Digiarjessa-blogi

3 syytä, miksi kannattaa rakentaa toiminnanohjaus pilveen

Toiminnanohjausjärjestelmäkin löytyy aiempaa useammin pilvestä. Palveluliiketoiminnassa pilviratkaisu tuo monia etuja.

 

toiminnanohjaus_pilveen.jpgKun palveluliiketoimintaa harjoittava yritys lähtee hankkimaan mahdollisesti ensimmäistä toiminnanohjausjärjestelmäänsä, pilviratkaisu on vahva vaihtoehto. Valitsemalla toiminnanohjaus pilveen saavutetaan paljon etuja verrattuna perinteisiin järjestelmiin.

1. Kehitys on nopeaa

Johtavan pilvipalvelun valitseminen tarkoittaa sitä, että pääsee mukaan tuhansien yritysten muodostamaan ekosysteemiin. Ekosysteemissä ratkaisut kehittyvät nopeammin, kun suuri joukko yrityksiä rakentaa ratkaisujaan yhteiselle pohjalle. Pilvipalvelun lukuisten asiakkaiden yhteenlaskettu vaikutusvalta teknologiatoimittajaan nähden on vastustamaton.

Kokonaisuus kehittyy parhaiden käytäntöjen mukaisesti ja vähällä vaivalla yksittäisen käyttäjäorganisaation näkökulmasta. Ekosysteemissä kehitetään paljon nopeammin yhdessä asiaa ja jos yksittäinen käyttäjäorganisaatio oikeasti tarvitsee myös yksilöllisiä toiminnallisuuksia, niidenkin lisääminen pilvipalveluun onnistuu. Et joudu tinkimään yksilöllisyydestäsi, vaikka sinun ei tarvitsekaan nähdä paljon vaivaa perustoiminnallisuuksien nykyaikaistamiseksi.

2. Ei turhaa räätälöintiä

Tänä päivänä yhä useammassa organisaatiossa halutaan hyödyntää toiminnanohjauksen (ERP) kehittämisessä markkinoiden johtavia, valmiita ratkaisuja. Haaveissa on nopeasti käyttöön otettava pilvipalvelu, johon päivittyvät uudet digiajassa tarvittavat ominaisuudet muutaman kerran vuodessa. Ratkaisuja ei haluta muokata paljon, vaan omia toimintatapoja ja prosesseja yksinkertaistetaan yleisiä käytäntöjä vastaaviksi. Tällainen tapa kehittää toiminnanohjausta vaatii merkittävästi vähemmän resursseja ja aikaa kuin kovin yksilöllisen järjestelmän rakentaminen perustarpeisiin. Mitattaviin hyötyihin päästään kiinni lyhyessä ajassa, eikä liiketoimintaa tarvitse kuormittaa pitkällä ja työläällä projektilla.

Nyt kun liiketoiminta on digitalisoituvaa, järjestelmien kehittämistä ei voi enää täysin irrottaa liiketoiminnasta. Liiketoiminta on yhä useammin innovatiivisesti kehitettävä järjestelmä. Ekosysteemissä teknologiatoimittaja huolehtii monista digitalisoitumisen edellyttämistä kehitystarpeista, joiden toteuttaminen yksilöllisesti olisi monelle yritykselle turhan työlästä.

3. Edullisempi ratkaisu

Nykyinen valmisratkaisuja himoitseva tapa uudistaa toiminnanohjausta on tietenkin paljon edullisempi ja joustavampi kuin vanha, räätälöintiin perustuva ajattelu. Valmis, mahdollisimman vähän muokattu ERP mahdollistaa ratkaisujen päivittymisen jatkuvasti uusia tarpeita vastaavaksi ilman suuria kehitysprojekteja.

Ekosysteemiä valitessa kannattaa selvittää laajasti eri vaihtoehdot. Lukuisat yritykset ovat jo todenneet, että pitkällä aikavälillä niiden paras vaihtoehto on liittyä ekosysteemiin, joka on hyvin resursoitu ja jossa ratkaisut kehittyvät jatkuvasti. Perustoiminnallisuuksien rakentaminen yksin ei kannata.

New Call-to-action


toiminnanohjaus   palveluliiketoiminta


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa