Senior Trainee: Niklas Hayles – Koulutuksen kautta D365-osaajaksi

Microsoft Työskentely Digialla uratarina D365

Niklas Hayles blogikuva

Senior Trainee -blogisarjassa päästään kurkistamaan digialaisten arkeen ja uratarinoihin. Tässä blogissa Digialla konsulttina toimiva Niklas Hayles kertoo siitä, miten hän päätyi intensiivisen koulutuksen kautta Digialle D365-osaajaksi ja miten hänen taipaleensa digialaisena alkoi näin poikkeusaikana.

Moikka! Nimeni on Niklas Hayles, ja aloitin tämän vuoden tammikuussa Digialla IT-konsulttina. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Vaikka opiskelin kauppatieteitä, läpi opintojeni minua on kiehtonut teknillinen ala ja varsinkin digitalisaatio sekä koodikielten opiskelu. Digialle päädyin Academic Workin sisaryrityksen AW Academyn kiihdytettyyn oppimiseen perustuvan koulutusohjelman Accelerated Learning -ohjelman kautta. AW Academyssa opiskelimme hyvin intensiivisesti muutaman kuukauden ajan Microsoft Dynamics 365 Salesia sekä Power Platformia.

Minulla oli todella positiiviset mielikuvat Digiasta jo ennen kuin aloin työskennellä täällä. Olin saanut vaikutelman, että Digialla välitetään työntekijöistä, tuetaan työssä oppimista ja panostetaan henkilöstökulttuuriin. Voin todeta, että käsitykseni Digiasta ei ole muuttunut! Mielestäni yksi hienoimmista piirteistä Digialla on se, kuinka paljon täällä välitetään ihmisistä. Tämä näkyy esimerkiksi siten, että meillä Digialla on paljon erilaisia heimoja, joihin jokainen digialainen pystyy osallistumaan. Heimotapaamisissa pääsee oppimaan paljon uutta tai kartuttamaan kokemusta nykyisistä osaamisalueista. Esimerkiksi olen osallistunut Power Platformiin liittyviin heimotapaamisiin, joissa Digian sisällä kehitämme Power Platformiin liittyvien teknologioiden osaamista. En ole aikaisemmin kokenut vastaavaa tiedon välittämistä ja oppimista organisaatiorajojen sisällä, ja on ollut todella virkistävää olla osana Digian heimotoimintaa.

”Minulla oli todella positiiviset mielikuvat Digiasta jo ennen kuin aloin työskennellä täällä. Olin saanut vaikutelman, että Digialla välitetään työntekijöistä, tuetaan työssä oppimista ja panostetaan henkilöstökulttuuriin. Voin todeta, että käsitykseni Digiasta ei ole muuttunut!”

Tiimi koostuu monen eri alan osaajista

Työskentely näin korona-aikana on toki tuonut itselle paljon uuteen tottumista. Läpi työurani (ennen Digiaa) työskentelin pääsääntöisesti aina yrityksen toimitiloissa. Nyt käytännössä ensimmäistä kertaa olen joutunut työskentelemään kotoa käsin. Itselle muutos työskentelydynamiikassa on ollut virkistävää. Toki uutena digialaisena en ole päässyt tutustumaan ”face-to-face” esim. tiimiläisiini, kuten olisin ”normaaleissa” olosuhteissa. Onneksi meillä on joka viikko tiimin sisäinen palaveri, sekä myös koko yksikön viikkoinfo, jossa pääsee aina kuulemaan muiden digialaisten fiiliksiä.

Työskentelen Digian Helsingin yksikössä. Tiimissäni on minun lisäkseni kuusi muuta henkilöä. Pidämme tosiaan ainakin kerran viikossa yhteisen tiimipalaverin, mikä on mielestäni todella hyvä juttu näin korona-aikana, kun ei pääse toimistolla juttelemaan kollegoiden kanssa. Näin kaikki pysyvät kartalla siitä, mitä tapahtuu, onko avuntarpeita tai jotain muuta mielen päällä. Minun tiimissäni on paljon eri alan osaajia: osa on keskittynyt markkinointiin, osa myyntiin ja osalla on syvempää teknillistä ymmärrystä. Työtehtävämme vaihtelevat riippuen osaamisalueistamme. Ennen Digiaa en ole työskennellyt muissa IT-alan yrityksissä, mutta Digialla on mielestäni todella siistiä se, että myös tiimin sisällä voi olla todella paljon diversiteettiä eri osaamisalueiden ja myös ihmisten välillä. Se nimittäin tarjoaa todella hyvän ympäristön oppia uutta. Ja uuden oppiminen, joka on yksi kulttuuriperiaatteistamme, onkin asia, joka Digialla korostuu monessakin mielessä.

"Digialla on mielestäni todella siistiä se, että myös tiimin sisällä voi olla todella paljon diversiteettiä eri osaamisalueiden ja myös ihmisten välillä. Se nimittäin tarjoaa todella hyvän ympäristön oppia uutta. Ja uuden oppiminen, joka on yksi kulttuuriperiaatteistamme, onkin asia, joka Digialla korostuu monessakin mielessä."

Mitä tulee itse työskentelyyn, niin koen, että koulutukseni on vastannut tämänhetkisiä työtehtäviäni. Toki IT-ala on jatkuvassa muutoksen tilassa, ja jotta voi pysyä virran mukana, täytyy omaksua proaktiivinen uuden tiedon oppimisen taito. Microsoftilta tulee kaksi kertaa vuodessa isot ”päivitysaallot”, joissa he päivittävät olemassa olevia teknologioitaan. Tämän lisäksi vuoden aikana saattaa tippua yksittäisiä päivityksiä, joten opiskeltavaa riittää kokeneellekin konsultille. Pääsääntöisesti työskentelen Microsoft Dynamics 365 Salesiin ja Power Platformiin liittyvien projektien parissa. Power Platformista on ehkä eniten tullut käytettyä Power Automatea ja Power Appseja. Varsinkin low-code-mobiilisovellusten kysyntä tuntuu olevan kasvussa, joten jos kiinnostusta ja osaamista löytyy Power Appseista, niin siihen on meillä paljon mahdollisuuksia!

Sitten hieman arjestani. Moni konsultti varmasti pystyy komppaamaan, kun sanon että ei ole yhtä tapaa kuvata, millainen konsultin arki on. Se vaihtelee tilanteen mukaan – kun on projekteja päällä, kalenterini voi olla hyvinkin täyteen bookattu esimerkiksi asiakastapaamisista ja sisäisistä palavereista. Ennen asiakaspalaveria käymme sisäisen keskustelun projektitiimin kanssa koskien tulevaa asiakastapaamista, ja sovimme työnjaon. Joskus puolestaan sovimme sisäisesti palaverissa tehtävänjaon, jossa sovimme jokaisen konsultin vastuut tulevassa tehtävässä, ja lähdemme toteuttamaan niitä. Tilanteet siis vaihtelevat hyvin paljon tilanteen mukaan.

Toisinaan voi olla, että kalenterissani on hieman väljempää, ja tällöin tyypillisesti opiskelen esimerkiksi sertifikaattitesteihin. Koska Dynamics 365 ja Power Platformin sovellukset kehittyvät huimaa vauhtia, myös asiakkaiden vaatimukset ovat kasvussa. Tämä takia koen, että on hyvin tärkeätä opiskella varsinkin Microsoftin Release Wave -materiaaleja. Tämän lisäksi tykkään lukea Dynamics-konsulttien blogeja, joissa avataan tarkemmin erilaisia ratkaisuja ja teknologioita.

Digia työpaikkana ja kulttuuriperiaatteet

Digian kulttuuriperiaatteet näkyvät vahvasti jokapäiväisessä työssäni. Alusta asti minusta on tuntunut siltä, että minun mielipiteilläni on väliä ja ideoitani aidosti kuunnellaan, vaikka olenkin suhteellisen tuore digialainen. Kuten myös mainitsin aikaisemmin, oppimisesta aidosti välitetään täällä, ja siihen myös resursoidaan paljon. Heimot ovat yksi esimerkki siitä. Mutta ennen kaikkea vastuu on jokaisella meistä edistää omaa oppimistamme. Mutta mikä hienointa, täällä voi samalla edistää toistenkin oppimista. Senior Trainee -periaate siis todellakin pätee Digialla.

"Työtehtävien monipuolisuus ja hyvä tekemisen meininki ovat asioita, joista välitän työssäni, ja näitä Digia pystyy tarjoamaan."

Olen viihtynyt todella paljon Digialla. Parasta täällä on ehdottomasti ihmiset. Myös heimotoiminta varsinkin on ollut yksi suurimmista tekijöistä viihtymiseeni. Olen myös päässyt mukaan todella mielenkiintoisiin projekteihin. Esimerkiksi olen ollut mukana projektissa, jossa olemme auttaneet asiakasta ottamaan käyttöön uuden CRM:n. Lisäksi olen ollut mukana projekteissa, joissa olen päässyt konfiguroimaan asiakkaan jo olemassa olevaa CRM:ää.

Työtehtävien monipuolisuus ja hyvä tekemisen meininki ovat asioita, joista välitän työssäni, ja näitä Digia pystyy tarjoamaan.

Jos sinua kiinnostaa liittyä kovatasoiseen Microsoft-osaajiemme joukkoon, katso avoimet työpaikkamme ja hae meille! Voit myös lukea täältä lisää siitä, millaista on työskennellä Digian D365-tiimeissä.


Microsoft   Työskentely Digialla   uratarina   D365

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa