Kolme tarinaa: Digia Enterprise -asiakkaat muutosmatkalla

toiminnanohjaus Digia Enterprise

rekrytointikuvia-2021-web-188

Muutos on yritystoiminnassa arkea. Toiminnanohjausjärjestelmän on tuettava kehitystä, ei hidastettava tai estettävä sitä. Digia Enterprise -asiakkaat Linkosuo, Inhan Tehtaat ja Hedengren kertovat muutostarinansa.

enterprise-suunnanmuutos.jpg

Yksikään menestyvä yritys ei ole staattinen. Yritys ja sen ympäristö sekä toiminta ja toimintatavat muuttuvat jatkuvasti. Yrityksen arjen prosesseja pyöritetään toiminnanohjausjärjestelmän kautta. Kun arki on tänä päivänä jatkuvaa kehitystä ja muutosta, toiminnanohjausjärjestelmän on pystyttävä reagoimaan näihin muutoksiin.

Monet Digia Enterprise -asiakkuuksistamme ovat pitkäaikaisia, jopa yli kymmenen vuoden taa ulottuvia. Vuosiin mahtuu monenlaisia vaiheita sekä meillä että asiakkaillamme. Kehittäessään omaa toimintaansa asiakkaamme haastavat meitä järjestelmän kehityksessä. Asiakkaidemme kehittyvät tarpeet ovat yksi keskeisimpiä Digia Enterprise -järjestelmän muutosajureita, ja monesti onkin käynyt niin, että yksittäisen asiakkaan tarpeista lähtenyt kehityshanke on tunnistettu yleiseksi asiakastarpeeksi ja tuotteistettu seuraavaan versioon uutena ominaisuutena kaikkien asiakkaiden saataville.

Ja vaikka konkreettiset tarpeet siintäisivät vasta tulevaisuudenvisioissa, järjestelmän on jo lähtökohtaisesti oltava niin joustava ja muunneltava, että voimme luvata asiakkaillemme skaalautuvuutta ja tukea tulevissa yritystoiminnan muutostilanteissa.

Snackseja, veneitä ja kuormia – kolme muutostarinaa

Kolme pitkäaikaista Digia Enterprise -asiakasta asettui edellisessä asiakaspäivässä kameran eteen ja kertoi oman muutostarinansa.

Linkosuo: 80-vuotias perheyritys harppasi perinteisestä leipomotoiminnasta snacks-bisnekseen

Leipomonjohtaja Jarmo Talasrinne kertoo Linkosuon kahdeksan vuoden muutosmatkasta, joka alkoi leivänrei’istä ja on nyt tuonut yrityksen tilanteeseen, jossa yli 80 prosenttia yrityksen valmistuksesta on snacks-tuotteita.

Inhan Tehtaat: ”Veneet ovat nyt kuin autoja” – tuote ja tuotantomalli muuttuivat täysin

Inhan Tehtaiden pääasiallinen toiminta on Busterin ja Yamarin veneiden valmistus. Tietojärjestelmien kehitysjohtaja Tomi Juhola kertoo, kuinka veneet ovat kokeneet aikamoisen muutoksen sen kymmenen vuoden aikana, jolloin yritys on käyttänyt Digia Enterprise -järjestelmää. Muutos näkyy tuotantologiikassa ja koko tuotantofilosofiassa.

 

Hedengren: Uusia palveluita ja läpinäkyvyyttä on kehitettävä myös B2B-maailmassa

Hedengrenillä on juuri otettu uusi toiminnanohjausratkaisu käyttöön ja samalla 11 vanhaa järjestelmää korvattiin yhdellä uudella. Yhtenäisen taustan ansiosta 99-vuotias perheyritys pystyy integroimaan fyysiset ja digitaaliset palvelukanavansa ja kehittämään toimintaansa asiakkaiden suuntaan. Toimitusjohtaja Marek Hintze kuvailee, kuinka varastolta lähtee päivittäin 250 kuormaa, ja asiakkaalle pitäisi pystyä tarjoamaan näkyvyys juuri hänen tilauksensa kulkuun.

”Nämä on kuluttajabisneksessä ihan jokapäiväisiä asioita. Tämäntyyppisiä palvelumuotoja meidän pitää tuoda usealla eri saralla myös B2B-maailmaan”, Hintze kertoo videolla.

 

New Call-to-action


toiminnanohjaus   Digia Enterprise

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi