← Pääsivulle

Näin otat NetSuiten päivitykset hallitusti käyttöön

Digia Oyj3. syyskuuta 2020
netsuiten-päivitysprosessi

Järjestelmäpäivitykset saattavat ikävimmillään tuoda muutoksia totuttuihin käytäntöihin ja mutkistaa hetkellisesti työn ja prosessien sujumisen. NetSuiten tapauksessa asiakkaille on kuitenkin tarjolla valmis toimintamalli päivitysprosessiin ja sen testaamiseen.

Palaat rentouttavan viikonlopun jälkeen töihin ja ryhdyt käynnistelemään virkeänä uutta päivää ja työviikkoa. Kone käyntiin, sähköposti auki ja jossain kohtaa myös muita järjestelmiä. Niitäkin, joiden opiskelussa meni muutama ylimääräinen ilta ja viikonloppu, mutta vihdoinkin käyttö alkoi sujua.

Ajattelet, että kaikki on hyvin, mutta huomaat jonkin muuttuneen, kun avaat työsi kannalta tärkeää järjestelmää. Se ei näytä enää samalta, navigaatio on muuttunut ja juuri opitut toiminnot ja toimintatavat eivät enää onnistu. Järjestelmä ilmoittaa iloisesti sinut tervetulleeksi “uudistettuun ympäristöön” ja saattaa jopa tarjota jonkinlaisen “tourin”. Tajuat sillä hetkellä päivityksen tapahtuneeksi.

Näin NetSuiten päivitysprosessi toimii

Entä jos päivitysprosessi olisikin sellainen, että se ei riko totuttuja käytäntöjä vaan tapahtuu pinnan alla ilman, että käyttäjien tarvitsee tehdä mitään? Vieläpä niin, että toiminta sujuvoituu ja päivitettyjä ominaisuuksia voi ottaa käyttöön halutessaan eikä väkisin? Näin toimii NetSuiten kahdesti vuodessa tapahtuva New Release-päivitysprosessi. NetSuite tarjoaa valmiin toimintamallin päivitysprosessiin ja sen testaamiseen kaikille asiakkaille.

Kuinka Digian NetSuite-tiimi auttaa päivityksissä?

Ymmärrettävästi ihmiset ovat kiinni yrityksen omassa liiketoiminnassa, ja odotusarvona on järjestelmien moitteeton ja katkeamaton toiminta myös päivityksissä. NetSuite-tiimimme käy tarkkaan läpi tulossa olevat päivitykset, arvioi niiden merkityksen asiakkaille, testaa yleisesti kriittiset toiminnot, tiedottaa ja neuvoo päivityksissä asiakkaita. Tiimin jäsenet koostuvat jokaisen aihealueen asiantuntijoista. Tiimi kokoaa yhteen tärkeimmät muutokset sekä asiakkaidemme kannalta mielenkiintoisimmat uudet ominaisuudet.

NetSuiteen rakentamiemme räätälöityjen komponenttien testaus tehdään tiimissä ja mahdollisista toimenpiteistä informoidaan asiakkaita. Useimmiten asiakkaidemme ei tarvitse siis välttämättä tehdä mitään.

NetSuite suosittelee hyvänä käytäntönä testaussuunnitelman laatimista yrityksen kriittisten toimintojen osalta. NetSuite-konsulttimme tuntevat päivitysprosessin ja tarvittaessa auttavat testaussuunnitelman laadinnassa ja uusien ominaisuuksien käyttöönotossa. Testaussuunnitelman tarkoituksena on käydä läpi askel askeleelta yrityksen kriittiset prosessit ja testata roolien toimivuus.

Tule kuuntelemaan webinaariimme tiistaina 15.9. kuinka saat parhaimman hyödyn irti päivityksistä. Samalla kehität omia prosessejasi askel kerrallaan paremmaksi!

NetSuiten uudet ominaisuudet Webinaari 15.9. klo 9.00-9.30  Ilmoittaudu mukaan  >>

Kirjoittajat:

Arto-Leinonen

 

Arto Leinonen

Arto työskentelee Digialla sertifioituna NetSuite-konsulttina, ja on erikoistunut taloushallintoon. Hänellä on pitkä kokemus finanssialalta, liikkeenjohdosta ja talouden ohjauksesta.

Lola-Keskikallio

Lola Keskikallio

Lola työskentelee Digialla sertifioituna NetSuite-konsulttina, ja on erikoistunut asiakkuudenhallintaan. Hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus asiakaspalvelusta, myynnistä ja markkinoinnista.


toiminnanohjaus   NetSuite


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi