Voiko sovelluksen hemmotella piloille?

ohjelmistokehitys

rekrytointikuvia-2021-web-188

Sovelluksesta täytyy pitää huolta myös sen jälkeen, kun oma silmäterä on saavuttanut aikuisiän.

hemmoteltu sovellus.jpg

Marraskuussa vietettynä kansainvälisenä lapsen oikeuksien päivänä puhuttiin paljon lasten oikeuksista, lapsena olemisesta ja vanhempien vastuusta. Nämä ovat tärkeitä aiheita, joista ei voi puhua liikaa. Ovatko kaikki lapset kuitenkaan leikkipaikalla juoksevia söpöliinejä vai voisiko myös sovellus olla lapsi? Katsotaanpa, miten sovellus kehittyy ajan saatossa.

Sovellus lähtee ideasta, jonka jälkeen ajatusta hiotaan ja mietitään, onko sitä varaa toteuttaa. Sitten hommataan hyvä partneri, jonka kanssa asiaa lähdetään työstämään pidemmälle.  Innokkaat vanhemmat tuskin jaksavat odottaa, että sovellus jo syntyisi.

Vielä muutama kuukausi ja koittaa syntymän hetki. Ohjelmistoalalla tätä kutsutaan ensimmäiseksi tuotantoversioksi. Sovellusta ihaillaan, hellitään ja tuetaan, sillä tiedetään, että se on vielä erittäin nuori ja haavoittuvainen. Tämän jälkeen ohjelmisto alkaa oppimaan uusia temppuja - se osaa hakea ihan uudenlaista tietoa, lähetellä sähköposteja ja jutella muille ohjelmistoille.

Ajan saatossa sovellus kasvaa entisestään ja samalla sille asetetut vaatimukset ja vastuut kasvavat - puhumattakaan käyttäjämääristä. Vanhempien tuki kuitenkin tuppaa tässä vaiheessa vähenemään ja sovelluksen vain odotetaan suoriutuvan digitalisoituvassa maailmassa niillä eväillä, joita vanhemmat alussa sovellukselle antoivat.

Totuus on kuitenkin se, että juuri tässä murrosiässä sovellus kaipaisi vielä enemmän tukea ja huolenpitoa. Sovellukselle tulisi opettaa miten tietoa voidaan hakea tehokkaammin, uudistaa toimintoja, jotta ne kestäisivät arjen paineet ja myöntää ne virheet, joita vanhempina sovelluksen kasvuvaiheessa teimme. Nämä ovat kuitenkin huolenpidolla ja hellyydellä korjattavissa.

Jos hoidamme asiat oikein, sovelluksesta tulee hyvä aikuinen, joka käyttäytyy korrektisti, ei valehtele ja tekee sovitut asiat sovittuna aikana. Ja samaan tapaan kuin me muutkin aikuiset, sovelluksetkin tarvitsevat tukea vaikeina aikoina muuttuvassa maailmassa koko elämänsä loppuun saakka.

Mielestäni sovellusta ei voi hemmotella piloille. Siis hemmotelkaa, paijatkaa ja pitäkää sovelluksistanne huolta, aivan kuten omista lapsistannekin.

 

Tule meille pitämään sovelluksista huolta! Katso avoimet työpaikkamme >>


ohjelmistokehitys

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi