Kesä käynnistettiin Digian Summer Boost -virtuaalitapahtumassa

Työskentely Digialla

digia-summer-boost-blogiteksti-kuva

Näin poikkeusaikana 1300 digialaisen kokoontuminen fyysisesti yhteen paikkaan olisi mahdotonta. Siispä tämän vuoden kesän aloittajaiset, Digian Summer Boost -tapahtuma, järjestettiin digiarjen mukaisesti virtuaalisesti. Iltaan kuului hyvää musiikkia, naurua, eväiden napostelua, villejä tarinoita sekä yksi rikkoutunut hammaskin. Eli kaikkea mitä hyviin juhliin pitääkin kuulua!

Erillään, mutta silti yhdessä

Summer Boost -tapahtumassa pääsimme nauttimaan muun muassa etukäteen jokaiselle toimitetuista naposteltavista, hyvästä musiikista, sekä Ali Jahangirin stand-upista. Pääsimme myös kuulemaan mielenkiintoisia kuvauksia Digialla meneillä olevista kehitysprojekteista pallon potkimisen yhteydessä. Yritäpä kertoa Digialla tehdystä vastuullisuustyöstä samalla kun yrität päästä tekemään maalia pöytäjalkapallossa. Ei ole helppoa, mutta katsojille varsin viihdyttävää. Mukaan iltaan mahtui myös villejä tarinoita eräiden johtoryhmäläistemme elämästä Kuutamolla-ohjelmaformaatin mukaisesti. Tärkeässä osassa tapahtumaa oli myös digialaisten muistaminen ja illan aikana saimmekin ilon palkita joukostamme tiettyjä henkilöitä ja tiimejä. Tätä kaikkea tapahtumassa siivitti omien Sohvaperunoidemme livekommentit sekä tietenkin kaikkien digialaisten tapahtuman chatin puolella tapahtunut aktiivinen keskustelu, äänestykset ja kommentointi.

Digia Summer Boostia järjestämässä ollut HR Partner, Ida Saastamoinen kertoo mitä ajatuksia tapahtuma herätti. "Digian kesäjuhla on perinteisesti ollut hyvin lähellä hyvien kotibileiden tunnelmaa, ja tietenkin mietitytti miten saada sama fiilis välitettyä virtuaalisesti kotikatsomoihin. Huoli oli kuitenkin turha, ihmiset tekevät aina juhlan. Meidän porukka ilmestyi heti aktiivisesti chattiin kannustamaan toisiaan, ja mielestäni onnistuimme tuomaan ihmiset lähelle toisiaan myös tällä tavalla. Isoin kiitos kuuluu tietysti kaikille digialaisille, jotka heittäytyivät mukaan ohjelmanumeroihin! Saimme tapahtumasta paljon hyvää palautetta jälkeenpäin ja se rohkaisee tekemään vastaavia myös jatkossa. Toki toivomme, että ennen pitkää pääsemme juhlimaan onnistumisiamme myös kasvokkain!” Ja eiköhän sekin hetki pian koita.

"Digian kesäjuhla on perinteisesti ollut hyvin lähellä hyvien kotibileiden tunnelmaa, ja tietenkin mietitytti miten saada sama fiilis välitettyä virtuaalisesti kotikatsomoihin."

Digia Next Level Awards ja muiden muistaminen

Digialaiset ovat avaintekijä menestyksessämme. Järjestimme toukokuussa sisäisesti Digia Next Level Awards -äänestyksen, jossa väkemme pääsi nimeämään erinomaista työtä tehneitä tiimejä ja kollegoita ja näistä ehdotuksista tuomaristona toiminut vertaisjoukko valitsi tämän vuoden voittajat.

”Next Level Awardsin perusidea oli nostaa esille niitä onnistumisia ja asiantuntijoita, joita ei ehkä muuten juhlittaisi talotasolla. Koska meitä on yli 1300, niin arjen onnistumiset jäävät helposti sinne projektitasolle”, kertoo HR Business Partnerimme, Jonna Lehtelä. ”Halusimme herättää henkiin tiimipalkitsemisen mallin, joka on ollut korona-aikana vaikeampaa järjestää, koska emme ole voineet tavata. Huomasimme tässä yhteydessä, että meiltä puuttui talotasoisen yksilöpalkitsemisen malli, niin halusimme ottaa sen tähän toiseksi komponentiksi. Ajatus oli tehdä näkyväksi, kuinka huipputyyppejä meillä on digialla töissä ja jakaa tarinoita kaikkien kuultavaksi.”

Digian kulttuuriperiaatteet ovat ohjenuora, joka määrittää digialaisen tavan toimia arjessa. Siksi onkin tärkeää nostaa esille digialaisia, jotka edustavat näitä periaatteita. Tänä vuonna tiimipalkinnon lisäksi yksilökohtaisia palkintokategorioita oli 5 kappaletta:

 1. Senior Trainee
  digialainen, joka on Senior Trainee-periaatteen ruumiillistuma, kiinnostunut oppimaan uutta ja jakamaan myös oppeja eteenpäin muille
 2. Braveheart
  digialainen, joka toimii rohkeasti eikä pelkää pientä poltetta
 3. Together
  digialainen, jonka kanssa tiimityö on enemmän kuin osiensa summa
 4. Pride & Digian
  digialainen, jonka työn tuloksen takana on ilo seistä
 5. Next Level Superhero
  digialainen.joka edustaa todellista arjen sankaria

”Haluamme tarjota jokaiselle digialaiselle mielenkiintoisia työtehtäviä, hyvän arjen ja oppimisyhteisön. Meille jatkuva oppiminen on, niin tärkeä kulttuuriperiaate, kuin lupaus jokaiselle nykyiselle ja tulevalle digialaiselle,"

Digian kulttuuriperiaatteet eivät ole vain mieltä lämmittäviä sanoja verkkosivulla vaan niiden pitää näkyä myös jokapäiväisessä tekemisessä ja tavassamme toimia. ”Haluamme tarjota jokaiselle digialaiselle mielenkiintoisia työtehtäviä, hyvän arjen ja oppimisyhteisön. Meille jatkuva oppiminen on, niin tärkeä kulttuuriperiaate, kuin lupaus jokaiselle nykyiselle ja tulevalle digialaiselle. Haluamme taata jokaiselle mahdollisuuden tehdä työtä joustavasti ja säilyttää työelämän ja vapaa-ajan tasapainon”, Jonna selittää. ”Toki on tärkeää myös seisahtua ja juhlia kollegoitamme, kuten DNLA (Digia Next Level Awards) meille opetti. Digialla on ihan huikeita ihmisiä töissä. Meillä myös jaetaan aktiivisesti kiitoksia ja nostetaan esiin onnistumisia sisäiselle Kiitokset kiertoon – Spread the Success -kanavallamme ja kanavan aktiivisuus kertoo, kuinka hienoa työtä meillä tehdään – kollegoita aina auttaen”, hän lisää.

Vaikka kesä on nyt käynnistetty, ei meillä meno hiljene vaan etsimme aktiivisesti uusia digialaisia joukkoomme. Jos koet että voisit edustaa jotakin näistä edellä palkituista kategorioista, käy katsomassa avoimet työpaikkamme ja liity joukkoon!

wit


Työskentely Digialla

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi


Sinua voisi myös kiinnostaa