Tero Niemistö | Tiimiesimies, teknologia-johtaja

Onko ESB todella kuollut? Ei vielä...

Ansaitseeko ESB todella kaiken saamansa kritiikin? Tero Niemistö päätti esittää puolustuspuheenvuoron.

[Lue lisää]


Tero Rönkä | Chief SOA Architect

Yksinkertainen on kaunista – palveluarkkitehtuurissakin

Olen puolen vuoden ajan kirjoitellut palveluarkkitehtuurin hallinnan käyttöönotosta ja mallien käytäntöön jalkauttamisesta.

[Lue lisää]


Tero Rönkä | Chief SOA Architect

SOA-hanke vaatii neljä peruspilaria

Laajamittainen siirtyminen hallittuun palvelukeskeiseen arkkitehtuuriin vaatii ajatusmallin muuttamista järjestelmäkeskeisyydestä palvelukeskeisyyteen. Kirjoitin jo aiemmin ajattelutavan muuttamisesta ja hallintomallin luomisesta. Lisäksi myös muutaman perusasian tulee olla kunnossa, mikä vaatii pohjatyötä jo paljon ennen toiminnan käynnistämistä.

[Lue lisää]


Tero Rönkä | Chief SOA Architect

Mistä puhutaan, kun SOA-arkkitehtuurissa puhutaan palvelusta?

Entisaikaan palvelua sai kaupan kassalla tai pankin tiskillä. Digitaalisessa maailmalla palvelusta puhuminen vaatii tarkkuutta.Mitä SOA-arkkitehtuurissa tarkoitetaan kun puhutaan palvelusta, ja mistä eri näkökulmista SOA-palveluita tulisi tarkastella?

[Lue lisää]


Tero Rönkä | Chief SOA Architect

SOA ja sisararkkitehtuurit

Kuvailin edellisessä kirjoituksessa SOA-hankkeen alkuhaasteita: mitä asioita on taklattava ennen käytännön jalkautustyöhön ryhtymistä. Jatkan vielä yhden tekstin verran samalla linjalla.

[Lue lisää]


Tero Rönkä | Chief SOA Architect

Tiedonjako, terminologia ja aikataulut SOA-hankkeen alkuhaasteina

Aloitin ennen lomia kirjoitussarjan erään tosielämän SOA-hankkeen vaiheista. Ensimmäinen teksti löytyy täältä.

Ensimmäisessä kirjoituksessa lupaamaani rytinää on toistaiseksi saatu vain taivaalta, ukkosen muodossa. Taustatyön puolella on kuitenkin saavutettu merkittäviä virstanpylväitä. Itse hallintomalli on määritelty. Sen tiimoilta on laadittu esimerkkimateriaalia ja dokumenttipohjia, ja niiden jakamisen yhteydessä on järjestetty koulutustilaisuuksia. Tarkastelen tässä kirjoituksessa, kuinka nämä alkuvaiheet ovat tähän mennessä sujuneet.

[Lue lisää]


Tero Rönkä | Chief SOA Architect

Miksi organisaatioissa pitäisi nyt kiinnostua palveluarkkitehtuurista?

Palveluarkkitehtuuria on pitkään vähätelty verrattuna esimerkiksi organisaatioiden kokonaisarkkitehtuuriin. Nyt palvelukeskeisen arkkitehtuurin hallinnan tarpeeseen aletaan herätä. Seuraan elokuusta alkaen blogissa erään tosielämän SOA-hankkeen vaiheita.

[Lue lisää]