← Pääsivulle

Digiarjen sankari: Tilda Oksanen siirtyi hallintotieteistä integraatiokehittäjäksi Dell Boomilla

Digia Oyj4. toukokuuta 2018

Digiarjen sankarit -blogisarjassa kurkataan digialaisten arkeen. Tällä kertaa Tilda Oksanen kertoo, miten urapolku johdatti hallintotieteen maisterin integraatiokehittäjäksi Digialle. Lue Tildan mietteitä siitä, millaista on Dell Boomi -integraatioalustalla työskentely ja millaista oli osallistua Boomi World Tour -tapahtumaan Lontoossa.

 tilda

 

Olen koulutukseltani hallintotieteiden maisteri, toisin sanoen virkamies. Sanan mahdollisesti kankeasta soinnusta huolimatta miellän itseni monipuoliseksi generalistiksi, joka ei pelkää poistua mukavuusalueensa ulkopuolelle.

IT-ala on aina viehättänyt minua sen ongelmanratkaisullisen fokuksen vuoksi. Minulla oli jonkun verran harrastuneisuutta alalta, joten valmistuttuani pidin toiveikkaasti silmäni auki kiinnostavien työpaikkojen varalta. Sattumalta kävikin niin, että kiinnostava työpaikka tuli vastaan juuri oikealla hetkellä. Kun minulle tarjottiin mahdollisuutta työskennellä integraatioiden parissa Dell Boomi -teknologiaa hyödyntäen, päätin ottaa ammatillisen riskin, jota ilokseni en ole joutunut katumaan.

Integraatiot mahdollistavat yritysten voimavarojen tehokkaan kohdistamisen. Parhaimmillaan omalla työpanoksellaan pääsee siis tarjoamaan asiakkaalle kokonaan uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Arvostan hyvin optimoituja prosesseja, ja minusta on ilo käyttää palveluita, joiden toteutus on mietitty loppuun asti. Kun henkilötyötuntien arvo tunnustetaan, eikä työpanosta haaskata automatisoitavissa oleviin toimintoihin, sekä yrityksen työntekijän että asiakkaan tyytyväisyys kasvaa. Juuri tämän takia pidän integraatioiden parissa työskentelystä. Integraatiot mahdollistavat yritysten voimavarojen tehokkaan kohdistamisen. Parhaimmillaan omalla työpanoksellaan pääsee siis tarjoamaan asiakkaalle kokonaan uudenlaisia liiketoimintamahdollisuuksia.

Digialle päädyin töihin yrityskaupan yhteydessä. Olin viihtynyt erinomaisesti pienessä firmassamme, joten muutos tietenkin hieman jännitti. Henkilöstöön liittyvät järjestelyt ovat kuitenkin omasta perspektiivistäni sujuneet kitkattomasti: Työt ovat jatkuneet melko samaan tapaan kuin ennen, ja tarvittava ammatillinen tuki on yhä käden ulottuvilla. Suurin ero entiseen lienee toistaiseksi se, että työkavereita on tullut muutama lisää, ja kahvia ei ole tarvinnut alkaa keittää aamuisin.

It’s like playing a video game

Dell Boomista ei oikein voi puhua mainitsematta kolmea sanaa: monipuolisuus, joustavuus ja helppous. Dell Boomi koostuu moduuleista, joita voidaan ottaa helposti käyttöön tai pudottaa pois asiakkaan muuttuvien tarpeen mukaan. Tämä tekee Boomista asiakkaan tarpeisiin helposti räätälöitävän ja skaalautuvan.

Integraatiossa tapahtuvien transaktioiden määrällä ei ole hinnoittelun kannalta merkitystä, ainoastaan sillä kuinka moneen järjestelmään Boomi on liitetty. Tämä tekee Boomin hinnoittelusta joustavan ja helposti ennustettavan. 

Integraatiokehittäjänä olen henkilökohtaisesti ollut yllättynyt siitä, kuinka monipuolisiin käyttötarkoituksiin Boomin ydintoiminto Atomsphere taipuu. Monipuolisuudestaan huolimatta Boomia on drag & drop -käyttöliittymänsä ansiosta yksinkertaista käyttää. Käyttöliittymä on Boomissa intuitiivinen ja käytettävyyden kannalta pitkälle mietitty. Kehittäjän näkökulmasta tämä tarkoittaa sitä, että integraatioita on helppo kehittää ja ylläpitää. Kuten kollegani leikkisästi totesi: ”It’s like playing a video game”. Dell Boomi tarjoaa kehittäjille ja arkkitehdeille suunnatut ilmaiset koulutuskurssit, jotka läpikäymällä on helppo päästä Boomin käyttöön kiinni. Dell Boomilla on myös oma yhteisönsä, josta hyvin usein löytyy käsillä olevaan kysymykseen vastaus. Yhteisössä pystyy myös äänestämään kehitysideoita Boomiin.

Asiakkaan näkökulmasta Boomi on havainnollistava, ja sitä on miellyttävää demota: Visuaalisen käyttöliittymän ansiosta asiakkaan on helppo seurata liikkuvaa dataa vaihe vaiheelta.

Boomi World Tourilta uutta näkökulmaa

Osallistuin huhtikuussa Boomi World Tour -tapahtumaan Lontoossa. Tapahtuma oli erityisesti Euroopassa Boomin parissa työskenteleville ja Boomin käyttöönottoa suunnitteleville yrityksille suunnattu koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Boomi World Tourilla esiteltiin Boomin moduuleja, tulevaisuudennäkymiä ja asiakascaseja.

Arjen pyörityksessä jää helposti tuijottamaan putkinäköisesti sitä, mitä on juuri sillä hetkellä tekemässä. Teki hyvää ottaa etäisyyttä juoksevaan työhön ja pohtia yleisellä tasolla, mitä mahdollisuuksia Boomi tarjoaa ja miten näitä mahdollisuuksia voisi hyödyntää omassa työssä. Oli mielenkiintoista nähdä, mitä asioita Boomin kehityksessä painotetaan tällä hetkellä. Dell Boomissa on paljon toiminnallisuuksia, joiden kehittämiseen käytetään tällä hetkellä runsaasti resursseja. Erityisesti API Management, että Boomi Flow -moduulit ja niiden kehitystrendit herättivät tapahtumassa keskustelua.

Henkilökohtaisesti koin erityisen antoisaksi asiakascaset, joissa esiteltiin, mitä toiset yritykset ovat saaneet aikaan Dell Boomilla. Oli myös mukava huomata, että muutamat Boomiin toivomani ominaisuudet ovat tällä hetkellä kehityksen alla. Ammatillisen kehityksen kannalta oli myös hyödyllistä päästä miettimään, mitä asioita olisi hyvä opetella ja toisaalta sitä, mitä itse haluaisi oppia tekemään Boomilla.

Uskon työtyytyväisyyden muodostuvan sopivasta sekoituksesta osaamisen tunnetta ja toisaalta oman osaamisen ylittävistä haasteista. Tällä hetkellä suunnitelmani liittyvät pitkälti Boomin parissa työskentelyyn. Toivon pääseväni sekä syventämään että laajentamaan Boomi-osaamistani kiinnostavien asiakasprojektien parissa. Toivon myös Digian oman Boomi-osaajien joukon kasvavan, jotta firman sisäinen kollegiaalinen tuki vahvistuu ja monipuolistuu.

Lue myös Isto Kaitosaaren ja Martin Helinin koottu kirjoitus Boomi World Tourin annista >>

Sekä Iston aiempi blogaus "Integraatiot pilvessä - teknologiaesittelyssä Dell Boomi" >>

New Call-to-action

 


integraatio   kulttuuri   uratarina

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi