Digiarjessa-blogi

Tuoreimmat kuulumiset Boomi World 2018 -tapahtumasta - Dell Boomi uudistuu täysin

Dell Boomi on omien sanojensa mukaan keksinyt iPaaSin (integration platform as a service) ja on nyt määrittelemässä sen uudestaan – tervetuloa iPaaS 2.0! Onko sanojen takana vipua vai ollaanko buzzword-markkinoissa luomassa vain uutta hypeä? Kävimme kollegani kanssa Las Vegasissa Boomi World 2018 -tapahtumassa 5.-7.11. ottamaan tästä selvää.

boomi-world-2018-3

Boomi on moderni edelläkävijä iPaaS-markkinoilla, tämä on selvä. Tämä on todettu esimerkiksi Gartnerin tutkimuksessa, kuin myös aiemmissa kirjoituksissani Boomista tai Boomi World Tour London -tapahtumasta. Boomi World 2018 -tapahtumassa marraskuun alkupuolella Boomi tarjoili mielenkiintoisia uudistuksia. Käydään läpi, mitä uutta on Boomi-alustaan luvassa.

Parannuksia API-hallintaan  

Boomin API Management nousee kilpailijoidensa tasolle. Boomin API-hallinta on ollut hiukan tynkä ja tähän on odotettu jo pitkään uudistuksia. Ensi vuoden ensimmäiselle kvartaalille luvattiin isoja parannuksia Boomin API Managementtiin (Boomi-termein Mediate-moduuli). Räätälöitävä development -portaali ja API Gateway tulevat samalla tukien myös muiden APIen julkaisua alustan kautta.

boomi-world-2018

Connect Now

Boomin Connect Now on koneoppimiseen ja Boomi-yhteisöön perustuva teknologia, joka tekee integraatioita out-of-box käden käänteessä. Live-demossa Boomin CPO Steve Wood näytti kuinka integraatio SAPin ja Salesforcen välillä tehdään alle kolmessa minuutissa. Tällainen lähestyminen perustuu toki vahvoihin oletuksiin, valmiisiin malleihin ja toimii parhaiten vain isoimpien (pilvi)palveluiden integraatioihin, mutta pohja on toimiva ja täysin edelleen muokattavissa. Toimintoa voi myös opettaa oman organisaation tarpeisiin ja vaikkapa julkaista näitä ns. integration packeja yhteisön käyttöön.

Termi citizen integrator on vielä odottanut lunastajaansa, mutta Boomi tuo Connect Now-teknologialla tähän uuden näkökulman. Ideana on, ettei integraation tekijän tarvitse enää olla erityinen integraatioasiantuntija tai kehittäjä. Business analystin pitäisi pystyä domain-tuntemuksellaan luomaan valmiita integraatioita – ainakin teoriassa.

Connect Now ei ole pelkästään templaattikirjasto, vaan asiakkaan omaan ympäristöön sopeutuva koneälysovellus, joka ei nukahda ensimmäiseen askeleeseen. Kaikissa integraatiokehityksen vaiheissa tämä ”clippy 2.0” osaa ehdottaa vaihtoehtoja mm. tehokkuuteen, tietoturvaan ja prosessin kuvaukseen. Vähän samaan tapaan kuin kehittyneet IDE:t ovat tehneet jo vuosia koodareille, mutta perustuen miljooniin integraatiomäärityksiin, joita Boomilla on käytössään koneen aivoituksissa.

Aiemmin vastaavaa koneoppimista käytettiin hyvällä menestyksellä Boomin Suggest -toiminnossa, joten odotukset voidaan nostaa korkealle Connect Nowlle!

Tiiviimpää tiimityöskentelyä ja DevOpsia

Projekti-käsite on mielenkiintoinen ja hyödyllinen lisä Boomi-työkalustoon. Boomi on alusta alkaen ollut web-pohjainen ja matalan kynnyksen integraatiokehitystyökalu. Projekteilla integraatiokehitystä voidaan ohjata tuottavammin Boomi-tiimien kesken. Projektilla on oma työtila ja ihmiset voivat osallistua projektiin eri rooleissa (määrittelijä, kehittäjä, ylläpitäjä, päällikkö jne). Tiimiläiset näkevät reaaliajassa mitä muut tekevät ja mitä tehtäviä kullekin on merkitty. Samalla DevOpsimaiset työkalut, kuten CI/CD-putket ja versiohallinnan branchit ja hot fixit tulevat Boomin alustaan.

Las Vegasissa kerrottiin paljon Boomin roadmapista, mutta tarkoista aikatauluista ei vielä kerrottu tässä vaiheessa. Demot eivät kuitenkaan olleet pelkkiä Powerpointteja.  Lähitulevaisuudessa on kuitenkin tuki tulossa mm. lohkoketjuille (smart contracts ja suurimmat blockchain-tarjoajat) ja Bot SDK:lla voi luoda älykkäitä botteja Boomi-tyyliin.

Entäs se iPaaS 2.0? Boomi haluaa tällä heittää haasteen kilpailijoilleen. Tulevat muutokset vievät Boomia harppauksella pidemmälle, eikä pelkästään täysin uudistuneen UI:n avulla. Boomi on jo ennestään erinomainen integraatioalusta. Jos Boomi onnistuu tuomaan yhteisöllisyydestä voimautetun koneälyn alustaansa, kuten demottu, ollaan helposti jo uudella tasolla. Joka tapauksessa, ensi vuosi on erittäin mielenkiintoinen Boomi-asiakkaille!

boomi-world-2018-2

 

Tilaa Digian blogikirjoitukset suoraan sähköpostiisi


integraatio


Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi