Digiarjessa-blogi

Digiarjen Sankari: Pasi Hakosta kiehtoo uuden oppiminen ja syvällinen toimialan ymmärtäminen

Digia Oyj8. marraskuuta 2017

Digiarjen Sankarit -blogisarjassa saamme kurkistaa työntekijöidemme digiarkeen. Tässä kirjoituksessa projektipäällikkönä työskentelevä Pasi Hakonen kertoo monipuolisesta urapolustaan Digian sisällä.

Pasi Hakonen.jpg

Tulin Digialle alkuvuodesta 2014. Koulutukseltani olen materiaalitekniikan diplomi-insinööri, ja siirryin Digialle venttiiliteollisuudesta. Olen siis alanvaihtaja, vaikkakin IT-ala on kiinnostanut minua pienestä pitäen. Unelmaa tavoitellessani hain Digialta Junior Integraatio-osaajan paikkaa. Tekninen osaamiseni ei vielä tuolloin ollut riittävää, mutta pääsin silti taloon sisälle oppimaan. Osaamiseni lähtikin kehittymään vauhdilla, ja pääsin etenemään melko rivakasti haastavampiin tehtäviin.

Ensimmäinen oma projektini liittyi Digian omaan Tempus-tuotteeseen. Sen jälkeen urapolkuni on vienyt moniin uusiin haasteisiin, ja olen ehtinyt moneen mukaan. Välillä olen toiminut scrum masterina ja erään integraatioprojektin päällikkönä. Digialla eri asiakasprojekteissa muodostunut metsäteollisuuden osaamiseni on vienyt minut myöhemmin uudelleen Tempuksen pariin. Projektissa toimialaymmärryksestäni oli erityistä hyötyä asiakasta palvellessamme.

Syvällinen ymmärtäminen toimialasta kiehtoo

On todella kiehtovaa päästä tutustumaan kulissien taakse eri toimialoilla. Tällä hetkellä toimin integraatioprojektissa sosiaali- ja terveysalalla, ja ennen tätä olen päässyt näkemään metsä- ja energiateollisuuden toimialat. Ymmärrys on lisääntynyt huimasti, ja on todella mielenkiintoista kehittää jatkuvasti osaamistaan myös toimialaymmärryksen näkökulmasta. Omaa työtäni motivoi se, että pääsen vaikuttamaan tekemälläni työllä isompiin asioihin.

Nykyisessä tehtävässäni saan olla lapsuudenhaaveeni mukaisesti kädet savessa teknologian parissa. Käytössämme on Mulesoft-teknologia, johon olen nyt reilun puolen vuoden ajan intensiivisesti perehtynyt. Teknologia pohjautuu OpenSourceen, ja on käyttäjän näkökulmasta hyvin ystävällinen. Puolivuotinen Mulesoftin parissa on ollut hyvin antoisa.

Tiimi saanut vapautta ja vastuuta, yksilöt mahdollisuuksia kasvuun

Integraatiotiimimme nykyisessä projektissa on nuori. Olemme saaneet kasvaa ja kehittää osaamistamme yhteistyössä, ja autamme paljon toisiamme. Työkaverin auttaminen on myös itselleni tärkeää, ja se tuo hyvää fiilistä. Lisäksi saamme arvokasta tukea toiselta projektiporukalta, jonka osana myös toimimme.

Koska tiimimme on nuori ja pieni, olemme pystyneet itse määrittelemään, millä tavoin teemme asioita. Käytössämme on ketterät menetelmät, ja olemme koko ajan kiinnostuneita toistemme tekemisestä oppimisen näkökulmasta. Olemme saaneet vastuuta ja vapautta tehdä asioita oikein ja fiksusti. Se on mahdollistanut kasvua kaikille tiimimme jäsenille.

Digia on työnantajana tarjonnut hyvät mahdollisuudet henkilökohtaiseen kasvuun ja kehittymiseen. Itselleni liikkuvaisuus projektista toiseen on sopinut hyvin. Olen oppinut paljon ja saanut paljon läheisiä kollegoita.

Ihmiset antoisinta työssä

Koen, että Digia on myös joustava työnantaja. Muutin Helsingistä Tampereelle, ja työt seurasivat sujuvasti perässä. Esimies oli järjestänyt kaiken niin, että sain jatkaa Tampereen toimistolla siitä, mihin jäin Helsingissä.

Jotain erityisen hyvää Digiassa on, ja siitä kertoo mielestäni paluumuutto. Ihmiset käyvät kokeilemassa välillä työskentelyä muissa firmoissa, mutta monet tulevat myöhemmin takaisin tänne. Uskon, että ihmiset ovat yksi hyvin tärkeä ja antoisa asia paitsi itselleni, myös muille. Digialla on kulttuuri, jossa on kiva tehdä töitä. Myös vapaa-ajalla on halutessa mahdollisuus kaikennäköiseen positiiviseen yhdessä tekemiseen.

Digiarjen Sankarina supervoimani on… ihmisten kuunteleminen ja hyvän hengen luominen ympärilleni. Saan eniten iloa työstäni kun pystyn auttamaan toisia ihmisiä heidän työnsä tai ongelmiensa kanssa. Silloin koen saaneeni jotain konkreettista aikaiseksi.

En voisi elää ilman… perhettä ja ystäviä. Ihminen tarvitsee tukea välillä niin arjessa kuin juhlassakin.

Fakta, jota ette tiennyt minusta ennen tätä… Meillä on vaimon kanssa tapana vuoron perään ehdottaa uusia yhteisiä harrastuksia, ja toisen tulisi mahdollisimman avoimin mielin lähteä mukaan ainakin kokeilemaan harrastusta. Tämän myötä olen ollut mukana opettelemassa niin kirkkokuorolaulua, pienoispistooliammuntaa, avantouintia, neulomista kuin italian alkeitakin.

New Call-to-action


rekrytointi   uratarina


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi