Digiarjessa-blogi

Sote, valinnanvapaus ja digitalisaatio? Parasta palvelua -seminaarin satoa

Digia Oyj31. elokuuta 2017

Digia ja Kuntien Tiera järjestivät torstaina 24.8. Parasta palvelua -seminaarin, jossa keskusteltiin tulevista sote- ja maakuntauudistuksista sekä mahdollisuuksista hyödyntää niissä Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmää (PSOP). Katso videolta kahden päivän puhujan sekä järjestäjien mietteitä sote-uudistuksesta ja digitalisaatiosta!

 psop-tapahtuma.jpg

Digian PSOP-tiimiläiset Anssi Ylönen ja Niko Kortelainen nauttivat seminaarista täysin siemauksin.

Varsinais-Suomen sote-muutosjohtaja Antti Parpo kertoo videolla näkemyksensä, mikä on digitalisaation rooli sote-uudistuksessa.

 

Sosiaali- ja terveysministeriön erityisasiantuntija Jari Porrasmaa puhui tilaisuudessa valinnanvapauden kokonaisarkkitehtuurista. Videolla hän kertoo näkemyksensä, mikä sote-uudistus ja valinnanvapaus vaativat tietojärjestelmiltä.


PSOP-järjestelmä valinnanvapauden toteuttamiseen?

PSOP-järjestelmä on kuntatoimijoiden ehdotus valtakunnalliseksi ratkaisuksi sosiaali- ja terveyspalveluiden toteuttamiseen palveluntuottajien ja itse palveluiden hallinnoinnin osalta. Asiakkaat pystyvät järjestelmän kautta hakemaan ja vertailemaan palvelun tuottajia, seuraamaan omia tapahtumia ja antamaan palautetta palvelun tuottajalle ajasta ja paikasta riippumatta. Järjestelmä siis helpottaa palvelujen vertailtavuutta ja tukee valinnanvapautta jo nyt.

PSOP-järjestelmän ja siihen liittyvän Parasta palvelua -toimintamallin piirissä on jo 2,3 miljoonan ihmisen väestöpohja, ja tilityksiä järjestelmän kautta maksetaan vuosittain yli 200 miljoonaa euroa. Nykyiset käyttäjäkunnat ovat onnistuneet vähentämään ostopalvelujen ja palvelusetelien hallinnointiin kuluvaa aikaa jopa 80 prosenttia.

Kuntien Tieran toimitusjohtaja Jyrki Halttunen, johtaja Kari Hyvönen ja liiketoimintavastaava Sari Koljonen kertovat päällimmäiset ajatukset Parasta palvelua -seminaarista ja toivottavat uudet maakunnat tervetulleeksi PSOP-yhteistyöhön.

 

 

 

Digian PSOP-liiketoimintavastaava Paula Pesonen kertoo näkemyksensä PSOP-järjestelmän hyödyntämisestä sote-uudistuksessa.

Lue lisää:

  New Call-to-action


PSOP   digitalisaatio   sote


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi