[UUSI OPAS] Modernilla työvuorosuunnittelulla hyvinvointia ja tehokkuutta

Jos olet johtavassa asemassa tuotantoyrityksessä ja luet tätä tekstiä, kysy itseltäsi seuraava 200 000 euron kysymys: Toimisiko yrityksesi yhtä hyvin, vaikka työvuorossa olisi tällä hetkellä yksi henkilö vähemmän? Entä paranisiko tuottavuus yhden henkilön lisäyksellä?

84GOP2OAKR

Jokainen työntekijä maksaa yritykselle pyöreästi 100 000 euroa vuodessa. Yhdenkin henkilön lisäys tai vähennys näkyy siis suoraan viivan alla. Siihen nähden on hämmentävää, kuinka henkilöstönsuunnittelu on suomalaisyrityksissä jäänyt täysin lapsipuolen rooliin.

Työntekijät ovat kuluerä. Samaan aikaan työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara. Olisiko siis syytä panostaa nykyistä enemmän siihen, että työvuorossa on aina täsmälleen oikea määrä henkilöitä oikealla osaamisella? Onko se mahdollista?

WFM (Work Force Management) -järjestelmät mahdollistavat faktoihin perustuvan henkilöstösuunnittelun. Erilaisiin tietojärjestelmiin ja arkistoihin tallentuu yrityksissä valtava määrä tietoa esimerkiksi asiakkaiden käyttäytymisestä, koneiden ja resurssien käytöstä, markkinointikampanjoista ja niin edelleen. Historiatiedon lisäksi käytössä on tilauskanta ja tulevaisuuden suunnitelmat.

Samaa tietoa, jota käytetään tuotannon ja toiminnan suunnittelussa, voidaan käyttää myös henkilöstön määrän ja osaamisen suunnittelussa. Älykkäästä henkilöstönsuunnittelusta hyötyvät niin työnantaja kuin työntekijä.

Työvuorosuunnittelun automatisointi ei siis tarkoita säästöjä työntekijän kustannuksella. Päinvastoin. Tasapuolisen, ja läpinäkyvän työvuorosuunnittelun edut ovat kiistattomat – eikä varmasti kellään ole mitään sitä vastaan, että samalla tuottamaton työ vähenee.

Uuden oppaamme tavoitteena on auttaa ymmärtämään:

  • miksi työvuorosuunnittelu on olennaista eri osapuolille
  • mitä etuja voidaan saavuttaa modernilla työvuorosuunnittelulla
  • miten työvuorosuunnittelun muutoshanke viedään onnistuneesti maaliin
  • mitä ovat hyvän työvuorosuunnittelun periaatteet.

Lataa opas veloituksetta:

New Call-to-action

henkilöstönohjaus   työvuorosuunnittelu
Hanna Sillanpää | Senior Manager

Hanna Sillanpää | Senior Manager

Hanna on opiskellut ja sittemmin työskennellyt vuosia käytettävyyskysymysten parissa konseptisuunnittelusta käyttäjätutkimukseen. Yhdistämällä asiakaslähtöiset suunnittelumenetelmät ja Hannalle läheiset ketterät ohjelmistomenetelmät on kasassa tehokas paletti tuotehallintaan ja -kehitykseen. Hanna uskoo, että käyttäjäkeskeisen suunnittelun kautta saavutetaan tuloksia, jotka ratkaisevat todellisia ongelmia – vieläpä niin, että käyttö on aidosti miellyttävää. Siitä todiste on henkilöstönhallinnan Tempus-tuoteperhe, jonka kehityksessä Hanna on ollut mukana alusta asti. Ketterät yhteistyökuviot jatkuvat vapaa-ajalla koira-agilitykentillä.

Kirjoittajan kaikki blogitekstit

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Viimeisimmät kirjoituksetSeuraa meitä somessa

LinkedIn Twitter Facebook YouTube YouTube