Digiarjessa-blogi

Digiarjen sankari: Ari Lappalainen - opinnäytetyön tekemisessä yhdistyy teoria ja käytäntö

Digia Oyj28. maaliskuuta 2018

Digialla korostetaan mahdollisuuksia kouluttautua ja kasvaa työssä. Tämän takia rekrytoimme paljon vastavalmistuneita tai opintojaan viimeisteleviä tulevaisuuden lupauksia kasvamaan kanssamme guruiksi. Digiarjen sankarit -blogisarjassa kurkataan digialaisten arkeen – tällä kertaa Ari Lappalainen kertoo, kuinka opinnäytetyön tekeminen sujuu Digialla.

Blogikuva_Ari-1.png

Teen tällä hetkellä opinnäytetyötä Digialle. Aiheeni liittyy läheisesti tämän hetkisiin työtehtäviini sekä omaan kiinnostukseeni.  Aiheeni liittyy erikoistumiseeni eli kyberturvallisuuteen. Aiheenani on API-tiimin tietoturvan kehittäminen osana agile-menetelmiä, tietoturvan automaatio ja liikenteen valvonta osana API-hallintaa. Tarkoituksenani on kehittää tiimin menetelmiä niin, että riskiseikat otetaan paremmin huomioon kehityksen alkuvaiheesta lähtien. Lisäksi tarkoituksena on luoda työkaluja API-turvallisuuden testaamiseen sekä API:n liikenteen valvontaan muun muassa koneoppimisen kautta. Näen, että alueella on paljon asioita, joissa on mahdollisuuksia Digian kannalta, muun muassa juurikin esimerkiksi liikenteen ja poikkeamien valvonta asiakkuuksien API-hallinnassa. Aiheeni alue on siis laaja ja varsin kiinnostava, sekä kaiken lisäksi hyvin ajankohtainen. 

Omien työprojektien kautta saa kätevästi jaksotettua päivittäin aikoja myös jakaen viikkotyötunteja eri päiviltä eri tehtäviin, näin saadaan pidettyä hyvä flow työnteossa ja edistettyä niin opparia kuin työtehtäviä. 

Opparin ja käytännön yhdistäminen Digialla on sujunut kohtuullisen hyvin. Käytännössä niin, että viikossa yhden työpäivän voi käyttää opparin tekemiseen. Digialta saa tarvittaessa myös sparrauskaverin aiheeseen liittyen. Omien työprojektien kautta saa kätevästi jaksotettua päivittäin aikoja myös jakaen viikkotyötunteja eri päiviltä eri tehtäviin, näin saadaan pidettyä hyvä flow työnteossa ja edistettyä niin opparia kuin työtehtäviä. Hyvänä lisänä saan myös sparrattua tiimiä aiheen tiimoilta retroissa ja projekteissa, mikä tuo aiheelle ja omalla intressille lisäarvoa.

Aiheita löytyy palvelumuotoilusta softan kehitykseen 

Oma aiheeni muodostui täysin oman kiinnostuksen kautta. Mietin omaa aiempaa kokemustani ja kiinnostuksia liiketoiminnan ja tiimin tarpeiden kautta. Saan tuoda omia näkökantojani projekteihin ja kehittää alueen ongelmiin vastauksia työkavereille.

Digia tarjoaa minulle mahdollisuuksia saada kaikki tarvittavat materiaalit, mahdollisuuden käyttää osan työajasta sekä mahdollisuuden hyödyntää talon osaajia oman aiheeni tukena.

Digia on siitä hyvä paikka tehdä opparia, että yritystä kiinnostaa edistyminen ja valmistuminen koulusta. Moni aihe saadaan tuotua yhteen työnteon kanssa, koska toimialueita on laajalti. Ja on hienoa, että yritys tarjoaa mahdollisuuden tehdä opparia osana ihan normaalia työtä. Digialla on mahdollisuus tarjota alustataloudesta ja API-kehityksestä monenlaisia aihioita oppareille. Yleisesti jos aiheesta löytyy innovaatiota tai liiketaloudellista hyötyä niin oma tuotos voidaan nähdä elossa ja hyödynnettävänä tulevaisuudessa ihan asiakasympäristöissä.  Digian tarjoama on niin laaja, että aiheita löytyy palvelumuotoilusta softan kehitykseen. Hyvän idean omatessaan kannattaa ehdottaa suoraan yritykselle aihettaan.

New Call-to-action


rekrytointi   API   uratarina


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi