← Pääsivulle

Turvallisempi loma 112 Suomi -sovelluksen avulla

Digia Oyj22. kesäkuuta 2016

112 Suomi on Digian kehittämä mobiilisovellus soittajan hätäpaikannukseen. Sovelluksen avulla pelastajat löytävät pulaan joutuneen kansalaisen helpommin.

112_suomi.jpg

Lomakaudella suomalaiset rentoutuvat mielellään luonnossa. Jos hätätilanne yllättää, avun saantia helpottaa huomattavasti, jos hätäkeskukseen soittaja tietää tarkasti sijaintinsa.

Siksi ennen lomanviettoa älypuhelimeen kannattaa ladata 112 Suomi -sovellus, joka paikallistaa avuntarvitsijan hätäpuhelun yhteydessä.

112 Suomi -mobiilisovellus on integroitu Hätäkeskuslaitoksen järjestelmiin. Näin hätäkeskuspäivystäjä saa automaattisesti tiedon soittajan sijainnista, kun hätäpuhelu soitetaan sovelluksen kautta.

Sijainti on kriittinen – kaksi esimerkkiä

Kokosimme viime kesäkuussa viisi tapaa, miten 112 Suomi -sovellus voi helpottaa ja nopeuttaa avunsaantia hätätilanteessa.

Hätäkeskuslaitos on julkaissut sivuillaan kaksi tapausta, joissa 112 Suomi -sovellus on nopeuttanut ja auttanut pelastustöitä.

Lenkkeilijä eksyi kansallispuistoon ja soitti hätäkeskukseen. Hätäilmoituksen vastaanottanut päivystäjä pyysi päivystäjä lenkkeilijää lataamaan puhelimeen 112 Suomi -sovelluksen ja soittamaan uudestaan hätänumeroon sen avulla. Näin sijainti saatiin selville ja lenkkeilijä voitiin ohjata takaisin polulle.

Paikannus on tärkeää myös auto-onnettomuustilanteessa, koska harva autoilija osaa kertoa tarkan sijainnin tutullakaan tiellä. Tämän huomasi autoilija, joka törmäsi peuraan kotimatkallaan.

Lataa sovellus mukaan lomalle

Viime kesäkuussa julkaistua sovellusta on ladattu jo noin 530 000 kertaa. Sovelluksen kautta soitettujen puheluiden määrä on myös kasvanut jatkuvasti. Toukokuussa 2016 soittoja tehtiin jo 2 626. Yhteensä sovelluksen kautta on soitettu hätäkeskukseen yli 15 000 kertaa.

Lataa 112 Suomi -sovellus tästä:

112 suomi

 


112 Suomi


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi