Digiarjessa-blogi

Millainen on tulevaisuuden esimies(palvelu)?

”Esimies” on sanana varsin hauska. Allekirjoittaneen työhistoriassa parhaat esimies-esimerkit ovat peräisin naisesimiehiltä, eli siis esinaisilta? Poliittisesti korrektia olisi kai puhua esihenkilöstä. …Tai esi-ihmisestä, jollaisia monet esimiehistä ikävä kyllä ovatkin. Tällä kertaa ajattelin suunnata katseen historian sijaan tulevaisuuteen.

Mitä sana ”esimies” tuo mieleen? Tummaan pukeutunut mies tai nainen, aina pahalla päällä, jota on vaikea lähestyä, ja joka aina jaksaa muistuttaa, miten huonosti meillä menee? Vai yksi meistä, jolla on nyt ”esimieshattu” päässä, ja joka ei oikeastaan ole esimies, vaan määrättiin tehtävään, kun siihen joku tarvittiin?

Ensimmäinen esimerkki on klassinen esimies-stereotyyppi ja jälkimmäinen hieman tuoreempi näkemys esimiestyöstä.

Mutta mikä on tulevaisuus? Mitä jos esimies olisikin esimiespalvelu?

Leikitelläänpä ajatuksella. Millainen olisi esimiespalvelu verrattuna arjessa tuttuihin IT-tukeen, siivouspalveluun tai kiinteistöpalveluihin?

  • IT tuki: Sinne voi aina soittaa, vaikkei oikein tiedä, mikä on ongelma.
  • Siivouspalvelu: Mihin me tarvitaan siivouspalvelua, kun täällä on aina näin siistiä?
  • Kiinteistöhuolto: Kyllähän jokainen osaa lunta luoda?

IT-tuki

IT-tuen tulee olla helposti lähestyttävä. Sinne pitää olla helppo kertoa ongelmasta yleispiirteisesti, mistä ongelmaa sitten lähdetään tarkentamaan. Vähän kuin esimiespalvelun pitäisi olla tuki, jonka puoleen käännytään, kun jokin asia ei toimi, tai ei tiedetä, mistä apua lähdetään hakemaan.

Siivouspalvelu

Siivouspalvelu on lähes näkymätön, mutta tuiki välttämätön toiminto, joka toimii parhaimmillaan sujuvasti ja luotettavasti. …Samoin esimiespalvelu toimii parhaimmillaan taustatukena. Kukaan ei kaipaa esimiespalvelua hengittämään niskaan!

Kiinteistönhuolto

Kiinteistöhuoltohomma se vasta on helppoa: lumen luontia ja haravointia. Entäs, kun kyseeseen tulee kiertovesipumpun sivuakselin sylinterin asentaminen? Myös esimiespalvelu on helponnäköistä hommaa, kunnes syvempää taitoa tarvitaan.

Tulevaisuuden esimiespalvelu?

Tulevaisuuden esimiehen pitää siis olla helposti lähestyttävä tuki, kuten IT tuki. Esimiestoiminto on tarpeellinen, mutta tapahtuu puitteissa lähes näkymättömästi – kuten siivouspalvelu. Esimiestyö voi näyttää helpolta, mutta vaatii erittäin lujaa ammattitaitoa – kuten kiinteistöhuolto. Ja kun esimies vielä mieltää itsensä palveluna, kokonaisuus pelaa!


rekrytointi


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi