[UUSI OPAS] Liiketoiminta kasvuun analytiikan avulla

Digitalisoituminen vaikuttaa kaikkiin yrityksiin toimialasta riippumatta. Se tuo mukanaan muutoksia liiketoimintamalleihin, tuottavuuteen, johtamisen käytäntöihin sekä kilpailuun uusista markkinoista ja asiakkuuksista. Digian uusi opas kertoo, miten analytiikka valjastetaan muutoksen työjuhdaksi.

analytiikka-kasvu.jpg

Digitalisoitumisen myötä kasvavat tietovirrat ja kehittyvä ja halpeneva teknologia mahdollistavat uuden tavan edistää liiketoimintaa ja kilpailukykyä tiedon jalostamisen ja analysoinnin avulla.

Digitalisaatio koskettaa yrityksen kaikkia toimintoja.

Menossa oleva muutosaalto on uhka yrityksille, jotka pysyvät liian pitkään vanhoissa toimintatavoissa, mutta mahdollisuus niille, jotka kykenevät luomaan asiakkaita kiinnostavia uusia tuotteita ja palveluita.

Pioneereina ovat kulkeneet toimialat, joiden tuotteet ovat muuttuneet fyysisistä digitaalisiksi, kuten media-ala. Digitalisaatio koskettaa kuitenkin yrityksen kaikkia toimintoja, joten tulemme varmasti näkemään aivan uudenlaista toimialojen rajat rikkovaa liiketoimintaa.

Analytiikkaa hyödyntävät yritykset ovat kilpailijoitaan kannattavampia.

Asioiden internetin (IoT) tuottama lisäarvo rakentuu suurelta osin sen avulla kerätyn ja tuotetun tiedon ympärille. Todelliset mahdollisuudet piilevät siinä, miten käytettävissä oleva valtava tietomäärä saadaan jalostettua palveluiksi - ja ymmärrettävään muotoon - asiakkaiden ja liiketoiminnan päätöksenteon tueksi.

Analytiikkaa hyödyntävät yritykset ovat selvästi kilpailijoitaan kannattavampia. Analytiikan avulla tietoa voidaan hyödyntää tuote- ja palvelukehityksessä, toiminnan seurannassa ja ohjaamisessa sekä muutosten ennakoinnissa.

Kasvun ja kilpailukyvyn saavuttamiseksi tarvitaan uudenlaista ajattelua.

Liiketoimintapäättäjän arki on haastavaa hajanaisen tiedon ja järjestelmien keskellä. Tietoa on paljon, se on ristiriitaista ja sijaitsee monessa paikassa, jolloin suunnan löytäminen ja kokonaiskuvan ymmärtäminen on vaikeaa. Kasvun ja kilpailukyvyn saavuttamiseksi tarvitaan kokonaan uudenlaista ajattelua - visionäärisyyttä - sekä jatkuvaa tuote- ja palvelukehitystä.

Olemme kollegani Pia Norrilan kanssa kirjoittaneet digitaalisen muutoksen pyörteissä painivalle liiketoimintapäättäjälle oppaan, Uutta liiketoimintaa analytiikalla, joka pureutuu yllä käsiteltyihin haasteisiin. Kerromme esimerkkien avulla, miten tietoa ja sen analysointia voi hyödyntää luovasti eri osa-alueilla - ja siten mahdollistaa liiketoiminnan kasvaminen.

Lataa opas veloituksetta:

uutta-liiketoimintaa-analytiikalla-opas

IoT   analytiikka
Vesa Kovanen | Liiketoimintakonsultti

Vesa Kovanen | Liiketoimintakonsultti

Vesa on johtamisen ja analytiikan huippuasiantuntija, jolla on taustalla pitkä ura strategisen kehittämistyön parissa etenkin pankki- ja vakuutussektorilla. Vesaa ei pidätellä maalla, vedessä eikä ilmassa; miehen harrastuksiin lukeutuvat niin sukellus, triathlon kuin leijasurffaus ja laskuvarjohyppy. Välillä on hyvä leijailla pilvissä tai irrottautua vapaapudotukseen – kun ammattilaisen varmuudella osaa jälleen hakea kovaa maata jalkojen alle.

Kirjoittajan kaikki blogitekstit

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube