Digiarjen sankari: Harri Verho päätyi integraatioiden pariin akatemian kautta

integraatio Työskentely Digialla

rekrytointikuvia-2021-web-188

Digiarjen sankarit -blogisarjassa kurkistetaan digialaisten arkeen ja tarinoihin. Järjestelmäkehittäjä Harri Verho päätyi Digialle integraatioakatemian kautta. Akatemiassa integraatioita opeteltiin teorian ja käytännön kautta Digian asiantuntijoiden johdolla.  

VerhoHarri_blogi

Aika opetella uusia taitoja

"Takana oli pitkä ura Nokialla ja Microsoftilla kännykkäteollisuuden parissa, kun Microsoft ilmoitti, että kännykkäbisnes loppuu syksyllä 2016. Tuli siis aika vaihtaa työnantajaa. Samalla se tarkoitti myös muutosta uraan – oli opittava ja omaksuttava uutta. 

Syksyllä ja talven aikana tuli käytyä muutamalla Java/HTML -osaamista virkistävällä kurssilla, kun huomasin Digian tarjoavan integraatio-osaamisen tiimoilta tiivistä pakettia. Tein ja lähetin hakemukseni, ja pian huomasinkin olevani kurssilla. 

Kurssi oli intensiivinen ja rankka, mutta palkitseva – tutustuimme IBM:n DataPoweriin ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin saaden samalla tuntumaa millainen integraatiomaailma on. On pakko sanoa, että aiempi käsitykseni tuli rakennettua uudestaan, integraatioiden mahdollisuudet ja pelikenttä osoittautui laajemmaksi ja haastavammaksi kuin olin ajatellutkaan.

Mielenkiintoisia projekteja ja laaja kirjo teknologioita

Integraatioakatemian jälkeen sain kutsun haastatteluihin ja lopputulema oli, että työt alkoivat maaliskuussa 2017. Opin samalla, että Digialla on todella laaja osaaminen integraatioalueella. Kun minulle tarjottiin töitä joko Mulen tai Oraclen integraatiotuotteiden parissa, tajusin, että IBM:n DataPower on vain yksi tuote paletissa. Valinta osui Oracleen ja työ alkoi uuden tuotteen ja uuden asiakkaan parissa. Kevät ja kesä menivät tuotetta opiskellessa ja tukitehtäviä hoitaen. 

Syksyllä asiakas pyysi meiltä apuja uuden tuotteen evaluointiin ja lähdin tuohon projektiin mukaan.  Samalla tarjoutui tilaisuus siirtyä muutoinkin tukemaan asiakkaan arkkitehtuurin ja työtapojen kehitystä. Niinpä syksyn ja talven mittaan tehtävät olivat muokkaantuneet uuteen uskoon Digialla tarjoutuneiden mahdollisuuksien tiimoilta. Nyt kesällä mukaan ovat tulleet tietoturva-asiat, joiden parissa olin jo aikaisempien työnantajieni palveluksessa työskennellyt. 

Polkuni Digialla on rakentunut pohjautuen akatemiassa opitun päälle – integraatiot ja niiden hallinta ovat ydinasioita nykyisissäkin tehtävissäni.

Polkuni Digialla on rakentunut pohjautuen akatemiassa opitun päälle – integraatiot ja niiden hallinta ovat ydinasioita nykyisissäkin tehtävissäni. Tuntuu siltä, että tällä alueella on nyt tapahtumassa isoja muutoksia sekä kaupallisten että OS -tuotteiden alueella. Tämän vuoksi alueesta kiinnostuneita ihmisiä tarvitaan tukemaan kasvua."

New Call-to-action


integraatio   Työskentely Digialla

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa