Kuluttajakäyttäytymisen muutos rahoitusalalla

Mistä tulevat seuraavat muutostrendit? Pelkän oman toimialan seuraaminen ei riitä enää, muutosajurit ja innovaatiot saattavat tulla yllättävistäkin suunnista. Tällä teemalla järjestämme 24. päivä toukokuuta Digia Day -tapahtuman jossa pohdimme poikkitieteellisesti asiakkaan arkea ja sen muuttumista.

Tämän ajan trendejä ovat kuluttajistuminen ja kuluttajakysynnän vauhdikkaat muutokset. Yrityksille oman toiminnan muutostarpeet tulevat joskus yllättävistä suunnista. Esimerkki: jos minulta olisi kysytty joitain vuosia sitten, haluanko käyttää näppäimetöntä näyttöä nettisurffailuun ja kiukkuisten lintujen lennättämiseen, olisin varmaan vastannut kieltävästi.

Nykyään tabletit ja vastaavat ovat löytäneet tiensä osaksi monen kodin vakiovarustusta. Onpa iPad mukana jo peruskouluopetuksessakin. Tämä on hyvä esimerkki uusien tarpeiden luonnista. Yritysten on vaikeaa kysyä asiakkailtaan heidän tulevaisuuden tarpeista, jos asiakkaat itsekään eivät pysty kuvittelemaan teknologian eri hyödyntämismahdollisuuksia.

Innovoitko itsellesi vai asiakkaallesi?

Kolmas tämän ajan trendi on asiakasjohtaminen. Voiko asiakkaita johtaa ja haluavatko asiakkaat tulla johdetuksi? Onko asiakasjohtamisen päätavoite liikevaihdon kasvu vai asiakasymmärryksen ja palvelun lisääntyminen? Kuulostaa muna-kana-ongelmalta, eikö vain?

Kuluttajakäyttäytymisen muutos etenee myös omalla vastuutoimialallani (pankki- ja vakuutus). Hitaasti mutta varmasti. Tällä toimialalla asiakkailla on hyvin erilaisia preferenssejä: osa yksityisasiakkaista haluaa hyvinkin sofistikoituneita palveluita jotka perinteisesti ovat olleet vain instituutioiden saatavilla. Toinen osa asiakkaista on valmis maksamaan henkilökohtaisesta palvelusta ja siitä, että joku toinen huolehtii asioista hänen puolestaan. Asiakkaiden segmentoiminen ja näiden segmenttien palveleminen tulee olemaan yksi tulevaisuuden haasteista.

En osaa sanoa, saammeko Digia Day:ssä aikaan uusia innovaatioita, mutta arapaho-intiaanien (ja erään salkunhoitajan) sanoin:

- ”If we wonder often, the gift of knowledge will come.” -

P.S. Voit ilmoittautua Digia Day -tapahtumaan täällä.


finanssiala   palveluiden mobilisointi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube