← Pääsivulle

[UUSI OPAS] Näin surffaat API-talouden aallonharjalla

Digia Oyj4. kesäkuuta 2018

Kun digitaalisen disruption hyökyaalto uhkaa, yrityksiltä vaaditaan kykyä uudistua. Kerromme uudessa oppaassa, kuinka API-rajapinnat mahdollistavat tiedon jakamisen ja yhteistyön uudenlaisissa verkostoissa ja ekosysteemeissä.

api-talous-blogikuva

Uuden digitaalisen ajan onnistujia yhdistävät teknologian tuominen lähelle liiketoimintaa tai sen ytimeen, avoimuus, verkostomaisuus, asiakaskeskeisyys ja käyttäjän näkökulmasta usein myös aika- ja paikkariippumattomuus.

API-talouden hyöty perustuu siihen, että yritykset jakavat tietoa kumppaniverkostoilleen hallitusti rajapintojen kautta. Uutta arvoa muodostuu, kun liiketoimintaa kehitetään verkostomaisessa yhteistyössä eri toimijoiden kesken rajapintojen tarjoaman tiedon ympärille.

API-talouden uudet liiketoimintamallit eroavat siis merkittävästi perinteisistä sekä ekosysteemiulottuvuuden että teknologian keskeisen roolin takia. Käytännössä API-rajapinnat ovat usein liiketoiminnan digitalisoimisen perusedellytys.

Neljä kypsyystasoa API-rajapintojen hyödyntämisessä

Rajapintojen hyödyntämistä voi tarkastella neljällä kypsyystasolla sisäisestä kehityksestä rajapintojen avaamiseen, uusien palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämiseen ja datan monetisoimiseen.

Kerromme uudessa oppaassa:

  • Mitä on API-talous
  • Kuinka API-rajapintoja voidaan hyödyntää liiketoiminnan uudistamisessa ja arvoverkostojen luomisessa
  • Miten API-rajapintojen avulla datasta saadaan entistä enemmän arvoa

New call-to-action


API

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi