← Pääsivulle

[UUSI OPAS] Unelmien verkkokauppaa ammattiostajille

Digia Oyj17. tammikuuta 2018

Nykyaikaisen verkkokaupankäynnin ytimessä on saumaton, käyttäjälähtöisesti suunniteltu palvelukokemus. Myös ammattiostamisen verkkokaupassa on aika ottaa mallia menestyneiltä kuluttajabrändeiltä. Digian asiantuntijat kertovat uunituoreessa käsikirjassa vinkkinsä ammattiostamisen verkkokaupan hankintaan.

unelmien-verkkokauppaa.jpg

Kun verkkokauppa hankitaan tai uusitaan, eteen tulee liuta kysymyksiä ratkottavaksi. Usein huomataan, että ei keskustellakaan enää pelkästään verkkokaupasta, vaan koko liiketoiminnan digitalisoimisesta. Kuinka yritys kohtaa ja palvelee asiakkaitaan verkossa? Kuinka yritys voi olla läsnä asiakkaan polun varrella erilaisissa fyysissä ja digitaalisissa kanavissa? Mitä toimintaprosesseilta ja taustajärjestelmiltä vaaditaan, jotta verkkokaupan asiointikokemus on saumaton ja miellyttävä?

Verkkokauppahankkeen kokonaisvaltaisuus voi tulla yllätyksenä, mutta kokemuksemme mukaan työ kannattaa. Usein verkkokauppahankkeen yhteydessä luodaan pohja yrityksen digitaaliselle liiketoiminnalle ja kehittämistiekartalle pitkälle tulevaisuuteen.

Verkkokauppahankkeen tavoitteista, laajuudesta, toivotuista tuloksista ja hyödyistä on hyvä olla näkemys ja ymmärrys jo hyvissä ajoin. Myös oman nykytilan ja -valmiuksen sekä kypsyysasteen ymmärtäminen on tärkeää.

Digian asiantuntijat ovat laatineet ammattiostamisen verkkokaupan hankinnan tueksi käsikirjan, joka auttaa hahmottamaan keskeisimpiä kysymyksiä ja huomioitavia asioita.

Kerromme oppaassa:

  • Mistä verkkokaupan hankinnassa tai uusimisessa kannattaa lähteä liikkeelle
  • Millaisia tavoitteita ja mittareita verkkokaupalle kannattaa asettaa
  • Kuinka varmistaa erinomainen asiakaskokemus hyödyntämällä palvelumuotoilua
  • Mitä yrityksen muiden prosessien ja järjestelmien osalta pitää huomioida verkkokauppahankkeessa?

Unelmien verkkokauppaa ammattiostajille


verkkoliiketoiminta

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi