Senior Trainee: Saara Honkonen löysi uuden tien juoksulenkiltä Career Compassin kautta IT-alalle

Työskentely Digialla uratarina career compass

cc-blogi-1

Senior Trainee -blogisarjassa kurkataan digialaisten arkeen ja tarinoihin. Saara Honkonen päätyi vaihtamaan IT-alalle juoksulenkillä sattuneen tapaturman seurauksena, ja löysi uuden uran Software Developerina Digian Career Compass -aamiaisen kautta.

”Alun perin olen koulutukseltani parturi-kampaaja ja olen työskennellyt useamman vuoden myös kaupan alalla sekä työntekijänä että esimiehenä. Yksityisyrittäjyyttäkin on tullut kokeiltua. IT-alalle päädyin tavallaan sattumusten kautta. Keväällä 2011 olin juoksemassa ja jotenkin siinä onnistuin telomaan vasemman nilkan tosi pahasti. Muutamien leikkausten ja kovan kuntoutuksen jälkeen tuli selväksi, ettei seisomatyöhön nilkan kanssa enää ole asiaa ja lääkäri ehdotti uudelleenkoulutusta. Mietin jonkin aikaa, että mitä haluaisin isona tehdä ja IT-ala oli kuitenkin aina kiinnostanut minua, joten tavallaan se oli luonteva valinta. Siitä sitten hain kouluun ja tällä tiellä ollaan.

Nykyään työskentelen Digian Jyväskylän toimipisteellä Software Developerina. Minulle tämä kaikki oli sattumaa, mutta tavallaan onnekasta sellaista. En tiedä olisiko asuntolaina harteilla tullut muuten mentyä kouluun opiskelemaan uutta uraa kohti. Haluaisin kuitenkin kannustaa alanvaihtoa miettiviä rohkeasti tarttumaan kiinnostaviin haasteisiin. Kouluissa on tosi hyvin nykyään monimuoto- ja verkko-opiskeluja, jotka sopivat hyvin myös työssäkäyville. Toki se vaatii kovasti töitä (ja rohkeutta), mutta toisaalta lopputulos palkitsee – etenkin jos sitä muutosta oikeasti haluaa.

Minulle tämä kaikki oli sattumaa, mutta tavallaan onnekasta sellaista. En tiedä olisiko asuntolaina harteilla tullut muuten mentyä kouluun opiskelemaan uutta uraa kohti. Haluaisin kuitenkin kannustaa alanvaihtoa miettiviä rohkeasti tarttumaan kiinnostaviin haasteisiin

Olen ollut Digialla pian kaksi vuotta ja päädyin tänne töihin suoraan koulusta Career Compass -aamiaistapahtuman kautta. Digian järjestämä Career Compass -aamiainen oli kiva tapahtuma. Mua jännitti, tietysti, mutta tapahtumassa on tosi hyvä ja rento ilmapiiri. Career Compassissa esiteltiin ensin Digiaa yrityksenä ja sitten jalkauduttiin keskustelemaan digialaisten asiantuntijoiden kanssa. Se oli mielenkiintoista ja tosi matalalla kynnyksellä uskalsi ihmisten kanssa ottaa asioita puheeksi. Rekrytointiprosessi aamiaisen jälkeen eteni tosi ripeästi ja aika pian sain puhelinsoiton, jossa minut pyydettiin haastatteluun Digian toimistolle. Mun haastattelussa oli mukana kolme esimiestä, kaikki eri toiminta-alueiden vastaavia (ohjelmistokehitys, integraatiot, testaus) ja heidän kanssa yhdessä mietittiin, että mikä olisi mulle sopivin juttu. Nopeasti sitten haastattelun jälkeen sain työtarjouksen.

Minulle oli Digialla varattu heti projekti, johon pääsin mukaan. Perehdytyksen hoiti oman esimiehen lisäksi muut projektinjäsenet, jotka auttoivat pääsemään mukaan projektin käytäntöihin ja teknologioihin.

Olin ensin muutaman kuukauden Helsingin toimipisteellä ja sieltä sitten siirryin Jyväskylän saitille Keski-Suomeen muuton myötä. Olen tällä hetkellä osa Jyväskylän Full Stack -tiimiä. Meillä on useampi ylläpito- ja kehitysvaiheen projekti, joita tiiminä teemme. Meillä on ihan loistava tiimi, joka on kasvanut kovasti tänä vuonna. Meidän tiimin koko on tällä hetkellä 10 henkeä plus palvelupäällikkö, joka meitä luotsaa eteenpäin. Työ on ajoittain hyvin hektistä ja projektia joutuu välillä vaihtamaan useammankin kerran päivän aikana. Toisaalta työ on vaihtelevaa ja monipuoliset projektit tarjoavat erilaisia työtehtäviä. Tiimin kesken on hyvä ilmapiiri tehdä töitä ja apua saa aina. Koen, että täällä on matala kynnys keskustella asioista myös oman esimiehen kanssa ja ilmapiiri on avoin.

Digialla jokainen on Senior Trainee, sillä jatkuva oppiminen on tärkeä osa Digian kulttuuria. Senior Trainee -ajattelu näkyy esimerkiksi siinä, että kiky-tunnit on saanut käyttää opiskeluun. IT-alalla on mielestäni tärkeää, että on valmis kehittämään itseään jatkuvasti ja haluaa oppia uusia asioita sekä tekniikoita. Ehkä tällä alalla ei voi sanoa olevansa koskaan valmis, että olisi jo nähnyt ja kokenut kaiken mitä tähän liittyy. Se tarjoaa vaihtoehtoja ja mahdollisuuden kehittyä. Digialla on myös hyvät työnkiertomahdollisuudet talon sisällä ja erilaisia koulutuksia järjestetään halukkaille.

Suosittelen Career Compass -rekrytointipolkua kaikille IT-uran alkuvaiheessa oleville, mutta erityisesti opiskelijoille. Digialla on tosi hyvät mahdollisuudet suorittaa opiskelut loppuun töiden ohessa, itsekin juuri sain oman tutkintoni valmiiksi. Opinnäytetyön tein hyvässä yhteistyössä oman esimieheni ja tiimin kanssa.

Career Compassiin hakijoille vinkkinä, että kannattaa pitää mieli avoinna ja rohkeasti jutella digialaisten kanssa tapahtumassa. Siellä on myös matala kynnys kysellä ja ottaa selvää erilaista tehtävistä Digialla. Samalla on hyvä mahdollisuus tutustua myös mahdollisiin uusiin kollegoihin. Työn aloitus voi tuntua haastavalta, koska on niin paljon uusia asioita, joita pitää omaksua samaan aikaan. Digialla otetaan kuitenkin juniorimmatkin tekijät tosi hyvin vastaan ja työkavereilta saa kyllä aina apua, kunhan sitä vaan pyytää."

 

New Call-to-action

 


Työskentely Digialla   uratarina   career compass

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa