Senior Trainee: Heidi, Laura ja Suna pääsevät työssään yhdistämään ihmiset ja digitalisaation

Työskentely Digialla uratarina

kuva-wit

Senior Trainee -blogisarjassa kurkataan digialaisten arkeen ja tarinoihin. Tällä kertaa analytiikan parissa työskentelevät Heidi ja Laura sekä integraatio- ja API-liiketoiminnassa työskentelevä Suna kertovat omasta työstään ja kannustavat yhä useampia naisia pohtimaan IT-alaa mahdollisena uravaihtoehtona.   

"Tärkeintä on oppia oppimaan ja pysyä uteliaana uudelle"

Laura Peltonen työskentelee Digialla senior-teknologiakonsulttina datan ja analytiikan parissa. Hän korostaa, että IT-alalla diversiteetti on rikkaus. IT-alalla voi työskennellä erilaisissa rooleissa, ja väyliä IT-alalle on monia.  

”Helsingin Sanomat julkaisi pari viikkoa sitten artikkelin, jonka mukaan koulutusalavalinnat jakautuvat Suomessa sukupuolen mukaan voimakkaammin kuin muissa OECD-maissa keskimäärin. Vaikka suomalaiset tytöt pärjäävät PISA-tutkimuksissa erittäin hyvin matematiikassa ja luonnontieteissä, jatko-opinnot kyseisillä aloilla eivät vedä. Hyvä uutinen kuitenkin on, että teknistieteellinen koulutus on vain yksi väylä IT-alalle.

Itse näen, että IT-ala on herännyt tekemään aidosti töitä sen eteen, että ei tule sulkeneeksi potentiaalisia osaajia ulkopuolelleen. Sukupuoli on toki vain yksi dimensio diversiteetissä. Sukupuolten väliseen tasa-arvoon panostaminen johtanee kuitenkin väistämättä huomaamaan myös muut tasa-arvon ja monimuotoisuuden aspektit.

Sukupuoli on toki vain yksi dimensio diversiteetissä. Sukupuolten väliseen tasa-arvoon panostaminen johtanee kuitenkin väistämättä huomaamaan myös muut tasa-arvon ja monimuotoisuuden aspektit.

Minua viehättää työssäni asiakeskeisyys. Asiantuntemus, taito toteuttaa toimivia ratkaisuja ja kyky perustella asiat ovat olennaisia asioita asiakkaiden kanssa työskennellessä. Pidän myös ajatuksesta, että jälkeeni jää jotakin konkreettista, jota olen rakentanut omin käsin.

IT-alalla on hyvin monenlaisia tehtäviä ja rooleja: visuaalisia, teknisiä, johtavia, suorittavia, konsultoivia, ja niin edelleen. Mielestäni Digian slogan ”Meillä jokainen on Senior Trainee” kiteyttää osuvasti, että tärkeintä on oppia oppimaan ja pysyä uteliaana uudelle.”

"Monimuotoisuus tuottaa yritykselle arvoa"

Heidi Rouhiainen on tuore digialainen, hän on työskennellyt Digialla muutaman kuukauden liiketoimintakonsulttina projekti- ja palvelupäällikön tehtävässä. 

”Olen viihtynyt Digialla erittäin hyvin, täällä on hyvä tekemisen meininki ja mukavia työkavereita. Erityisen iloinen olen ollut tavasta, jolla Digialla kannustetaan itsensä kehittämiseen ja jatkuvaan oppimiseen. Digialla tekeminen on monipuolista ja jokainen pääsee muokkaamaan roolistaan itselle sopivan omien kompetenssien ja kiinnostuksen mukaan. Projekteissa toimitaan monimuotoisissa tiimeissä ja teknisissä rooleissa on niin naisia kuin miehiäkin.

Olen toiminut lähes kymmenen vuotta datavetoisissa markkinoinnin projekteissa kahdessa eri mediatalossa projekti- ja tuotannonjohdollisissa rooleissa. Aikoinaan dataan ja eri datalähteisiin pohjautuvat projektit sytyttivät kipinän lähteä vielä syventämään osaamista tietojärjestelmätieteen maisteriohjelmaan informaatioteknologian tiedekuntaan. Tämä osaltaan myös ohjasi vahvemmin IT:n pariin. On tärkeää, että ennakkoluuloja murretaan ja naisia rohkaistaan IT-alalle. Ala tarvitsee monimuotoisuutta niin erilaisten ihmisten että toimialaosaamisen suhteen. Menestyvä yritys muodostuu kokonaisuudesta erilaisia ihmisiä niin iän, sukupuolen, kompetenssien kuin heidän taustojensakin osalta. Monimuotoisuus tuottaa yritykselle arvoa.

On tärkeää, että ennakkoluuloja murretaan ja naisia rohkaistaan IT-alalle. Ala tarvitsee monimuotoisuutta niin erilaisten ihmisten että toimialaosaamisen suhteen. Menestyvä yritys muodostuu kokonaisuudesta erilaisia ihmisiä niin iän, sukupuolen, kompetenssien kuin heidän taustojensakin osalta. 

Women in Tech on hyvä esimerkki yhteisöstä, joka kokoaa yhteen IT-alan ammattilaisia ja teknologiasta kiinnostuneita tarjoten kohtaamispaikan teknologia-alan naisille. Se antaa näkemyksiä teknologiabusineksen ajankohtaisiin teemoihin ja mahdollistaa verkostoitumisen. Hienoa, että Digia on myös osa tätä verkostoa.”

"Työmme tulee valmiiksi, mutta me emme"

Suna Koljonen toimii Digialla Integraatio ja API-liiketoiminnassa konsulttina ja team leadina kahdelle tiimille sekä vastaa Women in Tech -asian edistämisestä organisaatiossa.

”Minun arkeni koostuu ihmisistä ja vuorovaikutuksessa olemisesta asiakkaiden ja talon muiden henkilöiden kanssa. Se on työssäni mahtavinta! Minulla on kaksi upeaa tiimiä, jotka ovat täynnä loistavia persoonia. Heidän kanssaan on ilo työskennellä joka päivä ja voin tuntea suurta ylpeyttä tiimeistäni. Johdettavani ovat teknisiä arkkitehtejä tai kehittäjiä. Pidän myös siitä, että tiimini on kansainvälinen. Diversiteetti työelämässä on tärkeää. Digitalisaatiossa asioita on mietittävä monelta erilaiselta kantilta. Pyrin toimimaan myös valmentavana johtajana tiimilleni. Uskon vakaasti tiimityön voimaan. Yhdessä olemme vahvempia kuin yksilöinä olisimme.

Diversiteetti työelämässä on tärkeää. Digitalisaatiossa asioita on mietittävä monelta erilaiselta kantilta. Uskon vakaasti tiimityön voimaan. Yhdessä olemme vahvempia kuin yksilöinä olisimme.

Konsultoin asiakkaita digitalisaation mahdollisuuksista esimerkiksi API-taloudesta tai ekosysteemeistä sekä teen presales-työtä. Olen myös rakentamassa uusia palveluita ja tarjoamaa Digialle. Näitä ovat olleet kognitiiviset palvelut mm. chatbotit ja tekoälyhankkeet. Välillä laitan päähäni projektipäällikön hatun. Pidän vaihtelevista tilanteista ja vauhdikkaista päivistä.

Olen myös jatkuvan oppimisen polulla. Digia tarjoaa minulle mahdollisuuksia kasvaa asiantuntijana, johtajana sekä henkilönä. Olen osallistunut kursseille ja koulutuksiin. Mieleeni on jäänyt ehkä eniten DevOps-kurssi ja coachaus-opinnot. Meillä talossa jokainen on senior trainee. Työmme tulee valmiiksi, mutta me emme. Jokainen päivä on mahdollisuus oppia jotain uutta ja jakaa oppimistaan muille digialaisille. Sharing is caring."

wit


Työskentely Digialla   uratarina

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi