Digiarjessa-blogi

Digiarjen Sankarin tarina: Integraatiotaitaja Tommi Säiläkivi liputtaa itseohjautuvien tiimien puolesta

Digia Oyj22. kesäkuuta 2017
placeholder_200x200

Digiarjen Sankarit -blogisarjassa saamme kurkistaa työntekijöidemme digiarkeen. Sarjan ensimmäisessä osassa Tommi Säiläkivi kertoo, miksi työ integraatioiden parissa innostaa.

tommi-säiläkivi.jpg

Olen Tommi Säiläkivi, ja olen jo konkari digialainen, sillä ensi talvena tulee täyteen 18 vuotta Digian ja sen edeltäjien palveluksessa. Välillä tosin kävin muualla töissä, mutta kiinnostavat projektit, tuttu tiimi ja mukava työskentelykulttuuri vetivät takaisin tänne.

Olen työskennellyt koko Digia-urani ajan monipuolisesti erilaisten Microsoft-teknologioiden parissa. Aiemmin toimin arkkitehtinä yritysjärjestelmien parissa. Nyt olen työskennellyt 1,5 vuoden ajan integraatioalueella integraatioasiantuntijan ja ratkaisuarkkitehdin roolissa.

Osaaminen ja työkuorma jakautuvat tasaisesti itseohjautuvissa tiimeissä

Parasta integraatioyksikön toiminnassa on mielestäni itseohjautuvat tiimit. Tiimi itse päättää, miten sellaiset asiat hoidetaan, jotka eivät suoraan liity asiakkaan päätösvaltaan. Töitä hallinnoidaan läpinäkyvän järjestelmän avulla, jolloin kuka tahansa tiimin jäsen pystyy ottamaan työn alle jonossa olevia tehtäviä. Tavoitteena on, että kaikki tiimin jäsenet tuntevat hyvin asiakkaan toimintaympäristön ja ratkaisut. Silloin henkilökriittisyys vähenee, työkuorma jakautuu tasaisemmin ja työntekijät oppivat jatkuvasti toisiltaan. Tämä on luonnollisesti myös asiakkaan edun mukaista. Vaikka maailma ei ole vielä tämän työskentelytavan suhteen valmis, se on silti iso syy, miksi hakeuduin näihin tehtäviin.

Tällä hetkellä työskentelen kuitenkin hyvin itsenäisissä tehtävissä kiinnostavassa asiakasprojektissa. Osa työstä tehdäänkin asiakkaan tiloissa yhteistyössä asiakkaan IT-organisaation ja muiden kumppanien kanssa. On palkitsevaa toimia tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa, ja nähdä asiakkaan tyytyväisyys, kun asiat etenevät luvatusti.

Palat loksahtavat paikoilleen Microsoftin tuotteilla

Integraatioratkaisujen parissa työskentely on mielestäni innostavaa ja mielenkiintoista. Tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa selkeitä, hallittavia ja mahdollisimman yksinkertaisia ratkaisuja. Kuten palapelin palat, integroitavat osapuolet ovat osaavalle asiantuntijalle useimmiten selkeästi tunnistettavissa, ja ongelmanratkaisu liittyy palojen onnistuneeseen ja hallittuun yhdistämiseen.

Olen toiminut käytännössä koko työurani Microsoft-teknologioiden parissa. Jo toista vuosikymmentään vahvasti porskuttavan ”työhevosen” BizTalk Serverin rinnalle ovat integraatioalueella viime aikoina nousseet Microsoftin Azure-pilvialustan tarjoamat työkalut.

Henkilöstön hyvinvointi huomioidaan

Olen ollut Digialla pitkään, ja on hienoa nähdä, että firma menee hyvään suuntaan eteenpäin monessa asiassa. Myös brändimme on kehittynyt ja tunnettuus lisääntynyt. Tärkeintä mielestäni on kuitenkin oman tiimin hyvä henki ja auttavainen ilmapiiri. Ja myös se, että henkilöstön hyvinvointiin kiinnitetään Digialla paljon huomiota.

Ystäväkirja:

Digiarjen Sankarina supervoimani on… looginen lähestymistapa asioihin. Asioiden jäsentämisen taidot ovat vahvuuteni. Myös parinkymmenen vuoden kokemus tältä alalta tuo näkemyksellisyyttä.

En voisi elää ilman… perhettäni, eli 2-vuotiasta tytärtäni ja vaimoani.

Fakta, jota ette tiennyt minusta ennen tätä…  Työpaikan ja kodin ulkopuolella minut löytää todennäköisimmin Tavastian salin perältä. Tosin perheen perustaminen on aika paljon häirinnyt keikoilla käymistä.

 

New Call-to-action


rekrytointi   uratarina


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi