Skip to content

Laskeudu lomalle Digian asiantuntijoiden parissa – nämä aiheet kiinnostivat lukijoitamme vuonna 2019

Mitkä aiheet kiinnostivat blogimme lukijoita vuonna 2019? Tutustu vuoden luetuimpiin teksteihin ja ammenna niistä inspiraatiota myös vuodelle 2020!

Vuoden 2019 aikana Digian blogissa on jälleen käsitelty laajasti erilaisia digitalisaation teemaan liittyviä aiheita. Poimimme joululukemiseksi muutamia tämän vuoden suosituimpia asiantuntijakirjoituksiamme, joiden aiheista voi ammentaa inspiraatiota myös alkavalle uudelle vuosikymmenelle.

Ennustimme eduskuntavaalien voittajat, mutta miten ennusteiden kävi?

Huhtikuussa 2019 Suomelle valittiin uusi eduskunta. Analytiikan asiantuntijamme päättivät toteuttaa ennen varsinaista vaalipäivää leikkimielisen kokeilun, jossa Googlen datan perusteella ennustettiin eduskuntavaalien tulokset.

Lue blogista ennusteemme >>

Entä miten ennusteemme lopulta kävi? Teimme yhteenvedon analyysimme onnistumisesta >>

Yritykset tarvitsevat datatulkkia

Data on aikamme ihmeaine, jonka hyödyntämiselle liiketoiminnalla on monenlaisia toiveita. Toteutuksesta vastaavan IT:n harteille jää kuitenkin turhan usein toiveiden epärealistisuus sekä toisaalta tuska hyödyntämättömistä mahdollisuuksista.

Analytiikan asiantuntijamme Timo Kohtalan mukaan yritykset tarvitsevatkin datatulkkia, joka auttaisi löytämään yhteisen kielen liiketoiminnan ja IT:n välillä.

Lue lisää tilanteista, joissa datatulkki voisi pelastaa tilanteen >>

IT-sektorilla löytyy töitä muillekin kuin koodareille

Tämän päivän IT-konsultin asiantuntemus ei nojaa enää nippelitietoon vaan laajempaan toimialaymmärrykseen. Nousussa ovat siis muutkin taidot kuin vain teknologiatuntemus tai koodaustaidot.

Enni Sadowski kirjoitti blogissaan, mitä hänen näkemyksensä mukaan nykyaikaiselta IT-konsultilta oikein vaaditaan >>

PS. Digialla on työpaikkoja avoimena näin joulunakin. Löytyisikö meiltä sinulle sopivia hommia?


Digiarjen sankarittarien tiet veivät IT-alalle moninaisia reittejä pitkin

Digian blogissa on pitkin vuotta jaettu myös uratarinoita, joissa digialaiset ovat valottaneet sitä, miten päätyivät IT-alalle ja Digialle töihin. Yksi vuoden luetuimmista blogeista kertoi Suna Koljosen, Shurakshya Kharelin ja Kati Kyllösen uratarinat.

Tutustu tarkemmin kolmen digialaisen tarinoihin >>

Osakesäästötili tulee – oletko valmis?

Sijoittamisesta kiinnostuneiden tahojen huulilla on koko vuoden pyörinyt vuoden 2020 alussa käyttöön tuleva osakesäästötili. Vaikka toistaiseksi kaikki Suomessa toimivat pankit eivät vielä palvelua tarjoakaan, on silti hyvä pysyä kärryillä, mistä hommassa on oikein kyse.

Digian ohjelmistoarkkitehti Mikko Luukkonen avasi kirjoituksessaan, mitä osakesäästötili tarkoittaa niin kuluttajan kuin palveluntarjoajankin näkökulmasta >>

Sosiaali- ja terveyssektorin tiedon jakamisen haasteita ratkomassa

Yksi sosiaali- ja terveyspalvelujen suurimmista uudistamisen esteistä ovat olleet nykyiset tietojärjestelmät, jotka eivät tue tiedon jakamista eri toimijoiden kesken. Tätä haastetta ratkoo UNA-kehitystyö, jossa myös Digia on mukana.

Digian SOTE-toimialan pääarkkitehti Jussi Seilola kertoo tekstissään, mitä UNA Ydin integraation ja tiedonhallinnan ratkaisu pitää sisällään >>

Kuinka MyStockmann-mobiilisovellus syntyi?

Digialla oli kunnia olla mukana Stockmannin valtavassa kanta-asiakasohjelman uudistuksessa toteuttamassa MyStockmann-mobiilisovellusta.

Stockmannilla digikehityksestä vastaava Tero Niemistö avasi vierailijablogauksessaan tätä laajaa hanketta ja kertoo lisää vaiherikkaasta toteutusprojektista >>

Ostetaan yksi ketterä IT-projekti – mutta miten?

Ketterä kehittäminen on kehittäjien näkökulmasta jo paikkansa lunastanut, mutta organisaatioiden ostajien kohdalla asennemuutos on ollut hitaampaa. Edelleen vastaan tulee nimittäin tapauksia, joissa ketterää kehittämistä halutaan ostaa vesiputousmallin sopimuksilla ja käytännöillä.

Konsulttimme Mika Lehtinen kertaa blogissaan, mitkä näkökulmat on syytä ottaa huomioon ketterän kehityksen ostamisessa, jotta vältät pahimmat sudenkuopat >>

Miten organisaatiokulttuuria johdetaan?

Miten muutosta johdetaan, jos perinteiset muutosjohtamisen keinot eivät toimi?

Konsulttimme Mika Lehtinen kertoo, millaisiin asioihin organisaatiokulttuurin johtamisessa ja muutoksessa tulisi kiinnittää huomioita >>

Lue myös Vesa Hackin kirjoitus muutosjohtamisesta >>

 

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi