Digiarjessa-blogi

Mobiililaitteilla tehoa ja tarkkuutta kenttätyönohjaukseen

placeholder_200x200

Henkilöstövaltaisissa palveluyrityksissä varsinainen työ suoritetaan useimmiten muualla kuin toimistolla. Siksi myös työtehtävien suorittamiseen tarvittavan tiedon on oltava hyödynnettävissä kentällä.

mobiili-työnohjaus.jpg

Kenttähuolto ja kenttäpalvelu ovat henkilötyötä, jossa olennaista on työtehtävien tehokas hoitaminen laadukkaasti ja sopimuksenmukaisesti. Kentällä ei kuitenkaan olla vain suorittamassa yksittäisiä tehtäviä, vaan luomassa asiakaskokemusta sekä lisämyyntiä yritykselle. Jotta työntekijät onnistuvat työtehtävien hoitamisessa tehokkaasti ja laadukkaasti, heille on oltava pääsy mobiilisti kaikkeen tietoon, joka on työn suorittamisen kannalta oleellista.

Mobiilin kenttätyönohjauksen hyötyjä ovat:

  • Työtilausten käsittelyyn ja ohjaukseen liittyvää manuaalista työtä voidaan vähentää
  • Kun kenttätyöntekijällä on työtilauksen hoitamiseen tarvittavahjeistus sekä tieto tarvittavista laitteista ja varaosista helposti saatavilla, hän voi tehdä tarvittavat toimenpiteet yhdellä käynnillä, laadukkaasti ja sopimuksenmukaisesti.
  • Laaja näkymä asiakkuuksiin, esimerkiksi tehtyihin ja tuleviin töihin, auttaa työn jäsentämisessä, samalla käynnillä voi hoitaa vaikka seuraavalle viikolle merkityt rutiinitarkastukset.
  • Mobiiliratkaisun tarjoamat automaattiset reittisuunnitelmat tehostavat ajankäyttöä

Osaavatko työntekijät käyttää mobiililaitteita?

Mobiiliin kenttätyönohjaukseen siirtyminen on ennen kaikkea iso toimintatavan muutos. Joissain tapauksissa on syntynyt vaikutelma, että muutos arveluttaa, koska yrityksen johdossa epäillään työntekijöiden kykyä omaksua uusia, mobiileja työvälineitä.

Todennäköisesti samat työntekijät kuitenkin siviilissä hoitavat pankkiasiansa mobiililaitteilla, päivittävät some-kanavia ja lähettelevät pikaviestejä. Myös yritysten käyttöön toteuttavat mobiiliratkaisut ovat tänä päivänä ihan yhtä helppokäyttöisiä – sen varmistavat palvelumuotoilun ja käyttöliittymäsuunnittelun ammattilaiset. Mobiilisovellus voi olla jopa helpompi omaksua kuin perinteiset järjestelmät, jos kännykän käyttö on jokapäiväisempää kuin tietokoneella istuminen.

Case Verisure: Yhä tarkempia kodinturvakartoituksia mobiilisovelluksen avulla

Kodinturvapalveluita tarjoava Verisure kasvattaa Kodinturvakartoitusten avulla ymmärrystään suomalaisten kotien turvallisuustilanteesta. Tiedon keräämisessä auttaa mobiilisovellus, jonka avulla myös asiakas saa kokonaiskuvan kotinsa turvallisuustilanteesta.

Kun Verisuren turvallisuusasiantuntija saapuu kotikäynnille, alkaa kodin turvallisuustilanteen kartoitus. Aiemmin se tarkoitti käytännössä paperilappua, johon merkittiin kodin neliöt, tulisijojen ja ovien määrät, sekä muita vastaavia tietoja, joiden perusteella asiantuntija saattoi suositella asiakkaalle Verisuren ratkaisuja kodin turvallisuuden parantamiseksi.

Kodin kokonaisturvallisuuden näkökulmasta kartoitus jäi kuitenkin pintaraapaisuksi. Verisure halusikin tarjota asiakkailleen enemmän. Sovelluksen avulla kodinturvakartoituksesta tuli ohjatumpi ja kattavampi, ja siitä jää myös hyödyllinen raportti asiakkaan käyttöön.

”Meidän piti ottaa huomioon, että turvallisuusasiantuntijoidemme ikähaitari on 18-60, jolloin sovelluksen on oltava helppokäyttöinen. Sen vuoksi oli tärkeää, että suunnitteluvaiheessa teimme eniten töitä juuri palvelumuotoilijan kanssa”, kertoo Tommi Heinimo, Installations and customer service coach.

”Emme ikinä ajatelleet, että tämä olisi vain joku sovellus. Kyseessä on uusi tapa toimia, jota sovellus tukee”, Heinimo sanoo.

Lue koko tarina: http://digia.com/asiakkaamme/asiakastarinoita/verisure/

 New Call-to-action


palveluliiketoiminta   mobiilipalvelut


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi