Digia Oyj / 12.06.2015

Kirsi Nurmi: Työvuorosuunnitteluhankkeen suurimmat virheet [VIDEO]

Työvuorosuunnittelun käytäntöjen ja siihen liittyvien järjestelmien uusimiseen tähtäävä hanke voi mennä monin tavoin metsään. Kysyimme Salivirta & Partnersin Kirsi Nurmelta, missä asioissa ajetaan todennäköisimmin karille. Nurmi nostaa esille kaksi asiaa, jotka usein unohtuvat tai ne tehdään huonosti.

KIRSINURMI

  • Alkukartoituksen tekeminen ja todellisten tarpeiden määrittely. Kartoituksen avulla selviää, millaista muutosta oikeastaan tarvitaan: onko tarvetta kokonaisvaltaiselle toiminnan muuttamiselle, vai onko kyseessä pelkkä järjestelmähanke.
  • Eri osapuolten mukaan ottaminen. Työvuorosuunnittelu koskettaa koko organisaation toimintaa, ja sen pitäisi myös näkyä hankkeen suunnittelussa. Mukana tulisi olla laaja kattaus ihmisiä - ylimmästä johdosta alkaen. Päivittäistä työvuorosuunnittelua käytännössä toteuttavat tahot, eli esimiehet ja työvuorosuunnittelun kohteena oleva henkilöstö, täytyy myös huomioida riittävällä tasolla.

Katso Kirsi Nurmen haastattelu (kesto: 1:49)

 

Jos työvuorosuunnittelun modernisointi on organisaatiollenne ajankohtainen asia, suosittelemme tutustumaan veloituksettomaan oppaaseemme:

 

New Call-to-action

 

 

henkilöstönohjaus   työvuorosuunnittelu

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube