Digiarjessa-blogi

Luovuttaisiinko jo sankarinviitoista? Moniosaavalle tiimille kaikki on mahdollista

Projektiryhmät koostuvat usein asiantuntijoista, jotka hallitsevat oman kapean erityisalueensa vuosien kokemuksella. Usein kuulee sankaritarinoita projekteista, joissa menestys on rakentunut tietyn henkilön korvaamattoman panoksen varaan.

Fakta kuitenkin on: työntekijät, jotka osaavat vain yhden asian, vaikkakin erinomaisen hyvin, eivät ole parhaimpia tiimin vahvistuksia. Huipputiimissä erityisosaaminen ja jäsenten kyky pelata tarvittaessa mitä paikkaa vain ovat tasapainossa.

Erityisosaaminen ja lahjakkuudet ovat jokaisen erinomaiseksi pyrkivän tiimin perusedellytyksiä. Yksilöllisiä vahvuuksia tärkeämpää on kuitenkin, että laaja-alaista osaamista löytyy mahdollisimman monelta.

Vuosien kokemus tiimien rakentamisesta on osoittanut, että moniosaamisesta on hyötyä käytännössä:

  • Riskien hallinta on helpompaa, kun liiketoiminta ei lepää harvojen osaajien varassa. Liiketoiminnan nopea skaalautuminen on mahdollista, kun asioita osataan tehdä ristiin.
  • Tiedon jakautuminen mahdollistaa organisaation oppimisen yksikkönä. Kilpailukyky kasvaa samassa suhteessa. Uusien henkilöiden on helpompi tulla mukaan.
  • Yhdessä tekeminen luo merkityksellisyyttä ja yhdistää ihmisiä. ”Yhdessä” on itseisarvo, joka jo sinänsä on ponnistelemisen arvoinen tavoite.

Tiimi on vahvempi kuin osiensa summa – ja pysyvät tiimit pesevät projektitiimit

Väliaikaisten projektiryhmien ja oikeiden tiimien välillä on iso ero siinä, mihin ne pystyvät. Ero syntyy jo siitä, että projektiryhmät projektin valmistuessa tai vaihtuessa hajaantuvat ennen kunnollista yhteen hitsautumista. Ketteryys ja mukautumiskyky, ryhmänä oppiminen, aito sitoutuminen ja vastuullisuus ovat asioita, joita moniosaavien tiimien avulla voidaan saavuttaa.

Uskon, että parhaat tiimit koostetaan siirtymällä projektikohtaisesta resursoinnista kohti pysyviä ja paikallisia tiimejä, joiden koostumus on huolellisesti valittu. Sellaiset tiimit pystyvät halutessaan ihan mihin tahansa!

Sankaruus on pitemmän päälle uuvuttavaa.

Entäs työntekijän kannalta? Kun tekeminen ja osaaminen jakautuvat tasaisemmin ja oma suoritus on osa tiimin lopputulosta, myös stressi ja kiire katoavat. Tilalle asettuu porukassa tekemisen into. Into kehittyä ja kurottaa jatkuvasti eteenpäin. Yhdessä.

Mikalla on tällä hetkellä tiimeissä paikkoja auki. Lue lisää digia.com/tyopaikat.

Tutustu Mikan omaan blogiin täällä.

 


rekrytointi


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi