Senior Trainee: Lassi Tapola päätyi monen mutkan kautta takaisin Digialle - kolmatta kertaa

Työskentely Digialla uratarina

lassi-tapola-blogi

Senior Trainee -blogisarjassa tutustutaan digialaisiin eri puolelta taloa. Tällä kertaa pääsemme kuulemaan kokeneen projektipäällikön Lassi Tapolan uran eri vaiheista, ja miten hän päätyi kolmatta kertaa uudelleen Digialle.

"Aloitin urani ICL Edacomissa ohjelmistosuunnittelijana. Tehtävänäni oli suunnitella kaupan kassajärjestelmiä. Ohessa osallistuin myös Suomen ensimmäiselle yliopiston järjestämälle Java-kurssille, jonka innoittamana siirryin Finnairin IT-osastolle töihin. Täällä tein ensin ohjelmistosuunnittelijan ja myöhemmin projektipäällikön ja tiiminvetäjän hommia. Sattumalta tiimissäni oli, vieläkin talossa olevia, sen aikaisen SysOpenin konsultteja kolme. Finnairin IT ulkoistettiin IBM:n haltuun, joten kaikki me neljä siirryimme silloin SysOpenille.

SysOpenilla toimin projektipäällikkönä ja sain vastuulleni matkailun asiakkaan Amadeus Finlandin. Amadeukselle rakennettiin Sonic ESB+MQ-pohjainen integraatiojärjestelmä, joka välitti lipunkirjoitustietoja eri matkatoimistojen välillä. Amadeus Finlandille rakennettiin myös sähköisen maksamisen järjestelmä matkailuasiakkaille, jossa olin ideoijana. Päätin irtisanoutua Digialta, ja yrittää viedä sähköisen maksamisen järjestelmää eteenpäin oman yrityksen puitteissa.

Menin Spinno Enterprise center -yrityskiihdyttämöön, jossa oli vähän aikaa sitä ennen ollut kaksi kaveria ideoimassa Suomen Verkkomaksut nimistä yritystä (nykyisin Paytrail Oyj). Totesin olevani oman ideani kanssa hieman jäljessä. Tein hetken aikaa konsultointia oman yrityksen puitteissa, kunnes palasin takaisin Digialle.

Toisella kierroksella Digialla olin pystyttämässä telekommunikaatioasiakkaalle BPM-alustaa teknisenä projektipäällikkönä. Oman liiketoimintaymmärryksen kasvattaminen jäi kuitenkin kaivelemaan ja päätin aikasyistä jäädä kokopäiväiseksi MBA-opiskelijaksi Henleyyn, jossa olin aloittanut jo vuonna 2007, mutta en ollut vielä saanut opintoja päätökseen.

Suoritin opinnot loppuun ja menin silloisen Ixonoksen palvelukseen myyntiarkkitehdiksi. Nokian huonon tilanteen takia oli kuitenkin taas aika etsiä uusi työpaikka ja aloitin Goforella ratkaisuarkkitehtina.

Mielestäni Digia on kehittynyt valtavasti kuluneiden vuosien aikana. Esimerkiksi tukiprosesseihin ja -teknologioihin on selvästi panostettu enemmän, mikä helpottaa projekti- ja palvelupäälliköiden työtä.

Työskentelin Goforella neljä vuotta, kunnes integraatioiden vetovoima toi minut jälleen takaisin Digialle 10 vuoden jälkeen. Nyt työskentelen Digialla projektipäällikkönä integraatio- ja API-liiketoiminnassa. Mielestäni Digia on kehittynyt valtavasti kuluneiden vuosien aikana. Esimerkiksi tukiprosesseihin ja -teknologioihin on selvästi panostettu enemmän, mikä helpottaa projekti- ja palvelupäälliköiden työtä. Lisäksi yrityksen strateginen suunta on selkiintynyt. Tavoitteenani on syventää integraatio- ja palvelunhallintaosaamistani sekä tutustu Digian muihin tarjooma-alueisiin paremmin, oppiminen jatkuu siis edelleen.”

 

New Call-to-action


Työskentely Digialla   uratarina

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi