi asiakkaasta käsin, organisaatiorajat ylittävinä saumattomina asiakaspolkuina. Mutta miten asiakaslähtöisyys konkreettisesti toteutetaan?

Esittelemme tässä katsauksessa:

  • Näkemyksemme siitä, mitä asiakkaan asettaminen SOTE-uudistuksen keskiöön konkreettisesti tarkoittaa
  • Millaisia toiminnallisia muutoksia asiakaslähtöisyys vaatii
  • Miten digitalisaatio tukee SOTE-uudistuksen toteuttamista asiakaslähtöisesti

 

New Call-to-action

sote   digitalisaatio   asiakaskokemus

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube