← Pääsivulle

Viisi syytä, miksi sinunkin verkkopalvelusi tulisi pohjautua Reactiin

Mikä React on ja mitä hyötyä siitä voisi olla sinulle? Lue viisi syytä, miksi verkkopalvelusi tulisi pohjautua Reactiin.

5-syytä-react.jpg

Me täällä Digialla osaamme kirjoittaa koodia, ja erityisen hyvin me osaamme Reactia. Mutta mikä React oikein on? Lyhyesti sen voisi tiivistää näin:

React on Facebookin kehittämä avoimen lähdekoodin kirjasto, jolla toteutetaan moderneja käyttöliittymiä.

Ja monen reaktion yllä olevaan lauseeseen voisi tiivistää näin:

?!?

Jos oma reaktiosi oli sama, jatka lukemista. Erityisesti yrityksille verkkopalveluita ostavien ihmisten olisi syytä tietää, mikä React on ja ennen kaikkea, mitä hyötyä siitä on yritykselle.

1. React on moderni tapa tehdä verkkopalveluja

React-ohjelmointikirjasto on osa avoimeen lähdekoodiin perustuvaa JavaScript-ohjelmointikieltä, joka on nykyään yksi suosituimmista tavoista tehdä verkkopalveluita. Avoimen lähdekoodin suosio perustuu siihen, että sillä tehdyt ohjelmointikirjastot ovat vapaasti muiden hyödynnettävissä ja kehitettävissä ilman kalliita lisenssimaksuja.

Avoimella lähdekoodilla ohjelmistokehitys ei ole vain yhden yrityksen varassa vaan kuka tahansa koodaaja mistä päin maailmaa tahansa pääsee kehittämään koodia. Joukkoistaminen johtaa parempaan lopputulokseen, mikä näkyy asiakkaalle laadukkaampina ja paremmin yhteensopivina ohjelmistoina sekä verkkopalvelun jatkokehityksen helppoutena.

2. Reactilla on erittäin nopeaa ja tehokasta koodata

Reactilla käyttöliittymien koodaaminen on yksinkertaista, mikä tekee siitä ylivoimaisen tavan kehittää ohjelmistoja. Suurin syy tähän on se, että React on ohjelmointikirjasto eikä sovelluskehys. Ohjelmointikirjasto eroaa sovelluskehyksestä siinä, että se koostuu irrallisista ja toistaan riippumattomista komponenteista. Komponenttien avulla koodaaja voi nopeasti ja tehokkaasti ratkaista juuri sen ongelman, johon hän tarvitsee tukea, ja jättää tarpeettomat komponentit käyttämättä. Sovelluskehys on taas kaiken kattava kokoelma useimmiten toisistaan riippuvaisia kirjastoja, jotka on otettava kokonaisuudessa käyttöön, vaikka suurinta osaa niiden sisällöstä ei kehittämistyöhön tarvittaisikaan.

Kun koodaaja luo esimerkiksi React-kirjaston avulla uuden käyttöliittymäkomponentin, sitä on myös mahdollista käyttää uudelleen sellaisenaan muualla sovelluksessa tai toisissa sovelluksissa. Valmiiden komponenttien avulla verkkopalveluiden tekemiseen menee vähemmän aikaa. Ja vähemmän aikaa tarkoittaa asiakkaalle tietysti pienempiä kuluja.

3. React Native tekee verkkopalvelusta mobiilikäyttöisen vaivatta

Nykyään kaikkien verkkopalveluiden tulee toimia myös mobiilikäytössä, ja monista verkkopalveluista on järkevä tehdä mobiilisovellus. Sovelluksen teko ei onnistu kuitenkaan yhdellä klikkauksella, vaan se pitää koodata jokaiselle käyttöjärjestelmälle erikseen. Siksi sovellusten teko on ollut perinteisesti kallista. Reactilla on mobiilisovellusten kehittämistä varten oma ohjelmointikirjastonsa React Native. Sen avulla Reactilla koodatusta verkkopalvelusta saadaan pienemmällä työllä tehtyä niin iOS- kun Android-sovellus. Ja toisin kuin muissa vaihtoehdoissa, kaikki eri sovellukset voi tehdä sama koodaaja, joka hallitsee JavaScriptin. 

Kun verkkopalvelun tekee Reactilla, siitä on helppo ja nopea tehdä sovellus React Nativella eri käyttöliittymiin. Reactin tuoman moduulirakenteisuuden ja React Nativen yhteensopivuuden ansiosta kaikkia erillisiä sovelluksia on huolettomampaa ylläpitää ja jatkokehittää skaalautuvasti. Asiakkaalle saadaan tehdyksi mobiilisovellus tavallista nopeammin, ja se näyttää hyvältä ja toimii kuin unelma.

4. Reactilla tehdyt sivut toimivat ongelmitta tulevaisuudessakin

Komponenttipohjaiset sovellukset ovat verkkopalveluiden tulevaisuus. Tässä suhteessa React on jopa aikaansa edellä. Sitä kehitetään jatkuvasti paitsi avoimen lähdekoodin yhteisön niin myös sen luojan Facebookin toimesta, ja tällä hetkellä etenkin sen suorituskyvyn parantamiseen panostetaan. Facebook kehitti Reactin omaan tarpeeseensa, joten heillä on suuri intressi kehittää siitä entistä parempi. Asiakkaalle hyvä puoli on siis se, että Reactilla tehdyt sivut toimivat taatusti myös tulevaisuudessa ja niitä on aina helppo jatkokehittää paremmiksi.

5. Koodaajat rakastavat Reactia

React on koodaajien parissa todella suosittu. Tämä selittyy tasan yhdellä syyllä: sillä on kiva kirjoittaa JavaScript-koodia. Ohjelmointikirjaston käyttö on joustavaa eikä kahlitse koodaajia yhteen tiettyyn tapaan rakentaa verkkopalveluita tai sovelluksia. He voivat helposti valita Reactin rinnalle juuri ne kirjastot, jotka tehostavat ja nopeuttavat sovelluskehitystä.

Mutta mitä merkitystä tällä on asiakkaalle? Se, että tyytyväiset koodaajat tekevät parempaa työtä. Siihen on syynsä, miksi Digian toimistossa näkyy maanantaiaamunakin iloisia naamoja. Ja kun koodaaja on tyytyväinen, voi asiakaskin olla tyytyväinen lopputulokseen.

Jos Reactin siis haluaisi tiivistää asiakkaan näkökulmasta, sen voisi tehdä näin:

React takaa asiakkaalle paremmat verkkopalvelut nopeammin ja edullisemmin.

Tilaa Digian blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi 


digitaaliset palvelut   React

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi