Digiarjessa-blogi

Ohjelmistokehittäjä: Haluatko tietää, mitä finanssimaailmassa oikeasti tapahtuu?

Ohjelmistokehittäjät ovat tapahtumien keskipisteessä, kun alan sääntely vaatii muuttamaan toimintatapoja, tai kiristyvässä kilpailussa alan toimijat haluavat kehittää asiakkailleen entistä kiinnostavampia uusia palveluita. Siksi Digian finanssialan osaajilta vaaditaan paitsi teknistä osaamista, myös ymmärrystä finanssitoimialasta.

finanssimaailma.jpg

Toimivilla järjestelmillä on tärkeä rooli siinä, että arki ja palvelut rullaavat pankki-, vakuutus- ja finanssialalla kuten pitää. Me Digialla olemme jo lähes 30 vuoden ajan työskennelleet läheisesti finanssialan toimijoiden kanssa ja seuranneet alan kehitystä.

Kotimaisena paikallisena toimijana tunnemme hyvin finanssialan sääntelyn ja reunaehdot Suomessa. Asiakkaat luottavat asiantuntemukseemme kehittää heidän liiketoiminnan keskiössä olevia avainjärjestelmiä. Meistä on aikojen saatossa tullut eräänlaisia finanssialan erikoisjoukkoja tänne Suomeen.

Finanssiala on murroksessa, ja olennainen tekijä on digitalisaatio. Se haastaa alan toimijoita, mutta tuo myös uusia mahdollisuuksia. Myös me Digialla pyrimme jatkuvasti uudistumaan ja kehittämään omaa osaamistamme ja tekemistämme. Suuri osa sitä on muuttaa vallitsevaa kulttuuria: miten saamme hyödynnettyä tietojärjestelmiä siten, että työtä tekevät ihmiset voivat keskittyä niihin asioihin, missä heitä oikeasti tarvitaan?

Mitä ohjelmistokehittäjältä tapahtumien keskipisteessä vaaditaan?

Ohjelmistokehittäjän tehtävässä pääset finanssimaailman kiehtovaan takahuoneeseen näkemään, mitä taustalla tapahtuu. Olet tapahtumien keskipisteessä. Kuulet ensimmäisenä alaa säätelevistä muutoksista, olet toteuttamassa uudenlaisia palveluita ja muuttamassa toimialaa. Nopeutat tiedon käsittelyä, visualisoit tilannetietoa ja helpotat ihmisten arkea. Olet toteuttamassa sellaisia asioita finanssimaailman hämärässä takahuoneessa, mitä Oy Suomi Ab tarvitsee työelämän tehostamiseksi.

Ohjelmistokehittäjänä olet usein keskustelussa teknisistä asioista asiakkaan kanssa ja siten linkki meidän ja asiakkaidemme välillä. Yksinäisen koodaamisen sijaan työ on paljon myös sosiaalista kanssakäymistä: keskustelua, kuuntelemista, viestintää, sosiaalista älykkyyttä, huolenpitoa. Ohjelmistokehittäjän työ on palveluammatti, jossa sosiaaliset taidot ovat avainasemassa. Tuotat tietoa projektipäälliköille ja asiakasvastuuhenkilöille, jotta ymmärrämme asiakkaan arkea yhä paremmin.

Kasvumme jatkuu, ja rekrytoimme uusia osaajia. Oletko kiinnostunut paikasta nopeasti muuttuvan finanssimaailman keskiössä?

New Call-to-action


finanssiala   rekrytointi


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi