Julius Nieminen | Analyytikko
Päättäjän muistilista tekoälyavusteiseen päätöksentekoon
Kuuluuko työnkuvaasi kompleksisten päätösten tekeminen? Oletko useammankin kerran visioinut tekoälyyn pohjautuvaa helpotusta haastaviin kysymyksiin? Ajavathan autotkin jo pian itse – miksi ei siis tekoäly voisi auttaa meitä vielä enemmän? Tiedätkö mitä kokonaisuudessa pitäisi huomioida etiikan näkökulmasta?
Joachim Wahlström | Data Scientist
NHL:n Stanley Cup -voittajan ennustaminen koneoppimisavusteisella simulaatiolla
NHL:n vuotuisissa pudotuspeleissä on mukana liigan 16 parasta joukkuetta. Näistä muodostetaan 8 otteluparia, jotka pelaavat toisiaan vastaan. Kun joukkue voittaa 4 ottelua, se etenee seuraavalle kierrokselle, jossa puolet joukkueista on tippunut ja otteluparit jaetaan uudelleen. Parin kuukauden jälkeen selviää voittaja. Reilu järjestelmä, jossa paras ja voimakkain selviää kukkulan kuninkaaksi nostamaan pokaalia, eikö vain?
Digia Oyj
Tekoälyn käyttö yleistyy integraatioissa – esimerkkinä Dell Boomi
Erilaiset tekoälyyn pohjautuvat palvelut ovat yleistyneet huimasti viime vuosina ja aika alkaa olla kypsä tekoälyn hyödyntämiseksi myös integraatioalustoissa. Integraatioarkkitehtimme Janne Nieminen ja Kalle Rannikko kertovat, missä tekoälykehityksessä integraatioiden osalta mennään, ja miten tekoäly on jo osa Dell Boomin ominaisuuksia.
Päivi Karesjoki | Liiketoimintajohtaja
Lähetitkö sähköpostia vihaisena? Tekoäly voi suojella sinua tunteiltasi
Tekoäly pystyy tunnistamaan tunnetilojamme, joissain tapauksissa jopa kanssaihmisiä paremmin. Miten tekoälyä käytetään tunteiden tulkkina? Entä voiko tekoälylle kehittyä tunteita?
Asko Juvonen | Lead Analytics Consultant
Jaakobin pojat tekoälyajassa – näitä taitoja tarvitaan tulevaisuudessa
Tulevaisuuden tekoäly- tai muu teknologinen osaaminen ei kehity optimoimalla opetusta PISA-tutkimuksia varten. Yleissivistyksen rinnalle tarvitaan muitakin taitoja, kuten luovuutta, tiedon hyödyntämistä ja kriittistä ajattelua.
Jussi Rautjärvi | Lead Consultant, Data Scientist Team Lead
Unohda tulevaisuushype – tekoälyn taika tunnettiin jo antiikissa
Tekoälystä puhuttaessa syöksymme usein käsitteen määrittelyyn ja lopulta siihen, miten koneet ottavat vallan. Tärkeämpää olisi keskittyä siihen, mitä tekoälyllä voidaan saada aikaan tässä ja nyt. Perusteet tähän löytyvät jo Antiikin Kreikasta.
Emmi Hilasvuori | Data scientist
Älyä chatbottiin? Tekstianalytiikka ja koneoppiminen auttavat
Chatbot mielletään ensisijaisesti myynnin ja asiakaspalvelun apuvälineeksi, mutta voi olla myös tapa korvata yksitoikkoista työtä yrityksen sisäisissä prosesseissa. Ennen kaikkea se on yksi tapa tuoda tekoäly osaksi arkeamme. Älykkyys chatbotissa tarkoittaa tekstianalytiikkaa ja koneoppimista.
Taneli Silvonen | Data Scientist
Tekoälyhuumasta kohti konkretiaa
Harva on voinut viime vuosien tekoälyhehkutuksessa välttyä kuulemasta tekoälyn suomista mahdollisuuksista ja sen luomista uhkakuvista. Vallitseva diskurssi ei kuitenkaan ole ongelmaton, ja maltillisempi suhtautuminen voisi palauttaa fokuksen olennaiseen ja nopeuttaa tekoälyratkaisujen entistä laajamittaisempaa omaksumista.
Minna Häkämies | Liiketoimintakonsultti